TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

Folytatódik a TAKT Alkotóházának berendezése

A Prosperitati Alapítvány támogatásának és Temerin községnek köszönhetően január végén befejeződött a Tájház-komplexumhoz tartozó Alkotóház padlásterének építése. A projektum befejezése alkalmából Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy ez az objektum most már – művészeti, kulturális funkcióján túl – turisztikai rendeltetésű is lesz. Ez azt jelenti, hogy a községben – és a térségben is – hozzájárul az aktív alkotói-kulturális turizmus fejlesztéséhez.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Ádám István, a Тemerini Аlkotóműhely és Кépzőművészeti Тábor (TAKT) elnöke megköszönte a támogatásokat: a Prosperitati Alapítványtól pályázat útján 1,8 millió dinárt kaptak, a hiányzó 360 ezer dinárt pedig az önkormányzat biztosította. Ádám elmondta: a pályázaton elnyert összegnek köszönhetően sikerült a tetőtérben kialakítani a vendégszobákat, a mosdót és a konyhát, valamint megoldódott ezekben a helyiségekben a fűtés. További terveik is vannak, szeretnék szigetelni a galéria tetőszerkezetét, beszerelni a padlófűtést és berendezni a vendégszobákat. Dejan Bradaš, a községi tanács művelődéssel megbízott tagja megelégedéssel nyugtázta, hogy sikerült kialakítani a padlásteret. Arra biztatta a TAKT-ot és a községben működő civil szervezeteket, hogy rendszeresen éljenek az önkormányzat nyújtotta lehetőségekkel.
A temerini Tájházat 2003-ban nyitották meg, az objektumot a Тemerini Аlkotóműhely és Кépzőművészeti Тábor működteti. Az évek során a Tájháznak számos látogatója volt, hiszen minden esztendőben sok rendezvényt tartanak itt. A Tájház udvarában épült meg az Alkotóház, amely az elképzelés szerint a TAKT művészeinek sajátságos otthona lesz műhellyel és galériával, valamint vendégszobákkal, melyekben elhelyezhetik az ide érkező művészeket.

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА