TEMERIN KŐZSÉG IDEGENFORGALMI SZERVEZETE

NEMZETKÖZI AUTÓMENTES NAP – SZEPTEMBER 22.

Az autómentes világnap egy -1970 óta minden évben szeptember 22-én megtartott- rendezvénysorozat, melynek célja a társadalom környezettudatosságának az erősítése. Az utóbbi években Temerinben is rendszeres lett ez a megmozdulás, amit idén is egy kerékpártúra keretein belül bonyolítunk le. A  Jegricska parti Info-központig karikázunk ki .
E módon kívánjuk felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy az utazáshoz fenntartható, alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Az autómentes nap a gyalogosoké, a rollerosoké, skate bordosoké, trotinétosoké, bicikliseké, és mindazoké akik nem szennyezik a városunkat. A motorizált járművek az mellet, hogy közvetlenül a városlakókat is veszélyeztetik, egyike a légkör fő szennyezőjének. Egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmet  a Temerinen áthaladó sűrű forgalomra, és veszélyeire.
Célunk hogy az emberek rájöjjönek, hogy egyéni megmozdulásukkal, aktiválódásukkal, igenis tudnak változtatni a jelenlegi helyzeteten.
Meghívjuk Önt, hogy együt változtassunk a helyzeten, és legalább ezen a napon „két keréken” vagy  „két lábon” közlekedjünk. A kerékpározás és a séta stresszoldó, és általánosan véve jó hatással van az egészségünkre. Kutatások szerint a rendszeres tekerés hét évvel is  meghosszabíthatja az életünket. Temerinben - kerékpárutak szempontjából - kielégítő a helyzet  , és örömünket szolgálja, hogy e túránk alkalmával igénybe vehetjük az újkerékpárutat, gyalogutat, amely a városon  kívül egészen a Jegricska partjáig vezet.

Menetrend:

8:30      A járeki iskolások gyülekezője az általános iskola előtt,  idulás Temerin felé

8:45      Staro Đurđevoban csatlakoznak az ottani iskolás csoportok

9:00      Gyülekező a Temerin központjában lévő kis parkban,

9:30       A a szervezők üdvözlő beszéde,  indulás rendőri kiséretben az Újvidéki utcán

10:00     Kis pihenő a város peremén, lecsatlakozunk a főútról és rátérünk a kerékpárútra a Jegricskáig

10:30     Érkezés az Info-központba, pihenő, rövid prezentációk

11:30     Visszaút végig a kerékpárúton

FONTOS:  Mindenki csatlakozhat a kerékpáros csoporthoz akinek műszkilag kifogástalan a kerékpárja. Az útra ivóvizet minden résztvevő hozzon magával, valamint ajánlott a sárga jelzőmellény. Szivesen látunk minden családot, iskolás csoportot, ifjúságot, nyugdíjasokat, mindenkit akinek kedve van egy könnyed kerékpározáshoz. A rendőrség biztosítja a csoportot amíg az a főúton halad.

Minden 20 fős iskoláscsoport felügyeletére legalább egy tanár kisérete kívánatos. Kérjük jelenetsék részvételüket szeptember 20-ig, a létszámmal és a kísérő tanár telefonszámával a 063-556-310 telefonszámra  (T.K.  Attila).

Szervezők a FALCO Természetkedvelők EgyesületeTemerin valamint Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete.

Támogatóink:  Temerin Község,  Vajdaság Vizei közvállalat                                                     

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА