TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

Budapesten lezajlott az UTAZÁS kiállítás

Temerin Turisztikai Szervezete bemutatta a község idegenforgalmi kínálatát a budapesti UTAZÁS turisztikai vásáron, amelyet március 2-a és 5-e között tartottak. Községünk a Vajdasági Turisztikai Szervezet standján mutatkozott be. A Temerini Turisztikai Szervezeten kívül a helyi idegenforgalmi szervezetek több mint húsz képviselője és e gazdasági ágazat vajdasági illetékesei is megjelentek a seregszemlén.
Szombaton, március 4-én sajtótájékoztatót tartottak a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság standján, ahol Nagykikinda képviselői az ottani Töknapokat népszerűsítették. Az egybegyűltekhez szólt Rade Drobac, Szerbia magyarországi nagykövete, Pavle Počuč, a tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár helyettese, valamint Nataša Pavlović, a Vajdasági Turisztikai Szervezet igazgatója. Mindannyian egyetértettek abban, hogy az idegenforgalom renkívül fontos gazdasági ágazat, amelybe a következő időszakban egyre többet fektetnek, de hogy Vajdaság idegenforgalmi kínálata iránt a magyarországi piac egyelőre kevéssé érdeklődik.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségén gazdasági fórumot tartottak azzal a céllal, hogy erősítsék a két ország idegenforgalmi együttműködését. A megjelenteket Rade Drobac nagykövet köszöntötte, majd Vajdasági gazdasági és idegenforgalmi titkárának helyettese és a Vajdasági Turisztikai Szervezet igazgatója, valamint Kismárton Ottó, Szerbia Köztársaság Nagykövetségének gazdasági ügyekkel megbízott követ-tanácsosa szólalt fel. Ezt követően a zentai, a temerini, a nagykikindai, a törökbecsei, a kishegyesi és a székelykevei idegenforgalmi szervezetek képviselői beszéltek. A temerini Klinec Magdolna üvegfestő bemutatta Unikát nevű műhelyét. Egybehangzó vélemény szerint a jövőben gyakrabban kell ilyen rendezvényeket, találkozókat tartani, és az üzleti élet  fellendítése érdekében szorosabb együttműködést kell kialakítani a gazdasági élet tényezői között.
 A Szerbiai Statisztikai Intézet adatai szerint 2016-ban Vajdaságba több turista érkezett Magyarországról, mint 2015-ben. 40,3%-kal több vendégéjszakát jegyeztek, mint egy évvel korábban. A Vajdaságba látogató külföldi turisták között a magyarországiak számbelileg az ötödik helyen vannak.

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА