ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

МАНИФЕСТАЦИЈА „ПРОСТО К'О ПАСУЉ“ У ТЕМЕРИНУ 3. ЈУНА

Туристичка организација општине Темерин најављује традиционалну темеринску манифестацију „Просто к'о пасуљ“, која се ове године одржава 2. и 3. јуна 2017. године на темеринском вашаришту. Највећа манифестација наше општине првобитно је и осмишљена са истим циљем као и данас, а то је свакако неговање традиционалних и породичних вредности. Са преко 5 000 посетилаца, уврштена је и међу највеће манифестације на територији Војводине. Прелепо уређен простор темеринског вашаришта и бројни садржаји за све генерације гарантују добар провод и дружење.

Организатори најављују нешто другачији концепт манифестације у односу на претходне године. Новина је организација научног пољопривредног панела са еминентним предавачима на тему производње и узгоја пасуља, који ће се одржати у петак 2. јуна у галерији Културног центра општине Темерин.
Друга велика новина је да су сва дешавања сконцентрисана на темеринском вашаришту у суботу 3. јуна. Највеће такмичење у кувању пасуља у целој Србији почиње у 11 часова. Стручни жири ће се побринути за одабир три најбоље скувана пасуља, а проглашење победника је заказано за 15:30 часова. Најбољима су обезбеђене вредне награде. Концертни садржаји су предвиђени за вечерње часове, тачније са почетком у 18:30. Љубитеље доброг звука и квалитетне домаће музике сигурно ће обрадовати концерт бенда „Неверне бебе“ са почетком у 21:30.
Поред кувања пасуља, посетиоцима су понуђени бројни занимљиви садржаји. Забавни и музички програм током дана обухвата наступе локалних културно-уметничких друштава, плесних група, наступ музичке школе из Темерина и концерте. Извиђачке игре су права разбибрига за посетиоце док се пасуљ крчка у котлићима. Игре су такмичарског типа, а организатор се потруди да сваке године буду другачије и оригиналне.
Улица старих заната, мали вашар традиционалних производа и рукотворина, одржаће се у суботу 3. јуна од 9 часова у уличици на улазу у вашариште. Све инфорамције везано за услове учешћа и пријаву за излагање у Улици старих заната излагачи могу добити позивом на број телефона: 021/844-655.
Најважнији сегмент манифестације је њен хуманитарнитарни карактер, који се огледа у припреми хуманитарног ручка - великог казана са око 3 000 порција куваног пасуља. Посетиоци манифестације који не учествују у такмичарском делу и немају своју екипу, овде могу да ручају најлепши пасуљ и уједно оставе добровољни прилог за своју порцију пасуља. Подела овог „хуманитарног пасуља“ почиње у 12 часова. Сваке године прикупљена средства од ове акције се усмеравају ка различитим корисницима, којима је неопходна помоћ.  
Пријаве екипа почињу у четвртак 20. априла, а котизација за учешће је остала непромењена и износи 2.000 динара. Свака екипа добија место за кување са столом и две клупе, павиљон, дрва за ложење и поклон пакет. Екипу можете пријавити од 20. априла у сувенирници у центру Темерина или у канцеларији Туристичке организације општине Темерин, Новосадска 352 у времену од 7:30 до 15:30 часова. Све информације можете добити на број телефона 021/844-655 или путем мејла temturorg@hotmail.com.
Позивамо све љубитеље пасуља и добре забаве да обавезно резервишу 3. јун у свом календару за ручак и дружење у Темерину, а такмичарским екипама да на време заузму своје место на најлепшем темеринском вашаришту.
Организатор је и ове године Туристичка организација општине Темерин, а генерални покровитељ манифестације је Општина Темерин.

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica