TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

Beszámoló a Gyalogoljunk a természetben – Jegricska 2017 megmozdulásról

A szőregi hegymászók április 9-én 21. alkalommal szervezték meg a Gyalogoljunk a természetben – Jegricska 2017 síksági akciót, melyet az idén besoroltak a Vajdasági Hegymászó Szövetség hagyományos megmozdulásai közé. Az akcióban 207-en vettek részt. 16 hegymászó klubból érkeztek vendégek, jöttek gyerekek a község iskoláiból és a cserkészosztagból, valamint ott voltak azok a polgártársaink, akik szintén úgy döntöttek, hogy ezt a szép vasárnapi napot rekreációra és barátkozásra használják ki. Örülünk annak, hogy a résztvevők csaknem egyharmada gyerek volt. Két útvonalon gyalogolhattak, a rövidebb 8, a hosszabb 15 kilométeres volt. Külön élményt jelentett a Jegricskán való csónakázás, a rövidebb útszakasz felénél így keltek át a résztvevők az egyik partról a másikra. A hosszabb utat választóknak alkalmuk volt ellátogatni a Mali Kojot tanyára, ahol a házigazda megvendégelt bennünket üdítővel és finom falatokkal.

  • 1
  • 10
  • 11
  • 12

A gyalogtúra befejeztével a messze földön híres szőregi hegymászóbab pótolta a fáradt társaság elfogyasztott energiáját. A megmozdulás sikeres, problémamentes volt. Ez a szőregi Hegymászó Sportklub számos tagja odaadó munkájának és a résztvevők fegyelmezett viselkedésének köszönhető. A sikerhez nagyban hozzájárult a temerini önkormányzat, a Temerini Turisztikai Szervezet, segítettek továbbá a szőregi vadászok, a Vajdasági Hegymászó Szövetség, a Kamendin mészárszék, a Marina pékség, a Biolend cég, a Zelenović gazdálkodók és a Hit kiskereskedés.
Mindenkinek köszönjük a támogatást illetve a részvételt, és meghívjuk a természetkedvelőket, hogy csatlakozzanak hozzánk következő megmozdulásaink alkalmával is.
A Szőregi Hegymászó Sportklub

 

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА