ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Одржан јубиларни Сајам вина у Темерину

Јубиларни XX Међународни јануарски сајам вина одржан је 21. јануара у спортској хали у Темерину у организацији Друштва пријатеља баште, уз подршку Општине Темерин, Туристичке организације општине Темерин и уз помоћ бројних донатора. Велик број пријављених узорака вина и посетилаца испунили су жеље и очекивања организатора, који сваке године улажу много труда, знања и ентузијазма у реализацију фестивала. Број од предатих 615 узорака и могућност дегустације истих, прави су магнет за винољупце са свих страна.
Сајам вина у Темерину један је од највећих специјализованих сајмова у региону, па самим тим постаје све значајнији чинилац у области винске културе, не само када је у питању Војводина, већ и цела Србија.
Стекао је завидну репутацију широм земље, али и иностранства што се најбоље може видети по броју узорака који сваке године пристижу на оцењивање. Ове године, поред излагача из наше земље, својим присуством манифестацију су увеличали излагачи из Мађарске, Хрватске, Румуније, Словачке, Бугарске, Молдавије и Словеније.

  • 01
  • 012
  • 13
  • 14

На конференцијском делу сајма говорило се о најновијим трендовима и тенденцијама у свету винарства и виноградарства, а присутнима су се обратили и представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и господин Сергеј Тамаш, помоћник за туризам и регионално-привредну сарадњу из Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Госте је поздравио и председник општине Темерин господин Ђуро Жига.

Туристичка организација општине Темерин представила је туристичку понуду наше општине на тематском штанду. Захваљујући колегама из Туристичке организације Војводине посетиоци су поред рекламног материјала о Темерину, могли да преузму и тематске брошуре "Путевима вина Војводине", "Гастрономска Војводина" и "Војводина - симфонија природе и културе". Подршка је стигла и од колега из туристичких организација Зрењанина, Жабља и Новог Бечеја, са којима се разговарало о могућностима за сарадњу.
Међународни жири радио је у 14 група по 5 чланова, а оцењивана су вина према врсти - бело вино, црно вино, розе, шилер вино, десертно вино, воћно вино. На XX сајму вина у такмичарској конкуренцији нашло се: 259 белих, 208 црвених, 94 розе, 21 шилер, 12 десертних и 21 воћних вина, за које је уручено 10 великих златних медаља, 106 златних, 212 сребрних и 176 бронзаних медаља, остали су добили признања.
Резултате оцењивања можете погледати у пдф документу у прилогу.

Attachments:
Download this file (2017 Finish.pdf)2017 Finish.pdf[ ]1004 kB

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА