ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Пројекат наставка уређења Стваралачке куће удружења ТАКТ

Захваљујући донацији Фондације Просперитати и Општинe Темерин крајем јануара завршен је део радова на спратном делу Стваралачке куће, која се налази у склопу комплекса завичајне куће у Темерину. На скупу поводом завршетка пројекта говорили су проф. др Имре Нађ, председник Управног одбора Фондације Просперитати, господин Дејан Брадаш, члан општинског Већа задужен за културу и господин Адам Иштван, председник удружења ТАКТ (Тemerini Аlkotóműhely és Кépzőművészeti Тábor / Термеринска ликовно стваралачка колонија), које управља овим објектом.
Проф. др Имре Нађ истакао је важност тога да овај објекат сада, поред своје уметничке и стваралачке функције добија и туристичку намену, што значи да доприноси развоју активног стваралачко-културног туризма у нашој општини, па и у региону.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Председник удружења ТАКТ господин Адам Иштван захвалио се донаторима – фондацији Просперитати од које су на конкурсу добили 1,8 милиона динара, као и локалној самоуправи која је обезбедила износ од 360 хиљада динара. Госп. Адам нагласио је да је заједнички циљ свих актера у овом пројекту да се Стваралачка кућа оспособи за рад. У приземљу је урађена радионица и галерија, а на спрату су направљене три гостињске собе, купатило и кухиња, уведено је грејање. Остаје још да се у галерији уради кровна изолација и подно грејање, што ће се вероватно урадити путем неког наредног пројекта, јер је ово удружење изузетно активно и још важније, веома успешно у конкурисању за наменске пројекте овог типа.
Завичајна кућа у Темерину отворена је 2003. године, а овим објектом управља удружење ТАКТ – Тemerini Аlkotóműhely és Кépzőművészeti Тábor / Термеринска ликовно стваралачка колонија. Од свог отварања па до данас, завичајну кућу посетио је велик број посетилаца али и уметника, јер се на овом простору одржавају бројне уметничке радионице и приредбе током године. У дворишном простору завичајне куће изграђена је Стваралачка кућа, спратни објекат замишљен тако да представља својеврстан дом уметника ТАКТ-а, са радионицом и галеријом, али и смештајним делом предвиђеним за боравак уметника током трајања бројних уметничких радионица и пројеката.

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА