TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

ОБЕЛЕЖЕНИ ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2017

Дани европске баштине су заједнички пројекат Савета Европе и Европске комисије, који се сваке године у септембру месецу одржавају у 50 европских земаља. Тема овог европског пројекта у 2017. години јесте „Културно наслеђе и природа“. Ове године, по одлуци Министарства културе и информисања које координира програме у Републици Србији, Дани европске баштине у Србији обележени су темом „Наслеђе и природа: лепеза могућности“. Манифестација има за циљ да прикаже разноликост културне баштине Европе, да покажемо наслеђе својих простора и чиме се поносимо.

„Дани европске баштине“ обележени су на простору објекта „Фонтана“ у Старом парку у центру Темерина у четвртак 28.09.2017. године. Деца из школа „Петар Кочић“ и „Кокаи Имре“ припремила су ликовне радове на тему очувања Старог парка. На лицу места су добили задатак да напишу инспиративне еколошке поруке, као и поруке о важности очувања Старог парка. Библиотека „Сирмаи Карољ“ Темерин такође је учествовала у овом пројекту, тако што су припремљене слагалице и интересантан квиз знања о Старом парку. Присутни су могли и да прелистају и писани материјал о историји Темерина и брошуре Туристичке организације општине Темерин.

  •  web
  • 100_7442
  • 100_7445
  • 100_7449

Фото: ТОО Темерин

Након завршених радионица, деца су у Старом парку окачили своје радове и поруке, намењене свим посетиоцима парка, а првенствено нашим суграђанима. Господин Ласло Тертели говорио је врстама дрвећа заступњеним у парку, о њиховом пореклу и старости, као и о историји парка. Он је битан део детињства провео у парку, јер је његов отац био чувени баштован Миклош Тертели, који је радио и уређивао Стари парк 50-тих и 60-тих година.

Присутнима су се обратили Ивана Митровић и Зоран Говедарица у име ТОО Темерин. Манифестацији су присуствовали и чланови општинског већа Темерин: Мира Родић, Корана Миланко и Андраш Густоњ. Надамо се да смо заједно успели да скренемо пажњу на важност нашег Старог парка, на важност његове ревитализације, очувања и заштите, као и да утичемо на свест грађана да га сачувамо и за генерације које долазе. Захваљујемо се свим учесницима манифестације.

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА