TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МИЛЕТА МИЛОЈЕВИЋА "ТЕМЕРИН - ПЕРОМ И СЛИКОМ"

Промоција књиге „Темерин - пером и сликом“ нашег суграђанина Милета Милојевића одржаће се у четвртак 1. јуна 2017. у 11 часова у биоскопској сали Културног центра општине Темерин.

 • plakat_SER
 • tplakat_HUN

„Реч је о обимној материји, најзначајним догађајима које као новинар пратим у последњих пола века. Мислим да ће књига подсетити моју генерацију на време у којем се радило, стварало и дружило, млади ће моћи да се увере да живе у насељима која се шире, јачају и развијају. Имао сам срећу да као новинар и директор Радио Темерина упознам многе људе, привреднике, политичаре, добре домаћине, раднике, сељаке, активисте у месним заједницама, удружењима грађана и спортским клубовима. То ми је помогло да од више од 10.000 текстова које сам објавио на радио станицама, у дневној и недељној штампи, одаберем двеста тема које ће бити интересантне за све генерације.“ Миле Милојевић

ХУМАНИТАРНИ РУЧАК "СРЦЕМ ЗА ЈОВАНУ"

ПОДЕЛА 3.000 ПОРЦИЈА ПАСУЉА

Најважнији сегмент манифестације "Просто к'о пасуљ" је њен хуманитарни карактер, који се огледа у припреми хуманитарног ручка - великог казана са око 3.000 порција куваног пасуља. Посетиоци манифестације који не учествују у такмичарском делу и немају своју екипу, овде могу да ручају најлепши пасуљ и уједно оставе добровољни прилог за своју порцију пасуља. Подела овог „хуманитарног пасуља“ почиње у 12 часова. Ове године прикупљена средства намењена су нашој малој суграђанки Јовани.

 •   WEB
 • IMG_1373
 • IMG_1377
 • IMG_1390

Јована Дрљача (2) рођена је 26.11.2014. године. У првим месецима живота установљене су јој тешка церебрална дисфункција, епилепсија, цистична болест бубрега и опструктивни хидроцефалус. Због тога су јој потребни лекови које родитељи набављају из Русије и Немачке. Јована има специфичан поремећај развоја покретљивости и како би јој се олакшало свакодневно функционисање потребни су посебни, редовни рехабилитациони третмани који се спроводе од стране физијатра, физиотерапеута и дефектолога. У наредних месец дана девојчици ће бити урађен третман матичним ћелијама који би могао знатно да умањи број епилептичних напада. Трошкови лечења су велики и премашују породични буџет, стога је неопходно прикупити додатни новац како би се Јовани помогло да живи што квалитетније.

Очекујемо Вас на ручку 3. јуна у Темерину! Искористимо прилику да уз ручак и дружење на манифестацији уједно будемо и хумани. Добродошли!

Beszámoló a Gyalogoljunk a természetben – Jegricska 2017 megmozdulásról

A szőregi hegymászók április 9-én 21. alkalommal szervezték meg a Gyalogoljunk a természetben – Jegricska 2017 síksági akciót, melyet az idén besoroltak a Vajdasági Hegymászó Szövetség hagyományos megmozdulásai közé. Az akcióban 207-en vettek részt. 16 hegymászó klubból érkeztek vendégek, jöttek gyerekek a község iskoláiból és a cserkészosztagból, valamint ott voltak azok a polgártársaink, akik szintén úgy döntöttek, hogy ezt a szép vasárnapi napot rekreációra és barátkozásra használják ki. Örülünk annak, hogy a résztvevők csaknem egyharmada gyerek volt. Két útvonalon gyalogolhattak, a rövidebb 8, a hosszabb 15 kilométeres volt. Külön élményt jelentett a Jegricskán való csónakázás, a rövidebb útszakasz felénél így keltek át a résztvevők az egyik partról a másikra. A hosszabb utat választóknak alkalmuk volt ellátogatni a Mali Kojot tanyára, ahol a házigazda megvendégelt bennünket üdítővel és finom falatokkal.

 • 1
 • 10
 • 11
 • 12

A gyalogtúra befejeztével a messze földön híres szőregi hegymászóbab pótolta a fáradt társaság elfogyasztott energiáját. A megmozdulás sikeres, problémamentes volt. Ez a szőregi Hegymászó Sportklub számos tagja odaadó munkájának és a résztvevők fegyelmezett viselkedésének köszönhető. A sikerhez nagyban hozzájárult a temerini önkormányzat, a Temerini Turisztikai Szervezet, segítettek továbbá a szőregi vadászok, a Vajdasági Hegymászó Szövetség, a Kamendin mészárszék, a Marina pékség, a Biolend cég, a Zelenović gazdálkodók és a Hit kiskereskedés.
Mindenkinek köszönjük a támogatást illetve a részvételt, és meghívjuk a természetkedvelőket, hogy csatlakozzanak hozzánk következő megmozdulásaink alkalmával is.
A Szőregi Hegymászó Sportklub

 

JÚNIUS 3-án BABFESZTIVÁL TEMERINBEN!

Temerin község Turisztikai Szervezete közli, hogy az idén június 2-án és 3-án bonyolítják le a temerini vásártéren a hagyományos babfesztivált. A község legnagyobb ilyen jellegű rendezvényét eredetileg is ugyanazzal a céllal indították, mint amilyennel ma megrendezik, ez pedig a hagyományos és családi értékek ápolása. A babfesztiválnak évente több mint 5000 látogatója van, így vajdasági szinten is a legnagyobb rendezvények közé tartozik. A vásártér szépen rendezett területe és a rendezvény számos érdekessége, tarkasága kitűnő szórakozást ígér mindenkinek.

A szervezők az idén újdonságokat is beiktattak a programba. Pénteken, június 2-án Temerin község Művelődési Központjának kiállítótermében tudományos tanácskozást tartanak a babtermesztésről. Ezen neves szakemberek szakmai előadásait hallhatják az érdeklődők. A másik újdonság az, hogy a fesztivál minden eseménye a vásártéren zajlik szombaton, június 3-án. A legnagyobb szerbiai babfőző verseny 11 órakor kezdődik. A szakmai zsűri állapítja meg, kinek sikerült elkészítenie a legfinomabb babot, a győztesek kihirdetése pedig 15:30-ra várható. A legjobb szakácsok értékes ajándékokat kapnak az idén is.
A koncertek hagyományosan az esti órákban lesznek, 18:30-tól kezdődően. A jó hazai zene kedvelőit bizonyára megörvendezteti a Neverne bebe együttes 21 óra 30 perckor kezdődő koncertje.
A babfőzésen kívül számos érdekes tartalommal várják a Temerinbe látogatókat. A nap folyamán, miközben a babételek főnek, a színpadon a helyi művelődési egyesületek tagjai, tánccsoportok és a zeneiskola növendékei is fellépnek. Úgyszintén sor kerül a felderítők játékos versenyeire. A vásártér mellett már 9 órakor megnyílik a Régi mesterségek utcája, amelyben főleg kézművesek mutatják be és kínálják termékeiket. Ezzel kapcsolatban az érdeklődő kézművesek a 021/844-655-ös telefonszámon tudhatnak meg többet.
A rendezvény humanitárius jellegű. Hatalmas kondérban kb. 3000 adag bab készül el déli 12 órára, ekkor kezdődik az étel kiosztása. Megebédelhetnek mindazok, akik nem főznek, illetve akiknek nincs saját csapatuk. A finom babételért cserébe önkéntes adományt várnak a szervezők. Az összegyűjtött pénzt, mint minden évben, segélyre szorulók kapják.
A csapatok április 20-ától, csütörtöktől jelentkezhetnek, a nevezési díj változatlanul 2000 dinár. Ezért minden csapat kap főzőhelyet asztallal és két paddal, tűzifát és egy ajándékcsomagot. Jelentkezni a Temerin központjában levő emléktárgyboltban, vagy a Turisztikai Szervezet irodájában, az Újvidéki utca 352-ben lehet 7:30-tól 15:30-ig. Információkért hívják a 021/844-655-ös telefonszámot. E-mail-cím: temturorg@hotmail.com.
Szeretettel várjuk mindazokat, akik finom babot szeretnének fogyasztani, és jól szeretnének szórakozni június 3-án, a versenyző csapatokat pedig arra kérjük, hogy idejében foglalják el helyüket a temerini vásártéren.
A szervező az idén is Temerin község Turisztikai Szervezete, a rendezvény fővédnöke pedig a temerini önkormányzat.

Felújították Temerinben a Tri Šešira épületét

A Három kalaphoz címzett, azaz Tri Šešira étterem és szálláshely a település központjának közelében van. A vendéglő hosszú múltra tekint vissza, hiszen még 1980-ban nyitották meg, majd 2005-ben kibővítette tevékenységét, onnantól kezdve már szálláshelyet is biztosítani tudott a betérő vendégnek.
A községben ma a Tri Šešira objektum a legnagyobb szálláshely: 30 szobában 100 fekvőhely áll rendelkezésre. A szobák 2–7 ágyasak, ezenkívül egy apartmant is berendeztek. A múlt évben az épületet a Prosperitati Alapítvány segítségével renoválták: az alapítvány 730 000 dinárral támogatta a munkálatokat, amely értéke összesen mintegy 1,5 millió dinár volt. Minden szoba kényelmes berendezésű, légkondicionálóval ellátott, saját fürdőszobával és kábelcsatornás tv-készülékkel rendelkezik. Az egész épületben hozzáférhető az ingyenes, drót nélküli internet. A vendégek számára biztosított az ingyenes parkolóhely, és (előzetes megállapodás szerint) magukkal hozhatják házi kedvenceiket is. Úgyszintén megállapodás kérdése az ár. Tekintsék meg felvételeinket!

 • DSC_6506
 • DSC_6508
 • DSC_6516
 • DSC_6518

A cím: Temerin, Népfront utca 189.
További információk a következő telefonszámokon kaphatók:
+381 (0)21 844 906
+381 (0)21 841 456
+381 (0)69 1 845 444
+381 (0)63 83 73 119

GYALOGOLJUNK A JEGRICSKA MENTÉN ÁPRILIS 9-ÉN!

A Szőreg Hegymászó Sportklub és a Vajdasági Hegymászó Szövetség szervezésében vasárnap, április 9-én immár 21. alkalommal kerül sor a Jegricska 2017–Gyalogoljunk a természetben! megmozdulásra. Tartsanak velünk! Gyülekező 9 órakor a Jelen motelnél, Szőreg Szenttamás felé vezető kijáratánál. A Jegricska mellett gyalogolunk, a szervezők két útvonalat javasolnak.


A megmozdulás terve:
09:00 – Gyülekezés a Jelen motelnél, Szőreg Szenttamás felé vezető kijáratánál
10:00 – Indul a gyalogtúra
15:00 – Ebéd
16:00 – A köszönőlevelek és elismerések kiosztása
Útvonalak:
1. útvonal ( 15 km ) – Indulás a motel elől a Jegricska jobb partján lefelé (a folyással azonos  irányban), a kis csatornán átvezető hídon keresztül a Mali Kojot tanyáig. Onnan tovább haladunk a Jegricska partján, majd a hídon keresztül átmegyünk a bal partra. Tovább felfelé gyalogolunk, elhaladunk a Hevér-tanya mellett, majd visszatérünk a motelhez.
 2. útvonal ( 8 km ) – Indulás a motel elől, 4 kilométer gyaloglás felfelé a Jegricska jobb partján, majd csónakokkal át a jobb partra, és lefelé haladva visszatérünk a motelhez.
A szervezők megjegyzései:
- Gyalogláshoz megfelelő lábbeli és öltözék szükséges, az időjárási viszonyoktól függően (vízhatlan szélvédő kabát, vagy erős napsütés elleni védelem).
- Az ebéd biztosítva, a hegymászóbab felnőtteknek 200, gyerekeknek 100 dinárba kerül. Edényt és evőeszközt hozzanak!
- Ajánlatos elegendő vizet és az ebédig szükséges élelmet vinni.
- A szervezettt csoportok vezetői készítsék el csoportjuk névjegyzékét!
 - Mindenkinek tiszteletben kell tartania az útvezetők utasításait!
   Kérjük a hegymászó-klubokat és a csoportokat, hogy jelezzék részvételüket!
Mindenki saját felelősségére indul, és tartania kell magát az útvezetők utasításaihoz – a Szerbiai Hegymászó Szövetség akcióinak biztonsági szabályzatával összhangban.
Jelentkezés, információk a klub titkáránál,
Željka Bobićnál: 064/1861371, e-mail: info@psksirig.org.rs

Budapesten lezajlott az UTAZÁS kiállítás

Temerin Turisztikai Szervezete bemutatta a község idegenforgalmi kínálatát a budapesti UTAZÁS turisztikai vásáron, amelyet március 2-a és 5-e között tartottak. Községünk a Vajdasági Turisztikai Szervezet standján mutatkozott be. A Temerini Turisztikai Szervezeten kívül a helyi idegenforgalmi szervezetek több mint húsz képviselője és e gazdasági ágazat vajdasági illetékesei is megjelentek a seregszemlén.
Szombaton, március 4-én sajtótájékoztatót tartottak a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság standján, ahol Nagykikinda képviselői az ottani Töknapokat népszerűsítették. Az egybegyűltekhez szólt Rade Drobac, Szerbia magyarországi nagykövete, Pavle Počuč, a tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár helyettese, valamint Nataša Pavlović, a Vajdasági Turisztikai Szervezet igazgatója. Mindannyian egyetértettek abban, hogy az idegenforgalom renkívül fontos gazdasági ágazat, amelybe a következő időszakban egyre többet fektetnek, de hogy Vajdaság idegenforgalmi kínálata iránt a magyarországi piac egyelőre kevéssé érdeklődik.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségén gazdasági fórumot tartottak azzal a céllal, hogy erősítsék a két ország idegenforgalmi együttműködését. A megjelenteket Rade Drobac nagykövet köszöntötte, majd Vajdasági gazdasági és idegenforgalmi titkárának helyettese és a Vajdasági Turisztikai Szervezet igazgatója, valamint Kismárton Ottó, Szerbia Köztársaság Nagykövetségének gazdasági ügyekkel megbízott követ-tanácsosa szólalt fel. Ezt követően a zentai, a temerini, a nagykikindai, a törökbecsei, a kishegyesi és a székelykevei idegenforgalmi szervezetek képviselői beszéltek. A temerini Klinec Magdolna üvegfestő bemutatta Unikát nevű műhelyét. Egybehangzó vélemény szerint a jövőben gyakrabban kell ilyen rendezvényeket, találkozókat tartani, és az üzleti élet  fellendítése érdekében szorosabb együttműködést kell kialakítani a gazdasági élet tényezői között.
 A Szerbiai Statisztikai Intézet adatai szerint 2016-ban Vajdaságba több turista érkezett Magyarországról, mint 2015-ben. 40,3%-kal több vendégéjszakát jegyeztek, mint egy évvel korábban. A Vajdaságba látogató külföldi turisták között a magyarországiak számbelileg az ötödik helyen vannak.

Bemutatták Temerin idegenforgalmi kínálatát a Belgrádi Turisztikai Vásáron

A Temerini Turisztikai Szervezet bemutatta a község idegenforgalmi kínálatát a Belgrádi Turisztikai Vásáron, amelyet február 23-a és 26-a között tartottak meg. Standunk látogatóit leginkább a gyógyfürdő, a temerini vásárlási lehetőségek, a község tanyái és csárdái, borászatai és rendezvényei érdekelték. Reméljük, e látogatók nagy hányada úgy dönt, hogy szabadságának egy részét Temerinben tölti. Nagy figyelem övezte azokat a kiadványainkat, amelyek a település és környéke nevezetességeire, érdekességeire hívták fel a figyelmet.  Sok ilyen reklámanyagot szétosztottunk.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

fénykép: Mihailo Berček - TOPSRBIJA
A Vajdasági Múzeumban dolgozó kolléganőink standunkon csütörtökön, február 26-án bemutatták a járeki Brvnara (Gerendaház) etnoparkot. 2016 novemberében a Temerini Művelődési Központ üzleti és technikai együttműködésről írt alá szerződést a Vajdasági Múzeummal közös művelődési programok megvalósítása érdekében. A cél a Krajinából idetelepült szerb lakosság hagyományainak, népszokásainak ápolása, szellemi és anyagi örökségének megőrzése, valamint a lakosság nevelése, előadások és szemináriumok szervezése, amelyek révén a fiatalabb generációk régi mesterségeket sajátíthatnak el.
A Vajdasági Turisztikai Szervezet kiállítóhelyén, a 4-es csarnokban, összesen mintegy 500 m²-es területen a Temerini Turisztikai Szövetség prezentációján kívül bemutatták még Szabadka, Šid, Ruma, Ópázova (Stara Pazova), Inđija, Karlóca, Pećinci, Ürög, Sremska Mitrovica, Törökkanizsa, Magyarkanizsa, Zenta, Topolya, Kishegyes, Verbász, Titel, Hódság, Szécsány, Plandište, Szenttamás, Pancsova, Palánka, Bács, Petrőc, Zombor, Apatin, Kovačica, Fehértemplom, Kevevára (Kovin), Zsablya, Szerbcsernye, valamint a Zasavica különleges rezervátum kínálatát.

A Temerini Turisztikai Szervezet a belgrádi Turisztikai Vásáron

A térség vezető idegenforgalmi vására, és Szerbia legnagyobb turisztikai rendezvénye a belgrádi Turisztikai Vásár, melyet 39. alkalommal tartanak az idén, mégpedig február 23-a és 26-a között.
Hat csarnokban képviseltetik magukat a kontinensek legjelentősebb idegenforgalmi ügynökségei, szervezetei, szállodái, idegenforgalmi központjai, légiforgalmi vállalatai, nemzetközi túraszervezői, hogy kirukkoljanak ajánlataikkal a küszöbönálló idegenforgalmi idényre.
Az idei renderzvény partnerországa Crna Gora, amely földrajzi helyzetének és természeti adottságainak, tengerpartjának, tavainak, hegyeinek és kanyonjainak köszönhetően nagy kihívást jelent a turisták számára. A házigazda Szerbia bemutatja legnagyobb látványosságait, valamint üdülési, szórakozási, sportolási, rekreációs stb. kínálatait. A belgrádi Turisztikai Vásár minden év februárjának végén olyan, mint a világ kicsiben. Gazdasági rendezvény is, amelyen nemcsak cégek jelennek meg, hanem ún. egyszerű látogatók is. Vannak, akik üzlettársat keresnek itt, vannak, akik üdülési ajánlatok után kutatnak.
Mivel  e fővárosi rendezvény évről évre terebélyesedik, várható, hogy az idén több mint 1200 kiállító érkezik, köztük 300-nál is több külföldi. Mintegy 72 000 látogatóra számítanak.
A Temerini Turisztikai Szervezet a Vajdasági Turisztikai Szervezet kiállítóhelyén mutatja be kínálatát a községet bemutató színes kiadványok, brosúrák, prospektusok  segítségével. Ezeket kiemelt helyen szerepelnek a Jegricska Természeti Park, a Brvnara etnoház és a Tájház, a mini állatkert, a vadászati és halászati lehetőségek, a babfesztivál, a tanyák és csárdák, a gasztronómiai különlegességek…

Illés Sándor születésének évfordulójáról emlékeztek meg a könyvtárban

Illés Sándor újságíró, költő, író és műfordító születésének 103. évfordulója alkalmából a Szirmai Károly Könyvtár kiállítást rendezett saját könyvállományából.
Illés Sándor Temerinben született 1914. február 12-én. A középiskoláit és az egyetemet Belgrádban végezte el. 1936 és 1941 között a zombori Új Hírek felelős szerkesztője, majd a Délvidék főszerkesztője volt. A második világháború alatt a keleti fronton haditudósító volt, 1945-ben Budapestre költözött, ahol a Szabad Szónak, majd 1949-től a Friss Újságnak dolgozott. 1950-től nyugdíjazásáig a Magyar Nemzet főmunkatársa volt. A veszprémi Új Hírek főszerkesztőjeként dolgozott 1992-93-ban.
Első verseskötete Újvidéken jelent meg 1932-ben. Ezután számos rövid történettel, társadalmi és történelmi, valamint ifjúsági regénnyel jelentkezett. Szerb, horvát, szlovén és bolgár írók műveit fordította, köztük Miroslav Krleža és Ivo Andrić műveit ültette át magyarra.
Irodalmi munkásságát jelentős díjakkal jutalmazták, mint amilyen a Magyar Örökség  díj, a Táncsics Mihály-díj és a Mikszáth Kálmán-díj.
Illés Sándor irodalmi alkotásai a könyvtár helytörténeti gyűjteményében találhatók meg, helyben olvashatók. Néhány könyvet kölcsönözni is lehet.
Az Illés Sándor-emlékszobát mindenki meglátogathatja a temerini Tájházban.

 • DSC02235
 • DSC02236
 • DSC02250

Folytatódik a TAKT Alkotóházának berendezése

A Prosperitati Alapítvány támogatásának és Temerin községnek köszönhetően január végén befejeződött a Tájház-komplexumhoz tartozó Alkotóház padlásterének építése. A projektum befejezése alkalmából Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy ez az objektum most már – művészeti, kulturális funkcióján túl – turisztikai rendeltetésű is lesz. Ez azt jelenti, hogy a községben – és a térségben is – hozzájárul az aktív alkotói-kulturális turizmus fejlesztéséhez.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ádám István, a Тemerini Аlkotóműhely és Кépzőművészeti Тábor (TAKT) elnöke megköszönte a támogatásokat: a Prosperitati Alapítványtól pályázat útján 1,8 millió dinárt kaptak, a hiányzó 360 ezer dinárt pedig az önkormányzat biztosította. Ádám elmondta: a pályázaton elnyert összegnek köszönhetően sikerült a tetőtérben kialakítani a vendégszobákat, a mosdót és a konyhát, valamint megoldódott ezekben a helyiségekben a fűtés. További terveik is vannak, szeretnék szigetelni a galéria tetőszerkezetét, beszerelni a padlófűtést és berendezni a vendégszobákat. Dejan Bradaš, a községi tanács művelődéssel megbízott tagja megelégedéssel nyugtázta, hogy sikerült kialakítani a padlásteret. Arra biztatta a TAKT-ot és a községben működő civil szervezeteket, hogy rendszeresen éljenek az önkormányzat nyújtotta lehetőségekkel.
A temerini Tájházat 2003-ban nyitották meg, az objektumot a Тemerini Аlkotóműhely és Кépzőművészeti Тábor működteti. Az évek során a Tájháznak számos látogatója volt, hiszen minden esztendőben sok rendezvényt tartanak itt. A Tájház udvarában épült meg az Alkotóház, amely az elképzelés szerint a TAKT művészeinek sajátságos otthona lesz műhellyel és galériával, valamint vendégszobákkal, melyekben elhelyezhetik az ide érkező művészeket.

Temerin Кözség Idegenforgalmi Szervezete a Császár-tó EuroVeloPark projektum prezentációján

Temerin község Idegenforgalmi  Szervezete Nagybecskereken részt vett a Császár-tó EuroVeloPark projektum bemutatásán. Szerbiában ez az első EuroVeloPark.  A prezentációt 2017. február 2-án tartották a nagybecskereki Városháza  Barokk termében. A projektum minden résztvevője képviseltette magát: a  C.R.E.A.M szerbiai nyilvános-privát partnerségi hálózat, a Szerbiai Természetvédelmi Intézet, a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, a Huber kartográfiai cég, a tartomány és Nagybecskerek turisztikai szervezete, a Természeti Rezervátumok közintézmény és Nagybecskerek város.

 • tribina-eurovelo-1
 • tribina-eurovelo-2

Az EuroVelo, teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség terve, amely szerint 15, egész Európát átszelő kerékpárútat alakítanak ki. Az utak teljes hossza a terv szerint több mint 70 000 kilométer lesz.
Az EuroVeloParkok szerbiai projektumának célja az országon áthaladó kerékpárutak fejlesztése a résztvevők összehangolt tevékenységével. A Császár-tó EuroVeloPark jó példája annak, hogyan hathat a nyilvános-privát partnerség a nemzetközi kerékpáros túraútvonal révén a regionális fejlődésre, és hogyan juttathatja nagybecskerek várost a mozgásban levő városok közé.
Az utóbbi években számos helyi önkormányzat tevékenykedik a kerékpárforgalom fejlesztése érdekében, és fokozatosan bővülnek az ezzel kapcsolatos ismeretek. A temerini turisztikai szervezetnek is vannak tervei a kerékpáros közlekedés fejlesztésére: elkészítette a teljes műszaki dokumentációt annak a gyalog-  és kerékpárútnak a megépítéséhez, amely Temerint és a Jegricska Természeti Parkot köti majd össze. Most készül a tervdokumentáció az út egyik szakaszának kiépítésére.

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА