TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

JÚNIUS 3-án BABFESZTIVÁL TEMERINBEN!

Temerin község Turisztikai Szervezete közli, hogy az idén június 2-án és 3-án bonyolítják le a temerini vásártéren a hagyományos babfesztivált. A község legnagyobb ilyen jellegű rendezvényét eredetileg is ugyanazzal a céllal indították, mint amilyennel ma megrendezik, ez pedig a hagyományos és családi értékek ápolása. A babfesztiválnak évente több mint 5000 látogatója van, így vajdasági szinten is a legnagyobb rendezvények közé tartozik. A vásártér szépen rendezett területe és a rendezvény számos érdekessége, tarkasága kitűnő szórakozást ígér mindenkinek.

A szervezők az idén újdonságokat is beiktattak a programba. Pénteken, június 2-án Temerin község Művelődési Központjának kiállítótermében tudományos tanácskozást tartanak a babtermesztésről. Ezen neves szakemberek szakmai előadásait hallhatják az érdeklődők. A másik újdonság az, hogy a fesztivál minden eseménye a vásártéren zajlik szombaton, június 3-án. A legnagyobb szerbiai babfőző verseny 11 órakor kezdődik. A szakmai zsűri állapítja meg, kinek sikerült elkészítenie a legfinomabb babot, a győztesek kihirdetése pedig 15:30-ra várható. A legjobb szakácsok értékes ajándékokat kapnak az idén is.
A koncertek hagyományosan az esti órákban lesznek, 18:30-tól kezdődően. A jó hazai zene kedvelőit bizonyára megörvendezteti a Neverne bebe együttes 21 óra 30 perckor kezdődő koncertje.
A babfőzésen kívül számos érdekes tartalommal várják a Temerinbe látogatókat. A nap folyamán, miközben a babételek főnek, a színpadon a helyi művelődési egyesületek tagjai, tánccsoportok és a zeneiskola növendékei is fellépnek. Úgyszintén sor kerül a felderítők játékos versenyeire. A vásártér mellett már 9 órakor megnyílik a Régi mesterségek utcája, amelyben főleg kézművesek mutatják be és kínálják termékeiket. Ezzel kapcsolatban az érdeklődő kézművesek a 021/844-655-ös telefonszámon tudhatnak meg többet.
A rendezvény humanitárius jellegű. Hatalmas kondérban kb. 3000 adag bab készül el déli 12 órára, ekkor kezdődik az étel kiosztása. Megebédelhetnek mindazok, akik nem főznek, illetve akiknek nincs saját csapatuk. A finom babételért cserébe önkéntes adományt várnak a szervezők. Az összegyűjtött pénzt, mint minden évben, segélyre szorulók kapják.
A csapatok április 20-ától, csütörtöktől jelentkezhetnek, a nevezési díj változatlanul 2000 dinár. Ezért minden csapat kap főzőhelyet asztallal és két paddal, tűzifát és egy ajándékcsomagot. Jelentkezni a Temerin központjában levő emléktárgyboltban, vagy a Turisztikai Szervezet irodájában, az Újvidéki utca 352-ben lehet 7:30-tól 15:30-ig. Információkért hívják a 021/844-655-ös telefonszámot. E-mail-cím: temturorg@hotmail.com.
Szeretettel várjuk mindazokat, akik finom babot szeretnének fogyasztani, és jól szeretnének szórakozni június 3-án, a versenyző csapatokat pedig arra kérjük, hogy idejében foglalják el helyüket a temerini vásártéren.
A szervező az idén is Temerin község Turisztikai Szervezete, a rendezvény fővédnöke pedig a temerini önkormányzat.

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА