ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

ЖИКИНА ШАРЕНИЦА ПРВИ ПУТ У ТЕМЕРИНУ

Екипа емисије „Жикина шареница“ на челу са господином Жиком Николићем гостовала је 27. августа 2017. године на „Буцином салашу“, по први пут у Темерину. На изузетно лепом простору „Буциног салаша“ на најлепши начин презентована је наша општина, привреда и планови локалне самоуправе, бројни туристички производи и локалитети. Кроз више прилога, представљени су етно комплекси „Брвнара“ у Бачком Јарку и „Тајхаз“ мађарска завичајна кућа у Темерину, дворац „Сечен“ и Стари парк, базенски комплекс ЈКП Темерин, Мини зоо врт у Темерину, Информативни центар Парка природе Јегричка и рибњак „Језеро“ у Бачком Јарку.

 • 100_7281
 • 100_7291
 • 100_7310
 • 100_7311
 • 100_7316
 • 100_7317
 • 100_7320
 • 100_7321
 • 100_7323
 • 100_7327
 • 100_7331
 • 100_7337
 • 100_7344
 • 100_7348
 • 100_7352
 • 100_7354

У име Општинске управе Темерин говорио је господин Никола Ембер, заменик председника општине, који је као привреду наше општине оценио као прилично динамичну и виталну. У оквиру индустрије истиче важност металског комплекса, посебно у смислу запошљавања великог броја радника, али и значај пољопривреде, посебно ратарства. Директорка Туристичке организације општине Темерин госпођа Ивана Митровић пожелела је свима добродошлицу у Темерин. Приказана је Сувенирница у Темерину као место где се могу купити најлепши сувенири Темерина, али и место на ком се могу добити све информације о туристичкој понуди Темерина, Војводине и Србије.

Домаћица Буциног салаша госпођа Ангела представила је део богате трпезе и гостопримство које сваког госта овде очекује. Домаћу радиност, наслеђе и кулинарско умеће представиле су чланице удружења жена „Ђурђевак“ из Темерина, ХУ „Сложне сестре“ из Сирига и Креативна радионица Темерин. Друштво пријатеља баште представили су своје активности међу којима се истиче „Јануарски сајам вина“ у Темерину, један од највећих у Србији. Припремили су и традиционално јело од бундеве и позвали све на предстојећи „Јужнобачки фестивал лудаје“ у Темерину. Госпођа Магдолна Клинец бави се изузетно занимљивим ручним радом, осликавањем стаклених и предмета од керамике, али и на шкољкама из речице Јегричке, које претвара у најлепше сувенире из Темерина. Удружење ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца „Видовдан“ основано је 1999. године, а председник овог удружења Драгољуб Вујовић као главне активности истиче неговање културе сећања, као и прикупљање архивске грађе, обележавање важних датума. Главни кувар на манифестацији „Просто к'о пасуљ“ Бруно Скелеџија говорио је о овогодишњој манифестацији и о хуманитарном пасуљу од 3000 порција, а скувао је и чувени темерински пасуљ за све госте. Кроз емисију су „равничарили“ чланови Планинарско-смучарског клуба „Сириг“ и представили активности и успехе чланова свог клуба и истакли пешачење уз обалу речице Јегричке које се у Темерину одржава у априлу месецу под називом „Пешачимо у природи“. Професор физичког васпитања и генерални секретар Спортског савеза општине Темерин Мирјана Радић говорила је о великој заступљености спорта и важности која му се придаје, као и о приоритетима Спортског савеза општине. Овога пута представљен је Стоно тениски клуб Темерин, стреличарски клуб “Кесл Арчери” и џудо клуб ТСК Темерин.

Мирјана Кљајић, ученица средње школе „Лукијан Мушицки“ певањем се бави од своје 11 године. Учествовала је на бројним дечијим музичким фестивалима, а на фестивалу „Колибри стар“ у Темерину освојила је 2. место са 14 година. На манифестацији „Србија у ритму Европе“ била је представница Општине Темерин, а изводила је нумеру на азербејџанском језику коју је извела и у емисији. Певачка група „Јарачки Јарани“ из Бачког Јарка постоје 32 године и учесници су бројних фестивала. Добитници су „Златне значке“ културно-просветне заједнице Србије и више пута су добили Октобарску награду коју додељује Општина Темерин. Наступили су са нумером „Запјевајмо Крајишници мили“. Својом игром емисију су улепшали извођачи два културно-уметничка друштва из Темерина „Вук Караџић“ и „Сирмаи Карољ“. Темерински тамбурашки оркестар „Бисери“ извели су нумеру „Војводино салашарска“. Бројни гости на салашу размрдали су се и заиграли уз ритмове бенда „Др Фанкенштајн“. На салашу су од познатих уметника велику пажњу привукли наступи госпође Снежане Ђуришић и господина Милана Прунића.

Туристичка организација општине Темерин се захваљује свима на учешћу у реализацији емисије РТС-а „Жикина шареница“, а посебно се захваљујемо г-дину Жики Николићу и целокупној екипи РТС-а који су препознали потенцијале општине Темерини представили нашу општину у једној од најпопуларнијих емисија Радио телевизије Србије.

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica