ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

АТРАКТИВНЕ ИГРЕ ЗА ПОСЕТИОЦЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ ПРОСТО К'О ПАСУЉ

Туристичка организација општине Темерин и ове године организује традиционалну темеринску манифестацију „Просто к'о пасуљ“, која се одржава 3. јуна 2017. године на темеринском вашаришту. Највећа манифестација наше општине са преко 5 000 посетилаца, уврштена је и међу највеће манифестације на територији Војводине. Прелепо уређен простор темеринског вашаришта и бројни садржаји за све генерације гарантују добар провод и дружење.


Најважнији сегмент манифестације је њен хуманитарнитарни карактер, који се огледа у припреми хуманитарног ручка - великог казана са око 3 000 порција куваног пасуља. Посетиоци манифестације који не учествују у такмичарском делу и немају своју екипу, овде могу да ручају најлепши пасуљ и уједно оставе добровољни прилог за своју порцију пасуља. Подела овог „хуманитарног пасуља“ почиње у 12 часова. Ове године прикупљена средства намењена су нашој малој суграђанки Јовани, која је тешко оболела.


Игре су права разбибрига за посетиоце док се пасуљ крчка у котлићима. Игре су такмичарског типа, а организатор се потруди да сваке године буду другачије и оригиналне. Најпопуларнија игра је НАВЛАЧЕЊЕ КОНОПЦА, где ће снаге у навлачењу одмерити 8 мушких и 4 женске екипе. Најатрактивнија је свакако игра БАЦАЊЕ СТАРОГ АКУМУЛАТОРА С' РАМЕНА, а највеселија игра ПИЈАНИ ПЕНАЛ припремљена је за најспретније. Програм за децу такође предвиђа две такмичарске игре за децу, као и богат програм са аниматорима (кловн, Мики и Мини Маус, штулаш).
Игре ће се одржати од 12:20 до 14:00 часова у суботу, 3. јуна на простору темеринског вашаришта непосредно испред бине. Котизација за учешће по такмичару износи 200 динара, за екипу 500 динара, а сав приход од игара биће предат за хуманитарну акцију „Срцем за Јовану“. Пријаве за игре се примају на дан манифестације, код бине, у периоду од 10:30 до 12 часова. Бројни спонзори су обезбедили вредне награде за победнике игара.
На манифестацији се такође одржава Мини сајам пољопривреде, где ће на посебном делу вашаришта пољопривредне машине и механизацију представити фирме Агроферокоп Темерин, доо Петефи Темерин, Југометал Свилајнац и Хуђик Темерин.
Пријаве екипа су увелико у току, а котизација за учешће је остала непромењена и износи 2.000 динара. Свака екипа добија место за кување са столом и две клупе, павиљон, дрва за ложење и поклон пакет. Екипу можете пријавити у сувенирници у центру Темерина или у канцеларији Туристичке организације општине Темерин, Новосадска 352 у времену од 7:30 до 15:30 часова. Све информације можете добити на број телефона 021/844-655 или путем мејла temturorg@hotmail.com.
Награда за прво место у такмичењу у кувању пасуља је ваучер КЕРАМИКЕ ЈОВАНОВИЋ за куповину у износу од 50.000 динара, друго место је путовање у Морахалом за 8 особа, које су обезбедили ТОО ТЕМЕРИН и туристичка агенција ЕЛ ГРЕКО и ваучер за куповину у робној кући БЕБА у Темерину од 10.000 динара, а за треће место вечера за 8 особа у хотелу МОЈА ЧАРДА. Биће додљене и посебне награде за екипе, које нису везане за кување пасуља.


Туристичка организација општине Темерин посебно се захваљује свим спонзорима и пријатељима манифестације. Очекујемо Вас на ручку 3. јуна у Темерину. Искористимо прилику да уз ручак и дружење на манифестацији уједно будемо и хумани. Добродошли!

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica