TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

Успешна промоција општине Темерин на 40. Међународном сајму туризма у Београду

Под слоганом Одмор те чека! и ове године на Међународном сајму туризма у Београду представљене су најзначајније туристичке агенције, организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније и међународни тур оператори. Јубиларни 40. сајам туризма окупио је рекордан број од преко 1.200 излагача из 55 земаља. Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је била Грчка, традиционално најчешћи избор за одмор наших грађана.

Туристичка организација општине Темерин представила је понуду општине Темерин на сопственом штанду у хали 4, међу водећим туристичким организацијама у земљи. Туристичка понуда и бројне промоције на штанду ТОО Темерин привукли су велику пажњу посетиоца сајма, како страних тако и домаћих потенцијалних туриста.

Током четири сајмска дана посетиоци штанда имали су прилику да се путем брошура, туристичке мапе, тематских проспеката и промотивних филмова упознају са природним и културним богатствима, манифестацијама, смештајним објектима, гастрономском и винском понудом. Изгледом штанда покушали смо да дочарамо амбијент заштићеног природног добра Парка природе Јегричка. Највише посетилаца се интересовало како провести викенд у Темерину, односно за организацију краћег одмора, као и за дечије екскурзије и једнодневне посете.

 • 10
 • 11
 • 12
 • 13

Био салаш Идеи, произвођачи органске хране врхунског квалитета, представили су своје производе и концепт био-баштованства заинтересованим посетиоцима у четвртак. Тим хотела Моја чарда успешно је представио пакете за породични одмор, бизнис пакете, рекреацију и наравно кухињу, која очекује све посетиоце чарде. Посетиоци сајма у петак су имали прилику да уживају у традиционалним војвођанским специјалитетима захваљујући Буцином салашу, који су чаробним мирисима и укусима привлачили сладокусце да дођу у Темерин. Такође у петак представници ЈВП Воде Војводине, који су управљачи Парка природе Јегричка, промовисали су програме који се спроводе на простору Инфо-центра ПП Јегричка у Темерину, а понајвише програме за децу и новину у виду вожње катамараном, која је за врло кратко време постала права атракција. У суботу су својом песмом и тамбурицом у Темерин позивали оркестар Бисери. Упоредо са тамбурицом, приређена је и дегустација темеринских вина винарије Виндуло, а промовисане су и понуде за обилазак и дегустације вина на овом прелепом винском салашу. Промотивно лице манифестације Просто к’о пасуљГоран Подлипец – Липец позивао је посетиоце сајма да на време резервишу 9. јун у свом календару за кување пасуља у Темерину. Традицију Босанске крајине која се приказује у објекту Брвнара у Бачком Јарку, својом песмом приказали су певачка група Јарачки Јарани на штанду ТОО Темерин. Љубитељи вина имали су прилику да пробају и вина винарије Аџић” из Темерина. Уметничка радионица Уникат донела је јединствене ручно сликане радове на стаклу и керамици, као и на гушчјим и нојевим јајима, који су красили штанд ТОО Темерин током сва четири сајамска дана.

Туристичка организација општине Темерин захваљује се свим учесницима на штанду и Општини Темерин. Надамо се да смо на најбољи начин презентовали нашу општину и позвали туристе да се одлуче да испланирају свој одмор или проведу кратки викенд у Темерину.

ТОО Темерин на 40. Међународном сајму туризма у Београду

Туристичка организација општине Темерин први пут организује самосталну презентацију на 40. Међународном сајму туризма који се одржава од 22-25. фебруара у Београду, а уз подршку локалне самоуправе и ТО Војводине. Сајам туризма у Београду тренутно је један од најинтересантнијих како у нашој земљи, тако и у региону, са више од 75,000 посетилаца сваке године. Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Грчка, вечита инспирација за путнике и омиљена летња дестинација за туристе. Штанд ТОО Темерин налази се у оквиру ХАЛЕ 4, где се традиционално представља туристичка понуда Србије и Војводине. Током четири дана трајања сајамске манифестације, општина Темерин ће представити своју богату туристичку понуду кроз нове тематске проспекте, праћене конкретним агенцијским понудама. Конкурентне цене и квалитет који се нуди привлаче све већи број посетилаца у нашу општину. Занимљиви аранжмани припремљени су за дечије екскурзије, али и за викенд у Темерину.

Радно време сајма је у четвртак 22. фебруар од 10 до 18h, петак 23. фебруар од 10 до 19h, субота 24. фебруар од 10 до 19h и недеља 25. фебруар од 10 до 17h. За појединачну улазницу потребно је издвојити 300 динара, за групне улазнице 200 динара, а паркинг карта стаје 200 динара за сат времена.

Поред целокупне понуде коју промовишемо, на штанду ТОО Темерин представиће се:

Хотел Моја чарда - прави бисер на обали Јегричке, преставиће своје програме за породични одмор, рекреацију, бизнис пакете и наравно кухињу.

Био салаш ИДЕИ - налази се непосредно уз Парк природе Јегричка, сертификовани су произвођачи органске хране врхунског квалитета.

Буцин салаш - Ресторан са домаћом кухињом и локалним специјалитетима, а бројни су и пратећи садржаји - дечије игралиште, спортски терени, јахање коња, економско двориште са типичним животињама за салаш.

Инфо-центар Парка природе Јегричка - ЈВП Воде Војводине као управљач, промовисаће заштићено природно добро Парк природе Јегричка, као и активности и програме који се организују на овом прелепом простору и новину која је постала права атракција - вожња катамараном по речици Јегричкој у највећој зони заштите.

Вински салаш и винарија Виндуло - породична винарија представиће своја вина, као и програме који обухватају обилазак винограда и винарије, упознавање са процесом производње и дегустацију вина.

Рибњак Језеро, Бачки Јарак - Удружење риболоваца Језеро из Бачког Јарка представиће своју понуду и услове који се нуде пецарошима и посетиоцима овог прелепог простора, као и манифестацију "Златни котлић Војводине" која ће се у 2018. години одржати управо на овом простору.

Винарија Аџић - представиће свој асортиман вина

Винарија Кабач - представиће свој асортиман вина

Уметничка радионица Уникат - презентација уметничког сликавања на стаклу и керамици, са традиционалним мотивима Војводине.

Тамбурашки оркестар Бисери и певачка група Јарачки јарани својом песмом и свирком упутиће најлепше позивнице посетиоцима сајма да дођу у Темерин.

Добро дошли!

ОДРЖАН САЈАМ ВИНА У ТЕМЕРИНУ 2018

Протекле суботе одржан је 21. Међународни сајам вина у Темерину, у организацији Друштва пријатеља баште. Спортска хала је и овај пут примила више хиљада посетилаца, врсних познавалаца и љубитеља вина. На оцењивање је предато 697 узорака разних вина, у категоријама белих, црвених, розе, шилер, воћних и десертних вина. Организатори ове велике винске манифестације, Друштво пријатеља баште из Темерина,више су него задовољни како је све протекло. Ово друштво улаже велик труд и ентузијазам у реализацију фестивала, па и резултати не изостају.

 • 01
 • 02
 • 03
 • 04

Фотографије: Варга Золтан

Сајам вина у Темерину један је од највећих специјализованих сајмова у региону, па самим тим постаје све значајнији чинилац у области винске културе, не само када је у питању Војводина, већ и цела Србија. Стекао је завидну репутацију широм земље, али и иностранства што се најбоље може видети по броју узорака који сваке године пристижу на оцењивање. Ове године, поред излагача из наше земље, својим присуством манифестацију су увеличали излагачи из Мађарске, Хрватске, Румуније и Словачке.

Стручни жири радио је у 16 тимова претходног викенда, a у суботу 20. јануара, додељене су награде и дипломе за најбоља вина у више категорија. Уз дегустацију вина бројни посетиоци су уживали и у пратећем културно-уметничком програму. Велику златну медаљу освојила је винарија Одровачки из Ривице, а детаљан списак са резултатима оцењивања можете погледати у прилогу.

XXI ЈАНУАРСКИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ВИНА

XXI ЈАНУАРСКИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ВИНА
Време одржавања: 20. јануар 2018.
Место: Спортска хала Темерин

 • 1 - SAJAM VINA 2018
 • 2 - MEGHIVO 2018
 • sajam vina 8
 • sajam vina1

ПРОГРАМ:
10-11 h - Пријем гостију
11 h - Стручно мишљење, конференција за штампу
13 h - Културни програм
14 h - Проглашавање резултата и подела признања

ПРИЈЕМ УЗОРАКА
10. јануар 2018 (среда) 08-18 сати
11. јануар 2018 (четвртак) 8-18 сати
Место: Омладински дом, Новосадска 403
ОЦЕЊИВАЊЕ: 12. јануар 2018 (субота) у 11 сати

УСЛОВИ УЧЕСТВОВАЊА
Од сваке врсте вина треба предати 3x 0,75 l боце.
Треба назначити име произвођача, место становања, врсту вина и годину производње.
И код купажираних вина обавезно назначити сорте!
Донација за организовање оцењивања 500 динара по узорку. Произвођач, лице које предаје узорке, треба да се идентификује помоћу личне карте.
Пријава учешћа и узорака, као и додатна обавештења:
Ласло Халапи +381-069-150-0104
Ласло Хорват +381-063-826-0675
E-mail: kertbaratkor@parabolanet.com

ОРГАНИЗАТОР:
Друштво пријатеља баште, Народног фронта 82, Темерин
Шандор Шнајдер, председник
Маркетинг: Тел. +381-063-577-705 Фаx. +381-021-851-748
Facebook: Društvo prijatelja bašte

НОВОГОДИШЊЕ СВЕЧАНОСТИ, ПОКЛОН КОНЦЕРТ И НОЋ КУПОВИНЕ У ЦЕНТРУ ТЕМЕРИНА 21, 22 И 23. ДЕЦЕМБРА

„Новогодишње свечаности” су традиционална манифестација за децу која се ове године одржава 21. децембра 2017. године у паркићу у центру Темерина са почетком у 12 часова. Основна идеја манифестације јесте дружење деце и представљање обичаја за време Божићних и Новогодишњих празника. Такође, битан акценат се ставља на промовисање куповине јелки са бусеном, јер се при том не угрожава животна средина и не учествује се у бесправној сечи стабала. Деца у паркићу у центру Темерина ките јелкице украсима које сами израде и на тај начин својим суграђанима пожеле све најлепше у Новој години. Извиђачи Темерина традиционално припремају извиђачки чај за све учеснике и посетиоце манифестације. ТОО Темерин обезбеђује јелке са бусеном за сваку установу која учествује у манифестацији, а након празника јелке ће бити засађене на договорене локације. Учествују деца из свих школа са територије општине Темерин, као и из предшколске установе и Дневног центра за децу.

 • NO KUPOVINE 2017 - 1 web
 • NOV SVE 2017 PLAKAT WEB 1
 • cakana plakat 1 WEB

Новогодишњи поклон концерт Општине Темерин у извођењу Драгице Радосављевић Цакане и певачке групе „Шара“ одржаће се 22. децембра 2017. у биоскопској сали Културног центра општине Темерин са почетком у 20 часова. Улаз је бесплатан.

Туристичка организација општине Темерин још најављујe манифестацију „Ноћ куповине“ и „Новогодишњи мини вашар“ која ће се одржати у суботу 23. децембра 2017. године. Посетиоци могу да очекују разне ПОПУСТЕ, ПОКЛОНЕ, ЗАНИМЉИВЕ АКЦИЈЕ које ће обезбедити бројни бутици и робне куће у самом центру Темерина. Радно време свих објеката који учествују у „Ноћи куповине“ биће продужено до 22h. Истог дана на делу пешачке зоне у центру Темерина испред паркића биће постављен „Новогодишњи мини вашар“, на којем ће бити продајни штандови са занимљивим садржајима. У вечерњим часовима Друштво пријатеља баште и винари општине Темерин промовисаће предстојећи Јануарски сајам вина и делити кувано вино посетиоцима у центру Темерина.

Списак продајних објеката који су потврдили учешће у НОЋИ КУПОВИНЕ су:
1. Butik Beba-попуст 20% на одређене артикле
2. Maxers -попуст 20% на целокупан асортиман
3. Obuca Duga Step -попуст 10-20%
4. Parfimerija Pogled - J-10-20% попуста на одређени асортиман + поклон за сваког купца
5. Alexandar Cosmetics Temerin i Bečej-попусти до 70% а на целокупан асортиман 5%
6. Dečija anatomska obuća Pinokio Temerin-30% попуста
7. Trgovinska radnja „Аnnа“-20% попуста
8. BUTIK DUGA Fashion у Темерину -70% попуста на одређене артикле
9. S-Bonum-попуст 10% и поклон уз куповину
10. Papillon Sztr-попуст на цео асортиман 15%
11. Duga kids-70% попуста на одређене артикле
12. Intimo-попуст 20% на целокупан асортиман
13.Тrend textil- 10% на целокупан асортиман

Све информације можете добити на телефон 021/844-655 или путем емаила: temturorg@hotmail.com. Надамо се да ћемо овим манифестацијама улепшати празнике нашим суграђанима и посетиоцима Темерина! Добро дошли у Темерин!

ДОДАТНИ САДРЖАЈИ У ОКВИРУ ЕТНО-ПАРКА "БРВНАРА" У БАЧКОМ ЈАРКУ

По конкурсу у 2017. години, у области заштите и очувања непокретног, покретног и нематеријалног наслеђа у АП Војводини, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама финансирао је пројекат Културног центра општине Темерин под називом „Формирање веб странице, виртуалног музеја и обезбеђивање приступа особама са посебним потребама у Етно-парку „Брвнара“ у Бачком Јарку“.

 • Picture 001
 • Picture 002
 • Picture 003
 • Picture 004

Том приликом, за потребе промовисања, очувања, заштите и презентовања непокретног културног и музејског наслеђа широкој маси популације израђен је веб сајт Културног центра (www.kctemerin.org.rs), установе задужене за бригу над овим спомеником културе. У оквиру веб сајта постављена је видео анимација - електронска капија реалног музеја која омогућава панорамски приказ сталне поставке Етно-парка као и презентовање појединих репрезентативних експоната са сталне поставке,3D мапирањем. Ради обезбеђења приступа споменику културе особама са посебним потребама, реализацијом пројекта, израђене су четири мобилне метално-дрвене прилазне платформе, тј. чврсте површине постављене под углом у односу на хоризонталну раван, на сваком појединачном објекту (главна зграда – брвнара, вајат, млечар) као и на улазној капији. Стога, интеграцијом техничко-технолошког система опремљености помоћу овог пројекта омогућава се испуњавање обавезних елемената приступачности прописане Правилником за особе са инвалидитетом и особе смањене покретљивости (старе особе, труднице, особе чија је могућност несметаног кретања привремено или трајно смањена услед баријера са којима се сусрећу).

НОЋ КУПОВИНЕ И НОВОГОДИШЊИ МИНИ ВАШАР 23. ДЕЦЕМБРА

Туристичка организација општине Темерин најављујe манифестацију „Ноћ куповине“ и „Новогодишњи мини вашар“ која ће се одржати у суботу 23. децембра 2017. године. Посетиоци могу да очекују разне ПОПУСТЕ, ПОКЛОНЕ, ЗАНИМЉИВЕ АКЦИЈЕ које ће обезбедити бројни бутици и робне куће у самом центру Темерина. Радно време свих објеката који учествују у „Ноћи куповине“ биће продужено до 22h. Истог дана на делу пешачке зоне у центру Темерина испред паркића биће постављен „Новогодишњи мини вашар“, на којем ће бити продајни штандови са занимљивим садржајима. У вечерњим часовима Друштво пријатеља баште и винари наше општине промовисаће предстојећи Јануарски сајам вина и делити кувано вино посетиоцима у центру Темерина.

