ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

„ПРОСТО К'О ПАСУЉ“ 1. ЈУНА 2019.

Резервишите 1. јун у свом календару за ручак и дружење у Темерину! Изузетно нам је задовољство да вас обавестимо да се највећа манифестација у општини Темерин „Просто к'о пасуљ“ ове године одржава у суботу првог викенда јуна месеца на темеринском вашаришту! Највеће такмичење у кувању пасуља у целој Србији из године у годину окупља све већи број такмичара и посетилаца, тако да формулу за успех нећемо мењати.

Пријаве екипа почињу у понедељак 22. априла, а котизација за учешће се није мењала и износи 2.500 динара. Свака екипа добија место за кување са столом и две клупе, павиљон, дрва за ложење и поклон пакет. Екипу можете пријавити у канцеларији Туристичке организације општине Темерин, Новосадска 352 у времену од 7:30 до 15:30 часова. Све информације можете добити на бројеве телефона 021/844-655; 064/64-32-340; 064/64-32-339 или путем мејла temturorg@hotmail.com.

Улица старих заната, мали вашар традиционалних производа и рукотворина, одржаће се у суботу 1. јуна од 9 часова у уличици на улазу у вашариште. Све информације везано за услове учешћа и пријаву за излагање у Улици старих заната излагачи могу добити позивом на број телефона: 021/844-655.

Дугогодишња сарадња са многобројним компанијама као и поверење које нам указују нови сарадници сваке године говори о томе да је манифестација „Просто к'о пасуљ“ постала једна од водећих гастрономских манифестација Јужне Бачке. Позивамо и вас да се прикључите нашем тиму, да заједно и на обострани интерес учинимо манифестацију „Просто к'о пасуљ“ још успешнијом и бољом!  Уколико сте заинтересовани за сарадњу и видите своју компанију / фирму / организацију у тиму манифестације „Просто к'о пасуљ“ - слободно нас контактирајте на бројеве телефона 021/844-655 и 062/88-41-402 или путем email-a temturorg@hotmail.com.

Организатор је и ове године Туристичка организација општине Темерин, а генерални покровитељ манифестације је Општина Темерин уз свесрдну подршку бројних пријатеља и спонзора манифестације.

ТРЕШ ИЗАЗОВ ТЕМЕРИН

 

7. АПРИЛА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ПЕШАЧКE СТАЗЕ ДО ЈЕГРИЧКЕ

На Светски дан здравља, у недељу 7. априла 2019. године, Туристичка организација општине Темерин организује акцију чишћења пешачкE стазе на излазу из насеља Темерин према Парку природе „Јегричка“. Све се више прича о подизању свести о значају очувања животне средине, а ми желимо да конкретно покажемо како то изгледа на терену. Инспирисани смо великом акцијом под називом „Треш изазов Србија“ (Trash izazov Srbija) која се спроводи на нивоу наше државе, а и широм света. Под слоганом „Свако може бити херој“ до сада је у обрачун са смећем кренуо велики број грађана наше земље, са жељом да Србија буде чистије место за живот. Кампању „Треш изазов Србија“  покренули су „Ekostar Pak“ i „Trash Hero Srbija“са жељом да мотивишу грађане, организације и компаније да очисте своју околину и инспиришу друге на акцију. 

Како све више грађана наше општине користи ову стазу за рекреацију, желимо да припремимо стазу за предстојеће лепо време и да ово време на стази и у заштићеном подручју парка природе буде што квалитетније и здравије проведено – без смећа.

Овом акцијом такође желимо да апелујемо на све који користе овај путни правац да не бацају смеће из аутомобила, као и да скренемо пажњу надлежнима на проблем формирања дивље депоније на излазу из насеља Темерин. Надамо се да ћемо допринети макар смањењу проблема загађености, као и да ћемо допринети да се овакво загађење животне средине више и не дешава.

Окупљање учесника је код бензинске пумпе (аутобуске окретнице) на излазу из Темерина у недељу 7. априла 2019. године у 9 часова. Организатор обезбеђује кесе за скупљање смећа, као и хигијенске рукавице. Позивамо све који су вољни да нешто промене у свом окружењу да се прикључе акцији. 

Контакт и информације:

Туристичка организација општине Темерин

021/844-655

temturorg@hotmail.com

 

ТЕМЕРИН НА 41. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

41. Међународни београдски сајам туризма одржаће се под слоганом „Лето је ближе него што мислите“ од  21. до 24. фебруара 2019. године на Београдском сајму. Сајам туризма у Београду тренутно је један од најинтересантнијих како у нашој земљи, тако и у региону, са више од 75,000 посетилаца сваке године. Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Бугарска, земља чији је туризам у процвату, а град Пловдив једна од престоница културе у 2019. години.

Туристичка организација општине Темерин и ове године представља туристичку понуду општине Темерин, а уз подршку локалне самоуправе и ТО Војводине. Штанд ТОО Темерин налази се у оквиру ХАЛЕ 4, где се традиционално представља туристичка понуда Србије и Војводине. Током четири дана трајања сајамске манифестације, општина Темерин ће представити своју богату туристичку понуду кроз тематске проспекте, праћене конкретним агенцијским понудама. Конкурентне цене и квалитет који се нуди привлаче све већи број посетилаца у нашу општину. Занимљиви аранжмани припремљени су за дечије екскурзије, али и за викенд у Темерину.