ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

OBELEŽENO 10 GODINA OD PROGLAŠENJA PARKA PRIRODE “JEGRIČKA”

JVP “Vode Vojvodine” su prigodnim programom u septembru mesecu proslavile 10 godina od osnivanja Parka prirode “Jegrička”. Jegrička je stavljena pod zaštitu 2005. godine i to zajedničkom inicijativom Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu prirode, JVP “Vode Vojvodine” i opština kroz koje Jegrička protiče: Bačka Palanka, Vrbas, Temerin i Žabalj.

 

Na centralnoj proslavi koja je održana u svečanoj sali JVP “Vode Vojvodine” prisutnim gostima se obratio dr Slobodan Puzović, pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i naglasio značaj saradnje svih institucija na očuvanju prirodnih vrednosti ovog zaštićenog prirodnog dobra. U PP “Jegrička” ima oko 76 vrsta močvarnih i vodenih biljaka, preko 20 vrsta riba i 198 vrsta ptica, na čijoj se zaštiti radi već 10 godina.  

Drugi dan jubileja obeležen je u Informativnom centru PP “Jegrička” u Temerinu. Održani su brojni prateći programi: takmičenje žena i dece u rekreativnom ribolovu u organizaciji USR “Karaš” iz Temerina, izložba hrane i prezentacija starih zanata udruženja žena sa teritorije opštine opštine Temerin u organizaciji Turističke organizacije opštine Temerin i zvanično predstavljanje Edukativne staze koja počinje od infocentra i završava se kod osmatračnice za ptice, 3.5 km dalje. Posebno treba naglasiti da je jedan deo staze u dužini od 150 metara drveni most koji ulazi u vodotok i ide iznad vode uz obalu, što predstavlja poseban doživaljaj tokom šetnje.

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica