ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Одржан сајам туризма „UTAZAS“ у Будимпешти

Туристичка организација општине Темерин представила је туристичку понуду наше општине на сајму туризма „UTAZAS“ у Будимпешти, који је одржан у периоду од 02. до 05. марта, а у оквиру штанда Туристичке организације Војводине. Поред ТОО Темерина, учествовало је више од 20 представника локалних туристичких организација и представника туристичке привреде из целе Војводине. У суботу 04. марта одржана је конференција за новинаре на штанду Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, а представници Кикинде промовисали су манифестацију „Дани лудаје“. На конференцији су се присутнима обратили амбасадор Републике Србије у Мађарској Њ.Е. Раде Дробац, заменик покрајинског секретара за привреду и туризам Павле Почуч и директорица Туристичке организације Војводине др Наташа Павловић. Сви говорници су се сложили око чињенице да је туризам веома важна привредна грана у коју ће се у наредном периоду све више улагати, али и око тога да постоји неискоришћен потенцијал туристичке понуде Војводине на мађарском тржишту.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

На иницијативу Трговинске и индустријске коморе Будимпеште, одржан је пословни форум у амбасади Републике Србије, а са циљем успостављања јаче сарадње туристичке привреде две земље. Присутне превреднике из Мађарске поздравио је амбасадор Републике Србије у Мађарској Њ.Е. Раде Дробац, а потом су говорили заменик покрајинског секретара за привреду и туризам и директорица Туристичке организације Војводине и министар-саветник за економске послове у оквиру амбасаде Републике Србије у Мађарској, Ото Кишмартон. Након тога присутнима су се обратили представници туристичке привреде из Србије, и то из Сенте, Темерина, Кикинде, Новог Бечеја, Малог Иђоша и Скореновца. Госпођа Магдолна Клинец из Темерина представила је своју уметничку радионицу „Уникат“. Неопходно је да се овакви догађаји одржавају чешће, те да се делатници из области привреде и туризма повезују и остварују сарадњу, са циљем поспешивања свеукупног пословања, закључено је на овом скупу.
Према подацима Републичког завода за статистику Србије, у 2016. години Војводину је посетило више туриста из Мађарске него у 2015. години. Они су остварили 40,3% више ноћења него у истом периоду претходне године. Туристи из Мађарске су међу првих 5 према бројности у Војводини.

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА