ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

ПРОСТО К'О ПАСУЉ 9. ЈУН 2018. ГОДИНЕ

Традиционална темеринска манифестација „Просто к'о пасуљ“ одржаће се у суботу 9. јуна 2018. године на темеринском вашаришту. Туристичка организација општине Темерин труди се да сваке године посетиоцима обезбеди разноврсне и квалитетне садржаје на најлепшем вашаришту у Србији. Захваљујући великом броју такмичара и посетилаца, манифестација „Просто к'о пасуљ“ постала једна од водећих гастрономских манифестација Јужне Бачке.

Највеће такмичење у кувању пасуља у целој Србији почиње у 11 часова, а стручни жири ће се побринути за одабир три најбоље скувана пасуља, а проглашење победника је заказано за 15:30 часова. Најбољима су обезбеђене вредне награде.


Најважнији сегмент манифестације је њен хуманитарнитарни карактер, који се огледа у припреми хуманитарног ручка - великог казана са око 3 000 порција куваног пасуља. Посетиоци манифестације који не учествују у такмичарском делу и немају своју екипу, овде могу да ручају најлепши пасуљ и уједно оставе добровољни прилог за своју порцију пасуља. Подела овог „хуманитарног пасуља“ почиње у 12 часова. Сваке године прикупљена средства од ове акције се усмеравају ка различитим корисницима, којима је неопходна помоћ.

pasulj_1.jpgDSC_7720_11.jpg
Забавни и музички програм током дана обухвата наступе локалних културно-уметничких друштава, плесних група, наступ музичке школе из Темерина и концерте. Темеринске игре су права разбибрига за посетиоце док се пасуљ крчка у котлићима. Игре су такмичарског типа, а промотер манифестације и водитељ игара Горан Подлипец – Липец, потруди се да сваке године буду интересантне и оригиналне, па нас тако и ове године очекују изненађења. Поред надметања у навлачењу конопца, бацању акумулатора с'рамена, пијаном пеналу спремају се и нове игре... За дечије осмехе и забаву побринуће се удружење Креативни погон из Новог Сада, који су осмислили занимљив програм са жонглерима, штулашима, радионицу маски, карневалску поворку и још пуно занимљивих изненађења!


Целодневни музички програм ове године је још богатији, па ће се тако са бине чути разноврсни звуци. Преко дана публика ће уживати у наступу тамбурашког оркестра „Бисери“, а популарне екс-ју поп-рок песме доноси нам бенд „Бубика и Круг компани“, а традиционалне народне песме певаће наша истакнута уметница Драгица Радосављевић Цакана са певачком групом „Шара“. Вече је резервисано за тренутно најпопуларније трибјут бендове „Abba Real Tribute Band“ и „(Ne)Normalni Balašević Tribute Band“, а претходиће им наступ локалног бенда.


Улица старих заната, мали вашар традиционалних производа и рукотворина, одржаће се у суботу 9. јуна од 9 часова у уличици на улазу у вашариште. Све информације везано за услове учешћа и пријаву за излагање у Улици старих заната излагачи могу добити позивом на број телефона: 021/844-655.