МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА 28.9.2024. У СИРИГУ

Манифестација „Михољски сусрети села“ на територији општине Темерин одржаће се у суботу 28. септембра 2024. у Сиригу.
Ова лепа манифестација у 2024. години окупиће 1775 села широм наше земље, са преко 250.000 учесника и посетилаца љубитеља и поштовалаца села и домаће радиности.
Драго нам је да је манифестација заживела и да се ове године одржава по трећи пут у Сиригу. На спортском терену у Сиригу током 8 сати трајања манифестације имаћете прилику да уживате у богатом програму. У делу културно-уметничког програма где наступају КУД „Бранко Радичевић“, као и дечији црквени хор „Свети Василије Острошки“. Креативна радионица Темерин спровешће са децом ликовне радионице, радионице веза и плетења. Такмичење у кувању гулаша почиње у 12 часова, а проглашење победника и додела награда је предвиђена за 16 часова. Занимљиве равничарске игре ове године обухватиће различите веселе дисциплине, неке за децу, неке за одрасле – скакање у џаку, навлачење конопца, ношење јајета у кашици, круњење кукуруза, котрљање сламе, бацање старог акумулатора с рамена. Током дана за децу ће бити организовано дружење са аниматорима, јахање коња, као и наступ мађионичара Џо Трикса. Посетиоци ће моћи да уживају у традиционалним посластицама и рукотворинама на мини базару – биће ту за сваког понешто!
Значај оваквих окупљања управо су препознали и иницијатори и покровитељи „Михољских сусрета села“ – Министарство за бригу за о селу. Организатор програма је Туристичка организација општине Темерин, уз подршку Општине Темерин.

You may also like...