TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

PROSTO K’O PASULJ RENDEZVÉNY 2018. JÚNIUS 9-ÉN, TEMERINBEN

A Prosto k’o pasulj hagyományos temerini rendezvény 2018. június 9-én, szombaton, a temerini vásártéren kerül megtartásra. Temerin község Idegenforgalmi Szervezete minden évben arra törekszik, hogy látogatóinak sokféle és minőséges tartalmakat biztosítson Szerbia legszebb vásárterén. A nagy számú benevező versenyzőnek és a tömeges látogatottságának köszönhetően a Prosto k’o pasulj babfesztivál a Dél-Bácskai vezető gasztronómiai rendezvények egyikévé nőtte ki magát.

Szerbia legnagyobb babfőző versenye 11 órakor kezdődik, a szakzsüri feladata a három legfinomabb bab kiválasztása, míg a győztes kihirdetését 15.30-ra időzítették. A legjobbaknak értékes nyereményeket biztosítanak.


A rendezvény legjelentősebb szegmense, a humanitárius jelleg, ami a nagy bográcsban főtt mintegy 3.000 adag bableves, ingyenes ebéd kiosztásában nyilvánul meg. A versenyben nem résztvevő, és saját csapattal nem rendelkező látogatók itt elfogyaszthatják a legfinomabb bablevest, melyért cserében jótékonysági célra is adakozhatnak. Az ingyenes bableves kiosztása déli 12 órakor kezdődik. Az így begyűjtött pénzösszeget minden évben segítségre szorulókhoz juttatják el

pasulj_1.jpgDSC_7720_11.jpg

Az egésznapos szórakoztató és zenés program a helyi kulturális-művelődési egyesületek, tánccsoportok, a temerini zeneiskolák tanulóinak fellépését és koncerteket foglalja magába. Míg a bab rotyog a bográcsokban, a népszerű temerini játékok valóságos kikapcsolódást jelentenek az idelátogatók számára. Ezek a játékok verseny jellegűek, a rendezvény és a játékok vezetője Goran Podlipec – Lipec, aki minden évben érdekes és eredeti műsorral igyekszik előrukkolni, tehát idén is számíthatunk meglepetésekre. A kötélhúzás, az akkumulátor-dobás és a „részeges tizenegyes” mellett további új játékokat terveznek... A gyermekek mosolyáért és szórakoztatásáért az újvidéki Kreativni pogon Egyesület lett megbízva, mely izgalmas programokat talál ki zsonglőrökkel, golyalábúakkal, arcfestéssel, karneváli felvonulással és még sok érdekes meglepetéssel!

Idén az egésznapos zenei program még gazdagabbnak ígérkezik, így a színpadról különböző zeneszámok lesznek hallhatók. Napközben a közönség a Biseri tambura zenekar fellépését élvezheti, a népszerű ex-yu pop-rock dalokat a Bubika i Krug kompani együttes fogja előadni, hagyományos népdalokkal pedig kiváló művésznőnk, Dragica Radosavljević Cakana és a Šara Énekegyüttes készül. Az est a jelenleg legnépszerűbb tribute zenekarok, az Abba Real Tribute Band és a (Ne)Normalni Balašević Tribute Band részére van fenntartva, akik bemutatkozását egy helyi együttes fellépése előz meg.