NOĆ_KUPOVINE_2017_-_1_sajt.jpg
Позивамо све заинтересоване излагаче за учешће на „Новогодишњем мини вашару“ да нам се обрате, а пријаве ће трајати до 22. децембра. Потребно је попунити Пријавни лист који можете преузети у прилогу. Котизација за учешће износи 500 динара по излагачком месту, а информације о уплати можете пронаћи у Правилнику у прилогу.
Додатне информације можете добити у просторијама Туристичке организације општине Темерин, на телефон 021/844-655 или путем емаила: temturorg@hotmail.com.
Овом манифестацијом желимо да нашим суграђанима и посетиоцима улепшамо празнике и пожелимо срећну и успешну Нову 2018!

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН НА САЈМУ ТУРИЗМА У КРАГУЈЕВЦУ

Међународни сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу одржава се на Шумадија сајму од 24. до 26. новембра. Овогодишња манифестација окупља бројне излагаче, националне, регионалне и локалне туристичке организације и агенције, као и хотелијере, туристичке центре, бањска лечилишта, сеоска домаћинства, винарије... У оквиру ове тродневне манифестације одржава се и Сајам зимнице, као и бројни стручни и забавни садржаји.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Туристичка организација општине Темерин учествује на овом сајму посредством Туристичке организације Војводине, заједно са осталим суизлагачима и партнерима из локалних туристичких организација у Војводини, од којих се на овогодишњем крагујевачком сајму представљају Нови Сад, Жабаљ, Бачка Паланка, Вршац, Нови Бечеј, Бела Црква, Пландиште, Ковин, Зрењанин, Ковачица. Сајам се отвара у петак 24.11. у 10h и траје до недеље 26.11. у 17h.

ЕНЕС ТАХИРОВИЋ ТРИО први пут у Темерину

ЕНЕС ТАХИРОВИЋ ТРИО први пут у Темерину у оквиру Петровац Џез фест-а промоције фестивала, џез туризма и турнеје, а на позив Туристичке организације општине Темерин дана 23.11.2017 године у ресторану Стари Рубин. Предгрупа наши пријатељи DR FUNKENSTEIN. Резервације обавезне, број места је ограничен! Добро дошли!

ОДРЖАНА СВЕЧАНА ПРОМОЦИЈА НОВИХ ПРОМОТИВНИХ ФИЛМОВА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Промоција нових промотивних филмова општине Темерин одржана је 9. новембра 2017. у Културном центру општине Темерин у присуству великог броја званица из привредног сектора, пољопривредног и јавног сектора, из установа и удружења грађана.
Пројекат снимања новог промотивног видео материјала општине Темерин је велики пројкат који је Туристичка организација општине Темерин спровела у 2017. години. Комплетан снимљени материјал урађен је у три целине - дужи промотивни филм општине Темерин са наратором, туристички спот и филм о привреди општине Темерин. Приређени су и преводи овог материјала на мађарски и енглески језик. Промотивни филм општине Темерин представља главне одлике и вредности наше општине у целости - кроз осмоминутну видео презентацију. Привредни филмима за задатак да престави изузетно активну привредну делатност наше општине, пољопривредну производњу, да покаже велике компаније и предузећа који имају дугу традицију успешног пословања, да промовише предузетништво и покаже спремност локалне самоуправе да подржи и подстакне инвеститоре да свој интерес за пословање нађу на територији општине Темерин.
Промоцији су присуствовали и представници Владе АП Војводине и Привредне коморе Војводине којима се посебно захваљујемо: др Саша Стевановић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство; госпођа Катица Узелац, помоћница покрајинског секретаријата за привреду и туризам и мр Зоран Трповски, секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине.

 • DSC_0136
 • DSC_0144
 • DSC_0148
 • DSC_0161