ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА "ПРОСТО К'О ПАСУЉ" 2017

Највећа манифестација у општини Темерин „Просто к’о пасуљ“ одржана је 3. јуна на темеринском вашаришту. Организатори су више него задовољни, све је протекло у најбољем реду. Лепо време, предиван простор вашаришта и бројни садржаји током целог дана били су више него довољни да неколико хиљада посетилаца понесе кући само најлепше утиске са овогодишње манифестације. За забавни део програма у преподневним часовима била су задужена културно-уметничка друштва из Темерина, Бачког Јарка, Ђурђева, победници музичког фестивала "Колибри стар", музичка школа Art&Blues Family из Темерина, плесна група Маестро, плесна група Magic...

Игре су биле права разбибрига за посетиоце док се пасуљ крчкао у котлићима. Промотивно лице манифестације Горан Подлипец-Липец водио је ове несвакидашње игре на својствен начин, а игре су по први пут и снимљене и омогућен је „live“ пренос на бини. Најпопуларнија игра је навлачење конопца у којој је снаге одмерило осам мушких и четири женске екипе. Прво место код мушкараца заузела је екипа НС Линк, други су МК Сузуки, а треће место деле екипа ФКЛ и Hájra Anett. Спонзор је Андреја доо Темерин и Ресторан Троглав из Бачког Јарка, а награда је пет Powebank 2600 mAh преносивих пуњача за мобилне телефоне и вечера. Код жена прво место заузела је екипа Летић, а други су Аеробик и пилатес Ана. Награду – пет мемо-јастука је спонзорисао Монтеx доо Темерин. Најатрактивнија је свакако игра бацање старог акумулатора с рамена. Прво место припало је Драгану Вулетићу, други је Јанко Маковник, а трећи Душан Џакула. Спонзор награде је Андреја доо Темерин, а награда пуњач Magneti Marelli bat-90 12V 5/A. Највеселија игра пијани пенал припремљена је за најспретније. У овој игри победио је Валер Варга и добио награду вечеру за две особе у пицерији Tiffany, један ваучер Аутоперионице Чилаг и један ваучер за куповину у бутику Maxers.

Програм за децу је имао две такмичарске игре, као и богат програм са аниматорком Славицом и њеним тимом - кловн, Мики и Мини Маус, штулаш. Вредне награде за децу обезбедили су рођендаоница и играоница Умпа Лумпа Темерин (ваучери за играње у играоници) и СЗР Роло-ремонт (претплатне карте за базен). Слатке пакете као награду за сву децу која су учествовала у овим играма обезбедио је Swisslion Таково.

 • DSC_7162
 • DSC_7170
 • DSC_7181
 • DSC_7193
 • DSC_7206
 • DSC_7210
 • DSC_7225
 • DSC_7235
 • DSC_7240
 • DSC_7246
 • DSC_7248
 • DSC_7254
 • DSC_7261
 • DSC_7268
 • DSC_7283
 • DSC_7292
 • DSC_7297

фотографије: Марко Чавић

Велика хуманитарна акција „Срцем за Јовану“ одржанa је у 12 часова, када је почела подела 3.000 порција пасуља. Два дана трајала је припрема овог ручка, а своју несебичну помоћ у припреми пружили су радници Општинске Управе Темерин и Бруно Скелеџија. Потребне намирнице за овај ручак обезбедили су НС СЕМЕ, Циклонизација Нови Сад, ПГ Горан Салонски Госпођинци и Natural Planet Жабаљ, као и Туристичка организација општине Темерин. Кутије за прикупљање помоћи биле су постављене код хуманитарног ручка и код бине, где су сви посетиоци несебично остављали помоћ. Такође, сав приход од игара предат је за ову хуманитарну акцију. Изузетно нам је задовољство да смо овим путем прикупили знатно више средстава него претходних година. Укупно је прикупљено 61.300,оо динара, а помоћ је намењена за лечење наше мале суграђанке Јоване Дрљаче која је тешко оболела.

Пријављених екипа било је нешто више него претходне године, укупно 183 екипе. Интересовање екипа за учешће на манифестацији је заиста било велико, а да такмичење није најважнији мотив учешћа на манифестацији, сведочи и податак да је од укупно 183 екипе њих 130 предало узорак на оцењивање. Поклон пакете за екипе обезбедили су: Туристичка организација општине Темерин, Danubius, Victoria Oil, Sunoko и Aleva. Преостале пакете од манифестације организатори су предали у Центар за социјални рад, који ће их проследити социјално-угроженим породицама са територије Општине Темерин. За одабир најбољег пасуља побринуо се стручни жири у следећем саставу: др Мирјана Васић са Института за ратарство и повртарство Нови Сад; Петар Васин, професионални кувар, Никола Миленковић, награђивани будући кувар и Миодраг Мандић, новинар и љубитељ кулинарства. Прво место освојила је екипа „ФКЛ 4“ из Темерина, а наградила их је Керамика Јовановић са ваучером за куповину у износу од 50.000 динара. Друго место освојила је екипа „Адамово ребро“ из Бачког Јарка, а награду су обезбедиле ТОО Темерин и туристичка агенција El Greco из Новог Сада - једнодневни излет у Морахалом за целу екипу. Трећепласирана екипа „Мићин пасуљ“ из Беочина освојила је вечеру у хотелу Моја чарда за целу екипу.

Утешна награда за највеселију екипу у виду 8 улазница за Aqua Park Petroland отишла је у руке екипе „Поново заједно“; у категорији за најлепше уређено такмичарско место победила је екипа „ЦУСП Сунцокрет“ и освојила награду излет за 8 особа на Јегричку коју је обезбедио Explore City Tour Нови Сад. Екипа која је осмислила најзанимљивији назив „Чаробни пасуљ на изгубљеној ватри“ награђена је вечером у пицерији ТАНГО Бачки Јарак. Награда изненађења - поклон пакет Туристичке организације општине Темерин отишла је у руке екипе „Аеробик и пилатес Ана“ за најактивнију екипу.

Током дана за добру атмосферу побринуо се сјајни новосадски бенд Bubi Ka & Krug Company, а у вечерњим часовима музички програм настављен је наступом бенда 5+ и Dr Funkenstein. Звезде вечери Неверне бебе одушевили су свирком бројну публику, а крај концерта обележио је феноменалан ватромет који је припремио PiroShop Eva Temerin. У оквиру манифестације, на посебном делу вашаришта одржан је и Мини сајам пољопривредне опреме и механизације, на којем су своју опрему представиле фирме Agroferocoop Темерин, доо Petefi Темерин и Југометал Свилајнац. Одржана је и улица старих заната, мали вашар традиционалних производа и рукотворина.

Посетилаца је и ове године било са свих страна: из свих градова Војводине, посебно Бачке. Дошли су представници туриситчких организација Жабља, Врбаса, Бечеја, Новог Бечеја, као и гости из Мађарске... Директорка Туристичке организације општине Темерин, госпођа Ивана Митровић, посебно се захвалила локалним компанијама, привредницима и пољоприведницима који су препознали значај ове манифестације и помогли је финансијски и на сваки други начин. Посебну захвалност упутила је генералним спонзорима: компанији Carlsberg Srbija, Agroferocoop из Темерина и Петефи ад из Темерина - Almex doo, Панчево који су манифестацији „Просто к’о пасуљ” дали своју несебичну подршку.

У петак 2. јуна одржан је научни пољопривредни панел, на ком су предавачи били еминентни стручњаци др Мирјана Васић са Института за ратарство и повртарство Нови Сад, проф. др Жарко Илин са Пољопривредног факултета и др Анђелко Мишковић, Growрасад Ириг. Пољопривредни произвођачи наше општине и гости панела могли су чути интересантне податке о узгоју и производњи пасуља на отвореном и у пластеницима, као и о перспективи узгоја пасуља на територији Србије и Војводине. Панел је био изузетно посећен, а присутнима се обратио покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, господин Вук Радојевић, који је изразио подршку овој и оваквим манифестацијама, те у интересантном излагању упознао присутне са актуелностима у области пољопривреде Војводине, као и намерама Владе АПВ да различитим подстицајним мерама допринесе унапређењу овог сектора привреде. Присутне су поздравили и председник општине Темерин господин Ђуро Жига, као и директорка ТОО Темерин Ивана Митровић.

Организатор манифестације Туристичка организација општине Темерин посебно се захваљује на изузетно лепој и успешној сарадњи: свим спонзорима и медијским покровитељима манифестације, Општини Темерин, као генералном покровитељу манифестације; Јавном комуналном предузећу Темерин, које управља простором темеринског вашаришта и које је дало техничку подршку манифестацији у сваком смислу; Културном центру општине Темерин на техничкој подршци; Бруни Скелеџији и његовом тиму за припрему хуманитарног ручка; радницима Општинске управе Темерин који су учествовали у припреми хуманитарног ручка; водитељима програма - Александру Зецу, Чили Адам и Тихомиру Тепићу; организаторки културно-уметничког програма Радмили Црногорац; промотивном лицу манифестације - Горану Подлипецу - Липецу; стручном жирију, судији игара Мирјани Радић и њеним помоћним судијама, сјајним аниматорима за децу на челу са Славицом, удружењима жена „Ђурђевак“ Старо Ђурђево, „Мајчино крило“ Старо Ђурђево, „Друштво пријатеља баште- секција за ручне радове“ Темерин и ХУ „Сложне сестре“ Сириг, свим учесницима програма на бини, нашим дивним извођачима, као и свим екипама на поверењу и традицији коју заједно одржавамо у Темерину.

Више фотографија потражите на нашој facebook страници.

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica