ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Filter
 • PEŠAČIMO U PRIRODI - JEGIČKA 2015

  Dugogodišnja akcija "Pešačimo u prirodi- Jegrička 2015" u organizaciji planinarskog kluba "Sirig" održaće se u nedelju 19. aprila po 19. put, duž obala rečice Jegričke na teritoriji opštine Temerin. Šetnja je ove godine organizovana na dve staze - kraća od 8 km i duža od 15 km, a za najmlađe učesnike organizovano je amatersko takmičenje u orijentaciji.

  Iz planinarskog kluba poručuju da su svi dobrodošli, ali uz molbu da planinarski klubovi i organizovane grupe najave svoj dolazak do 14.04.2015. sa okvirnim brojem učesnika.

  {gallery}fotografije/jegricka2015najava{/gallery}

  Plan akcije:

  09:00 Okupljanje učesnika kod motela "Jelen" na izlazu iz Siriga ka Srbobranu

  10:00 Polazak na pešačenje

  10:30 Takmičenje u orijentaciji

  15:00 Ručak

  16:00 Dodela zahvalnica i priznanja

  Staze:

  1. staza (15 km) - Start kod motela, nizvodno desnom obalom Jegričke, preko mosta na malom kanalu pa do salaša "Mali Kojot". Potom se nastavlja obalom Jegričke pa preko mosta na levu obalu, dalje se ide uzvodno pored Hevirovog salaša i nazad do motela.
  2. staza (8 km) - Start kod motela, uzvodno obalom Jegričke 4 km do crpne stanice i nazad do motela.

  Obezbeđen je ručak - planinarski pasulj, i to po ceni od 200 dinara za odrasle i 100 dinara za decu.

  Napomene:

  - Potrebna je adekvatna obuća i odeća u zavisnosti od vremenskih uslova (zaštita od kiše, vetra ili sunca).

  - Porcija za ručak (posuda i kašika).

  - Poneti dovoljnu količinu vode i hrane do ručka.

  - Vodiči organizovanih grupa pripremiće spiskove članova svoje grupe.

  - Svi učesnici su obavezni da poštuju instrukcije vodiča.

  Kontakt tel: 065 26 24 222
  planinarski.klub.sirig@gmail.rs

   

 • "PEŠAČIMO U PRIRODI - JEGRIČKA 2014."

  Planinarsko-smučarski klub "Sirig" po 18-ti put 13. aprila 2014 godine organizuje akciju "Pešačimo u prirodi - Jegrička 2014".  Okupljanje učesnika je 13. aprila u 9 časova ispred Doma kulture u Sirigu. Pešači se od sela kroz atar do Parka prirode Jegrička  i nazad. Kraća staza je duga 8 kilometara, a duža 14 kilometara. I ove godine će biti organizovano takmičenje u orijentaciji, za one koji ne pešače i počeće u 10 časova. Po završetku akcije će biti obezbeđen ručak, planinarski pasulj. 

 • POZITIVNI UTISCI SA BEOGRADSKOG SAJMA TURIZMA 2014

  Srbija je zanimljiva turistička destinacija i značajan činilac na turističkoj mapi Evrope - to je poruka koju su domaći izlagači, zahvaljujući raznovrsnim sadržajima, bogatoj kulturnoj baštini i interesovanju domaćih i stranih posetilaca preneli na 36. Međunarodnog Sajma turizma. Više od 800 izlagača iz Srbije predstavilo je svoje turističke potencijale, nove sadržaje i destinacije.

  {gallery}fotografije/sajambeograd2014{/gallery}

 • U TEMERINU ODRŽAN STRUČNI FORUM I RADIONICA PREKOGRANIČNOG PROJEKTA „COOLING CUBES”

  Agencija za razvoj opštine Temerin, u saradnji sa partnerima: Univerzitetom u Segedinu, opštinama Morahalom i Ada i Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, realizuje projekat COOLING CUBES koji za cilj ima izradu integrisane strategije razvoja banja smeštenih na području oko glavnih saobraćajnica madarsko-srpskog pograničnog regiona. Sredstva u iznosu od 117.000 evra obezbedena su iz 3. poziva prekogranicne saradnje Madarska-Srbija, a Evropska unija finansira 85% vrednosti projekta. Projekat traje od marta 2013. do juna ove godine.

  {gallery}fotografije/strucniforumcoolingcubestemerin{/gallery}

 • POČEO 36. BEOGRADSKI SAJAM TURIZMA

  36. Međunarodni sajam turizma u Beogradu počeo je u četvrtak 27. februara i traje do nedelje 2. marta. Broj posetilaca kao i broj izlagača raste iz godine u godinu, čime je Beogradski sajam turizma poneo epitet najveće turističke manifestacije u zemlji i jugoistočnoj Evropi. Porukom “Ispunjavamo želje” najveće turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata posetiocima će ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu. Posetioci će imati priliku da dobiju First Minute ponude za leto 2014, sa popustima i do 40 odsto. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Indonezija, najrazuđenija ostrvska zemlja na svetu, sa 17.000 ostrva. U sklopu ovog sajma, održavaju se još i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme – HORECA, Sajam suvenira “Posetite Srbiju” i Međunarodni sajam vina.

 • ZAVRŠEN 17. MEĐUNARODNI JANUARSKI SAJAM VINA

  Društvo prijatelja bašte Temerin (Temerini Kertbarátkör), u subotu 25. januara od 11 časova priredilo je po 17. put festival vina u Sportskoj hali u Temerinu. Preko hiljadu posetilaca imalo je priliku da degustira čak 627 uzoraka vina!

  {gallery}fotografije/sajamvina2014{/gallery}

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica