TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

VALLÁSI LÉTESÍTMÉNYEK

MÁRIA MENNYBEMENETELE PRAVOSZLÁV TEMPLOM JÁREKON (PRAVOSLAVNA CRKVA USPENJA PRESVETE BOGORODICE)
A „Mária mennybemenetele „ pravoszláv templomot Járekon , 1998-ban kezdték építeni és hivatalosan 2002-ben lett befejezve és megnyitva. Köszönve a számos adományozóknak, donoroknak, a közreműködő embereknek, hívőknek, vállalkozásoknak, az egyéni vállalkozóknak, az önkormányzatnak és a Járeki helyi közösségnek viszonylag rövid idő alatt elkészültek a legbonyolultabb munkálatok a templom körül, a harangtorony építése és a harang vásárlása. A templom magassága 35 méter, hossza 25, szélessége pedig 10 méter. A harangtorony magassága 30 méter és a templom bal oldalán található. A templon ünnepe Mária mennybemenetele - Nagyboldogasszony és augusztus 28-án ünnepelik.
SZENT GYÖRGY PRAVOSZLÁV TEMPLOM RÉGI GYURGYEVÓN (PRAVOSLAVNA CRKVA SVETOG GEORGIJA)
Szent György pravoszláv templom 1994-ben épült az egyházi földön, amely az egyháznak lett adományozva még a Jugoszláv Királyság ideje alatt. Hála a donoroknak és a közreműködőknek kiépült a plébánia és be lett szerezve az összes szükséges felszerelés a mise szolgáltatására. Ebben a templomban, mintegy hetven házaspárt esküdtetnek meg évente. A templom ünnepe Szent György és május 6-án ünneplik .
A KATOLIKUS SZENT ROZÁLIA TEMPLOM ÉS PLÉBÁNIA TEMERINBEN
Ez a vallási épület két évszázaddal ezelőtt épült a hívők és a földtulajdonos Szécsényi Sándor adományaiból. Komoly felújításra 1871-ben került sor. Felújították a meglévő képeket és az oltárt, valamint az egész templomot barokk és rokokó stílusban. Az új harang a templomnak 1925-ben lett beszerezve és 1957-ben a régi templomtorony helyett újat építettek, amelyre aranyozott keresztet helyeztek el. A templomban évente mintegy ötven pár házasodik össze.
Szentmisét vasárnap tartanak és nagyon sok hívő részt vesz rajta. Szeptember 4-én van a katolikus Szent Rozália templom napja, amikor szentmisét tartanak, és már hagyományosan ezen a hétvégén a temerini vásártéren vásárt szerveznek.
Temerin Telep nevű részén 1991-ben elkezdődtek az építkezések a Lourdesi Boldogasszony katolikus emléktemplomon. Ez az emléktemplom 2002-ben nyílt meg, és temerin főutcáján található az Óbecsére vezető úton.
A VASZILIJE OSZTROSKI CSODATEVŐ TEMPLOMA SZŐREGEN (HRAM VASILIJA OSTROŠKOG ČUDOTVORCA)
A Szent Vaszilije Osztroski pravoszláv templom építése 1992 május 12-én lett elkezdve. A templomot Branisláv Kosovity diplomált építészeti mérnök tervezte Bácska Topolyáról. Az egész tevékenység, az előkészületek és kivitelezések a templom építése körül a Szerb pravoszláv egyház Szőregi községi kirendeltség vezetése alatt telt. A templom felszentelését a Bácskai episzkóp Irinej Bulović és a Baranyai episzkóp Lukijan végezte el. Ma, a Szőregi egyházi közösség része Bácska plébániájának, mint önálló plébánia Szőreg.

  • HRAM SVETOG VELIKOMUENIKA GEORGIJA
  • Hram Presvete Bogorodice Baki Jarak 2
  • KATOLIKA VIKARIJA LURDSKE GOSPE
  • PRAVOSLAVNA CRKVA SVETOG VASILIJA OSTROKOG UDOTVORCA
  • Rimokatoliki upni Ured Svete Rozalije


PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica