TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

ОДРЖАНА СВЕЧАНА ПРОМОЦИЈА НОВИХ ПРОМОТИВНИХ ФИЛМОВА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Промоција нових промотивних филмова општине Темерин одржана је 9. новембра 2017. у Културном центру општине Темерин у присуству великог броја званица из привредног сектора, пољопривредног и јавног сектора, из установа и удружења грађана.
Пројекат снимања новог промотивног видео материјала општине Темерин је велики пројкат који је Туристичка организација општине Темерин спровела у 2017. години. Комплетан снимљени материјал урађен је у три целине - дужи промотивни филм општине Темерин са наратором, туристички спот и филм о привреди општине Темерин. Приређени су и преводи овог материјала на мађарски и енглески језик. Промотивни филм општине Темерин представља главне одлике и вредности наше општине у целости - кроз осмоминутну видео презентацију. Привредни филмима за задатак да престави изузетно активну привредну делатност наше општине, пољопривредну производњу, да покаже велике компаније и предузећа који имају дугу традицију успешног пословања, да промовише предузетништво и покаже спремност локалне самоуправе да подржи и подстакне инвеститоре да свој интерес за пословање нађу на територији општине Темерин.
Промоцији су присуствовали и представници Владе АП Војводине и Привредне коморе Војводине којима се посебно захваљујемо: др Саша Стевановић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство; госпођа Катица Узелац, помоћница покрајинског секретаријата за привреду и туризам и мр Зоран Трповски, секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине.

 • DSC_0136
 • DSC_0144
 • DSC_0148
 • DSC_0161

Фото: Марко Чавић
Присутнима се обратио господин Никола Ембер, заменик председника општине Темерин, који је поздравио све присутне у име општине Темерин. „Овај пројекат реализован је уз свесрдну подршку локалне самоуправе са циљем да општину Темерин позиционира у привредном, туристичком и културном смислу на мапи нашег региона и надамо се да ћемо то учинити на један врло успешан начин, јер у савременој комуникацији у тржишним условима, аудио-видео комуникација представља врло озбиљан приступ у привлачењу страних инвестиција.“ - рекао је господин Ембер.
Госпођа Ивана Митровић истакла је да је Туристичка организација општине Темерин током 2017. спровела кампању „Темерин-место сусрета“ у оквиру које су снимљени и промотивни видео материјали. Госпођа Миторовић се захвалила свима који су учествовали у процесу снимања, а посебно продукцијској кући Контраст Медиа, на професионалној сарадњи.
Госпођа Мира Родић, чланица општинског већа општине Темерин задужена за ресор привреде и пољопривреде говорила је о важности привреде и предузетништва у нашој општини. Чињеница коју је посебно истакла јесте та да је у општини Темерин од укупног броја запослених око 75% запослено у реалном сектору што је од изузетног значаја. Подстицаји општине Темерин привреди и пољопривреди су бројни, а истиче програме запошљавања, субвенционисање камата за кредите за око 100 носиоца пољопривредних газдинстава, стипендирање ученика средње школе „Лукијан Мушицки“ што представља прилагођавање школовања потребама локалне привреде, а након завршене школе ученици имају могућност запошљавања у локалној привреди.
Захваљујемо се свим субјектима који су учествовали у производњи овог видео материјала - из области привреде, пољопривреде, туризма, захваљујемо се разним установама и удружењима, јавном сектору. Посебну захвалност дугујемо локалној самоуправи као партнеру на реализацији овог пројекта. Надамо се да ће овакве промоције и емитовање промотивних филмова донети нове успехе и нове пословне подухвате.

ПРОМОЦИЈА НОВОГ ОПШТИНСКОГ И ПРИВРЕДНОГ СПОТА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Промоција новог општинског спота и привредног спота општине Темерин одржаће се 09. новембра 2017. (четвртак) у просторијама Културног центра општине Темерин са почетком у 12 часова.

Једна од важнијих активности које је Туристичка организација општине Темерин спровела током 2017. године јесте пројекат снимања новог промотивног видео материјала општине Темерин. Квалитетан промотивни видео материјал наметнуо се као неопходност, с обзиром на све учесталија повезивања, пословне договоре и успостављање сарадње између општине Темерин и других општина и градова како из Србије тако и из страних земаља. Снимано је на преко више од 30 локација у сва три насељена места општине Темерин.

   

Нови туристички промотивни спот је првобитна идеја са којом смо кренули у реализацију овог пројекта. На крају је комплетан снимљени материјал упакован у три целине - дужи промотивни филм општине Темерин са наратором, туристички спот и посебно издвојен спот о привреди општине Темерин. Приређени су и преводи овог материјала на мађарски и енглески језик. Промотивни спот општине Темерин представља главне одлике и вредности наше општине у целости - кроз осмоминутну видео презентацију. Привредни спот има за задатак да престави изузетно активну привредну делатност наше општине, да покаже велике компаније и предузећа који имају дугу традицију успешног пословања, да промовише предузетништво и покаже спремност локалне самоуправе да подржи и подстакне инвеститоре да свој интерес за пословање нађу на територији наше општине. Туристички спот општине Темерин представља најбоље из области туризма. Промоција туристичког спота је одржана на новосадском сајму у оквиру Сајма туризма у септембру месецу.

Надамо се да смо произвели један савремен, разумљив, јасан видео материјал, подједнако занимљив и Темеринцима, али и онима који први пут упознају општину Темерин.

Промоција је затвореног типа, а сви спотови биће постављени након промоције на званични јутјуб канал ТОО Темерин.

ТОО ТЕМЕРИН НА ДАНИМА ВОЈВОДИНЕ У БАЊА ЛУЦИ

Привредно – туристичка манифестација Дани Војводине у Бања Луци“, одржана је 02. и 03.новембра у организацији Туристичке организације Војводине уз подршку Министараства трговине, туризма и телекомуникације Владе Републике Србије и Покрајинске владе АП Војводине.

Првог дана одржан је Привредни форум у организацији Привредне коморе Републике Српске и Привредне коморе Војводине на ком је учествовало преко 60 привредника. У сали Пиано бара хотела Босна“, пред бројним званицама из јавног и друштвеног живота Бања Луке, у вечерњим часовима првог дана манифестације, Туристичка организација Војводине у сарадњи са Привредном комором Војводине, организовала је Војвођанско вече.“ Уз музику тамбураша и богату трпезу јела специфичних за Војводину представљена је понуда туристичких и културних особености војвођанске равнице.Присутнима су се обратили покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, министар трговине и туризма у Влади РС Предраг Глухаковић, директор Туристичке организације Бања Луке Остоја Баршин и директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић. У програму су учествовали тамбурашки оркестар Од Баха до севдаха“ и Културно-уметничко друштво Светозар Марковић“ из Новог Сада.
Другог дана манифестације, на главном градском тргу – тргу Крајине приређен је
Војвођански сокак“ у ком је на пригодно уређеним штандовима промовисана туристичка, угоститељска, винска, гастрономска, културна понуда Војводине. Бројним грађанима који су упркос лошем времену дошли на трг, представиле су се туристичке организације из Вршца, Жабља, Бачке Паланке, Новог Сада, Суботице, Темерина, Шида, Сремске Митровице, Руме, Ковачице, Новог Бечеја, Ирига, Врбаса, Сомбора, Пећинаца, Шида као и Винарија Таталовић из Вршца и Удружење винара Риђица.
Организована је и наградна игра за све заинтересоване грађане,
а из Темерина смо припремили ваучер за две особе који обухвата: ноћење са доручком на Мојој чарди“,посету винарији Виндуло“ са дегустацијом и поклон пакетом и ручак на Буцином салашу у Темерину.

 • IMG_5420
 • IMG_5423
 • IMG_5430
 • IMG_5434

Туристичка организација општине Темерин представила је свеобухватну туристичку понуду општине Темерин кроз брошуру „ТемерИН“ и „Туристички водич и панорамски план општине Темерин“, а велико интересовање је било и за Парк природе „Јегричка“, хотел „Моја чарда“, „Буцин салаш“ и винарију „Виндуло“. Приликом посете Бања Луци добили смо прилику и да гостујемо у Јутарњем програму Радио Телевизије Републике Српске.

Посебно се захваљујемо Туристичкој организацији Бања Луке и Радио Телевизији Републике Српске на изузетном гостопримству и прилици да промовишемо Темерин на националној телевизији.

Манифестација је изазвала велику медијску пажњу, а неке од извештаја можете погледати на линковима испод.

ДАНИ ВОЈВОДИНЕ У БАЊА ЛУЦИ

ТОО Темерин ће представити туристичку понуду наше општине 3. новембра у Бања Луци у оквиру манифестације "Дани Војводине у Бања Луци". На главном градском Тргу Крајине, своју понуду ће грађанима Бања Луке представити туристичке организације из 17 општина и градова Војводине. Програм обухвата gастрономску понуду, дегустацију вина и наступe тамбурашког оркестра ‘’Бесане ноћи’’и КУД ‘’Светозар Марковић’’. Предвиђена је и наградна игра у којој ће се поделити поклон ваучери.

ПОСЕТА УДРУЖЕЊА НАУТИЧАРА „ЛАЂАРИ“ ИЗ БЕОГРАДА ТЕМЕРИНУ

Представници Удружења наутичара „Лађари“ из Београда, у среду 18. октобра, били су гости Туристичке организације општине Темерин и Информативног центра Парка природе „Јегричка“, где су се провозали новим катамараном речицом Јегричком. Ово удружење, између осталог, издаје тематски билтен, а у прошлом броју су урадили једну интересантну репортажу о Јегричкој. Билтен можете погледати на линку: http://www.ladjari.org/images/Bilten%20LADJARI%2002.pdf

Овом приликом позивамо све заинтересоване да искористе ове лепе дане за вожњу Јегричком, јер ће катамаран пловити све док је лепо време. Неопходне информације: Превоз на релацији дугој око 7 километара, за минимално 6 особа, појединачно кошта 310, за групе од 12 људи 280, а за децу и пензионере 250 динара по особи. Контакт телефон и најаве за вожњу катамараном 021/4881-436 или 021/4881-427, радним данима од 07.00 до 15.00 часова. Катамаран је предвиђен за превоз 12 особа. Претходна најава групе је обавезна.

 • 1
 • 13
 • 14
 • 14a

ЈЕСЕЊИ ВАШАР У ЦЕНТРУ ТЕМЕРИНА

ЈКП Темерин и ове године организује "Јесењи вашар" у центру Темерина, изложбу продајног карактера, где ће се моћи купити цвеће, мед, вино, рукотворине, старе колаче, бомбоне и слично. "Јесењи вашар" ће се одржати 19. и 20. октобра 2017. од 8 до 18 часова. Како је било протеклих година погледајте на фотографијама у прилогу.

 • 1
 • 12
 • 2
 • 3

ИЗГРАДЊА ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ ОД ТЕМЕРИНА ДО ЈЕГРИЧКЕ

На јавном конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине Општини Темерин су додељена средства у вредности од 38.308.080,00 РСД по конкурсу за финансирање и суфинансирање пројекта у области локалног и регионалног економског развоја.

 • 1 info centar 1
 • 2 info centar
 • 3 salas
 • 4 vindulo 1

Овим пројектом реализоваће се изградња пешачке стазе на потезу од улице Алмашке у Темерину до инфо центра парка природе „Јегричка“ са десне стране пута гледано из правца Новог Сада, у дужини од 3,8км.

Предео Темерина кроз који пролази будућа пешачка стаза изузетно је богат туристичким садржајем (ресторани, винарије, салаши, чарда) и води до инфо центра парка природе „Јегричка“. Јегричка се налази на листи Међународно значајних станишта за птице (ИБА подручје, 1997. године), и има Међународни значај као ботаничко подручје (ИПА подручје, 2005. године). Реализацијом овог пројекта повећава се свест о заштићеним подручјима, њихово очување и управљање као и спровођење одрживог туризма на добробит локалног становништва и повећања економског раста локалне заједнице.

Циљ изградње стазе је да се олакша приступ што већем броју посетилаца и омогући уживање у садржајима које нуди овај простор коме се тренутно може прићи искључиво аутомобилом. Пословима на реализацији пројекта ће испред општине Темерин координирати Агенција за развој општине Темерин.

УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКОГ СПОТА "ТЕМЕРИН - МЕСТО СУСРЕТА"

Протеклог викенда на новосадском сајму одржани су 50. Међународни сајамови „ЛОРИСТ", посвећени лову, риболову, екологији, хортикултури, спорту и коњарству, па туризму. Број постилаца био је већи од 30.000, што је повећање од 30% у односу на прошлу годину.
На Сајму туризма Туристичка организација општине Темерин наступила је под окриљем Туристичке организације Војводине. Ове године Туристичка организација општине Темерин спроводи промотивну кампању под називом „Темерин - место сусрета“, у којој се представљају најважнији туристички производи наше општине: базенски комплекс са термоминералном водом, парк природе „Јегричка“ са Информативним центром, старо језгро Темерина - дворац Сечен са Старим парком, Мини зоо врт, рибњаци, салаши, винарије, хотел „Моја чарда“, угоститељски објекти, етно-парк „Брвнара“ и завичајна кућа „Тајхаз“. Једна од важнијих активности које је ТОО Темерин спровела током 2017. године јесте управо пројекат снимања новог промотивног видео материјала наше општине. Квалитетан промотивни видео материјал наметнуо се као неопходност, с обзиром на све учесталија повезивања, пословне договоре и успостављање сарадње између општине Темерин и других општина и градова како из Србије тако и из страних земаља. Снимано је на преко више од 30 локација у сва три насељена места општине Темерин.

 • 100_7637
 • 100_7639
 • 100_7643
 • 100_7646

Нови туристички промотивни спот је првобитна идеја са којом смо кренули у реализацију овог пројекта. На крају је комплетан снимљени материјал упакован у три целине - дужи промотивни филм општине Темерин са наратором, туристички спот и посебно издвојен спот о привреди општине Темерин. Приређени су и преводи овог материјала на мађарски и енглески језик. Промотивни спот општине Темерин представља главне одлике и вредности наше општине у целости - кроз осмоминутну видео презентацију. Привредни спот има за задатак да престави изузетно активну привредну делатност наше општине, да покаже велике компаније и предузећа који имају дугу традицију успешног пословања, да промовише предузетништво и покаже спремност локалне самоуправе да подржи и подстакне инвеститоре да свој интерес за пословање нађу на територији наше општине. Туристички спот општине Темерин представља најбоље из области туризма. Надамо се да смо произвели један савремен, разумљив, јасан видео материјал, подједнако занимљив и Темеринцима, али и онима који први пут упознају општину Темерин.

Туристичка организација општине Темерин организовала је промоцију новог туристичког спота „Темерин - место сусрета“ у петак 06. септембра 2017. у конгресном центру. За слоган захваљујемо господину Илији Туцићу - Војвођански магазин, који је био у посети нашем месту и писао један интересантан чланак. Промоцији су присуствовали председник општине Темерин господин Ђуро Жига, као и чланови Општинског већа, начелници, чиниоци из области туризма, колеге из туристичких организација, новинари... У име Покрајинског секретаријата за привреду и туризам присутнима се обратио господин Сергеј Тамаш, помоћник за туризам и регионално - привредну сарадњу. У име Општинске управе Темерин присутне је поздравила госпођа Мира Родић, чланица Општинског већа задужена за сектор привреде. Госпођа Ивана Митровић, директорка Туристичке организације општине Темерин, говорила је о туристичкој понуди наше општине. Кустос Етно-парка "Брвнара" Милица Марчета говорила је о активностима у овом специфичном музеју на отвореном које се налази у Бачком Јарку. Туристички садржаји на Информативном центру Парка природе „Јегричка“, једном од најлепших простора наше општине, константно се развијају и унапређују, а о важности очувања овог природног добра, о активностима и пројектима који се спроводе у ту сврху говорила је госпођа Миланка Мишковић, шеф Службе за бригу о заштићеним подручјима ЈВП „Воде Војводине“. Детаљније о самој продукцији и реализацији видео спота говорио је господин Саша Љубојевић из ContrastMedia аудио-видео продукције.
Захваљујемо се локалној самоуправи која препознаје потенцијал за развој туризма у нашој општини, па сходно томе и опредељује средства за овакве пројекте, као и свим актерима у туризму који веома успешно послују на територији наше општине. Надамо се да ће овакве промоције и емитовање промотивног спота донети нове успехе и нове пословне подухвате.
Упутите се „на ову страну“, јер Темерин је свима близу!

НОВИ СПОТ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ: ТЕМЕРИН - МЕСТО СУСРЕТА

ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКОГ СПОТА "ТЕМЕРИН - МЕСТО СУСРЕТА" НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ ТУРИЗМА

50. Међународни сајамови „ЛОРИСТ" одржавају се на Новосадском сајму у периоду од 3. до 8. октобра 2017. године. Сајмови лова, риболова, хортикултуре и екологије трају од 3. до 8. октобра, док се сајмови туризма и спорта одржавају од 5. до 7, а Сајам коњарства дан дуже, до 8. октобра. Земља партнер Сајма туризма је Црна Гора, компанија „ Generali осигурање Србија" је генерални спонзор свих сајмова, а покровитељ Сајма спорта је Град Нови Сад.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

На Сајму туризма Туристичка организација општине Темерин имаће свој штанд под окриљем Туристичке организације Војводине. Ове године Туристичка организација општине Темерин спроводи промотивну кампању под називом „Темерин - место сусрета“, у којој су представљени најважнији туристички производи наше општине: базенски комплекс са термоминералном водом, парк природе „Јегричка“ са Информативним центром, старо језгро Темерина - дворац Сечен са Старим парком, Мини зоо врт, рибњаци, салаши, винарије, хотел „Моја чарда“, угоститељски објекти, етно-парк „Брвнара“ и завичајна кућа „Тајхаз“. Право место за „свратити“ свакако јесте Темерин. Сусрета је разних, било за уживање, одмор са породицом, боравак у природи, рекреацију, пословне састанке, а место за сусрет се сигурно може наћи у Темерину. Интересантна новина у туристичкој понуди је катамаран „Чигра“ који плови Јегричком од јула 2017. Катамаран представља значајно унапређење туристичких садржаја на Информативном центру Парка природе „Јегричка“, једном од најлепших простора наше општине којим газдује ЈВП „Воде Војводине“. Представићемо и највећу манифестацију у општини Темерин „Просто к’о пасуљ“, која се традиционално одржава првог викенда јуна на темеринском вашаришту.
Једна од важнијих активности које је ТОО Темерин спровела током 2017. године, јесте пројекат снимања новог промотивног видео материјала. Квалитетан промотивни видео материјал наметнуо се као неопходност, с обзиром на све учесталија повезивања, пословне договоре и успостављање сарадње између општине Темерин и других општина и градова како из Србије тако и из страних земаља. Промотивни спот рађен је на преко више од 30 локација у сва три насељена места општине Темерин. Крајњи резултат је један савремен и јасан видео материјал, подједнако занимљив и Темеринцима, али и онима који први пут упознају општину Темерин. У оквиру новосадског Сајма туризма ТОО Темерин организује промоцију новог туристичког спота „Темерин - место сусрета“. Промоција ће се одржати у сали 5 конгресног центра на сајму, у петак 06. септембра од 12-13h.

ОБЕЛЕЖЕНИ ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2017

Дани европске баштине су заједнички пројекат Савета Европе и Европске комисије, који се сваке године у септембру месецу одржавају у 50 европских земаља. Тема овог европског пројекта у 2017. години јесте „Културно наслеђе и природа“. Ове године, по одлуци Министарства културе и информисања које координира програме у Републици Србији, Дани европске баштине у Србији обележени су темом „Наслеђе и природа: лепеза могућности“. Манифестација има за циљ да прикаже разноликост културне баштине Европе, да покажемо наслеђе својих простора и чиме се поносимо.

„Дани европске баштине“ обележени су на простору објекта „Фонтана“ у Старом парку у центру Темерина у четвртак 28.09.2017. године. Деца из школа „Петар Кочић“ и „Кокаи Имре“ припремила су ликовне радове на тему очувања Старог парка. На лицу места су добили задатак да напишу инспиративне еколошке поруке, као и поруке о важности очувања Старог парка. Библиотека „Сирмаи Карољ“ Темерин такође је учествовала у овом пројекту, тако што су припремљене слагалице и интересантан квиз знања о Старом парку. Присутни су могли и да прелистају и писани материјал о историји Темерина и брошуре Туристичке организације општине Темерин.

 • web
 • 100_7442
 • 100_7445
 • 100_7449

Фото: ТОО Темерин

Након завршених радионица, деца су у Старом парку окачили своје радове и поруке, намењене свим посетиоцима парка, а првенствено нашим суграђанима. Господин Ласло Тертели говорио је врстама дрвећа заступњеним у парку, о њиховом пореклу и старости, као и о историји парка. Он је битан део детињства провео у парку, јер је његов отац био чувени баштован Миклош Тертели, који је радио и уређивао Стари парк 50-тих и 60-тих година.

Присутнима су се обратили Ивана Митровић и Зоран Говедарица у име ТОО Темерин. Манифестацији су присуствовали и чланови општинског већа Темерин: Мира Родић, Корана Миланко и Андраш Густоњ. Надамо се да смо заједно успели да скренемо пажњу на важност нашег Старог парка, на важност његове ревитализације, очувања и заштите, као и да утичемо на свест грађана да га сачувамо и за генерације које долазе. Захваљујемо се свим учесницима манифестације.

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ У ТЕМЕРИНУ

Туристичка организација општине Темерин и ове године организује манифестацију поводом обележавања Дана европске баштине. Манифестација ће се одржати у Старом парку у центру Темерина у четвртак 28.09.2017. године са почетком у 12:30 часова. Учесници су деца из школа са територије наше општине, а припремиће интересантне радове и поруке на тему: Наслеђе и природа - лепеза могућности.

Након завршене радионице, у Старом парку биће постављена својеврсна изложба дечијих радова и порука.

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

Друштво љубитеља природе „Фалко“ и чувари природе ОШ „Кокаи Имре“ организовали су бициклистичку туру 23. септембра 2017. од центра Темерина до Информативног центра Парка природе „Јегричка“. Повод за овакву акцију био је обележавање „Светског дана без аутомобила“.

Главни циљ акције је промовисање здравог и еколошког начина живота, као и указивање на чињеницу да значајно загађење ваздуха у насељеним местима, али и природи, потиче управо од аутомоблског саобраћаја.

Бројни учесници акције, међу којима највише деце, боравили су на простору Информативног центра парка природе „Јегричка“, где су имали прилику да присуствују презентацији „Циклотуризам“, која је на занимљив начин представила један од најбрже растућих трендова у туризму.

Фото: Марко Вуксановић, ЈВП "Воде Војводине"

 • DSC_0077
 • DSC_0082
 • DSC_0087
 • DSC_0105

ОДРЖАН "ЈУЖНОБАЧКИ ФЕСТИВАЛ ЛУДАЈЕ" 2017

Манифестација „Јужнобачки фестивал лудаје“ одржана је у четвртак 21. септембра 2017. на пијачном тргу у Темерину. Приређене су традиционалне изложбе народних рукотворина на тему бундеве, изложба аматерских сликара, дегустација разних кулинарских специјалитета од бундева, сечење традиционалног колача од бундеве - џиновске „Görhe“ уз културни и забавни програм на бини.

 • 100_7431
 • 100_7435
 • 100_7436
 • 21886889_10210455415921952_294165563_o

ПОБЕДНИЦИ 2017 по КАТЕГОРИЈАМА:

Џиновске бундеве

1. место Милан Десница из Савиног Села 194 кг
2. место Бошковић Југослав из Савиног Села 150,7 кг
3. место Хорват Шандор из Темерина 104,4 кг

Кобасичарске бундеве:

1. место Варга Јожеф из Темерина 211 цм
2. место Варга Тибор из Темерина 199 цм
3. место Варга Анастазиа из Темерина 196 цм

Беле бундеве:

1. место Јаноши Мартон из Темерина 24,4 кг
2. место Варга Јожеф из Темерина 4,25 кг

AUTÓMENTES VILÁGNAP

Az autómentes világnap alkalmából a Falco természetkedvelők egyesülete és a Kókai Imre Általános Iskola természetvédői kerékpártúrát szerveznek a Jegricska természetvédelmi parkhoz. Indulás szeptember 23-án 9 órakor a Községháza előtti kisparkból. Innen kerekezünk rendőri kísérettel a Nagybara partján található információs központhoz, egy pihenő után pedig vissza. Bárki csatlakozhat a kerékpáros menethez üzemképes fékkel rendelkező kerékpárral (háromkerekű, stb), némi innivalót mindenki hozzon magával, jól láthatósági mellény viselése ajánlott. Várjuk a családokat, iskolás csoportokat, fiatalokat, nyugdíjasokat, mindenkit akik képesnek tartja magát egy nyugodt tempójú 14km-es túrára. Tegyünk együtt a környezetünk védelméért, hívjuk fel a figyelmet a kerékpározás előnyeire, a kerékpárút hálózatunk hiányosságaira, a kerékpárosok biztonságára a közlekedésben, a gépjárművek által okozott környezetszennyezésre, és töltsünk el egy kis időt községünk természetvédelmi értékének megtekintésével.

A program terve:

8:45 gyülekező

9:00 indulás az Újvidéki utcán az információs központig

10:00 pihenés és előadás a biciklizésről

11:30 indulás vissza

Nagyobb csoportok (5+) csatlakozását kérjük jelezzék 063-55_63*10 (T.K. Attila)

Az akciót támogatja: Temerin község önkormányzata, Vajdaság vizei közvállalat, Temerini község idegenforgalmi szervezete

ДАН ПЕШАЧЕЊА У СРБИЈИ 2017

„ДАН ПЕШАЧЕЊА У СРБИЈИ 2017“је нова акција коју покреће Планинарски савез Србије, а идеја је да се што више градова и општина у Србији укључи у ову заједничку акцију. Тако ће се и у нашој општини одржати ова корисна акција, на простору Инфорамтивног центра Парка природе „Јегричка“. Позивамо све заинтересоване грађане, љубитеље природе, да се прикључе акцији пешачења едукативном стазом уз обалу Јегричке у дужини од око 7 километара, до осматрачнице за птице и назад. Простор Информативног центра биће отворен и за грађане који желе да упознају богат живи свет Јегричке кроз пловидбу камараном „Чигра“, по промотивној цени од 250 динара. Подсећамо да је број места ограничен на 12 особа, као и да вожња траје око сат времена. Акцију спроводи Планинарско спортски клуб Сириг, уз подршку ЈВП "Воде Војводине" и Туристичке организације општине Темерин.

Из ПСК Сириг кажу: „Придружите нам се да ових пар сати шетње проведете у природи поред наше Јегричке и учините нешто корисно за своје тело и свој дух. Понесите сендвич, воду, обујте удобну обућу и крените. Чекамо Вас.“

„Циљ акције је подизање свести о вишеструком значају пешачења за рекреацију, спорт, очување здравља грађана, социјализацију, али и за развој туристичких могућности широм Србије. Један од циљева јесте „изградња“ пешачке (туристичке) инфраструктуре кроз трасирање и обележавање стаза за пешачење о којима ће се бринути локална планинарска друштва уз сарадњу и помоћ локалних самоуправа. Овом акцијом успоставиће се један дан у години у којем ће „сви пешачити Србијом“ уз подршку грађана и институција Републике Србије ширећи тако спознају о значају пешачења као светски признате и прихваћене активности.“ Планинарски савез Србије

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА