ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

ТРЕШ ИЗАЗОВ ТЕМЕРИН

 

7. АПРИЛА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ПЕШАЧКE СТАЗЕ ДО ЈЕГРИЧКЕ

На Светски дан здравља, у недељу 7. априла 2019. године, Туристичка организација општине Темерин организује акцију чишћења пешачкE стазе на излазу из насеља Темерин према Парку природе „Јегричка“. Све се више прича о подизању свести о значају очувања животне средине, а ми желимо да конкретно покажемо како то изгледа на терену. Инспирисани смо великом акцијом под називом „Треш изазов Србија“ (Trash izazov Srbija) која се спроводи на нивоу наше државе, а и широм света. Под слоганом „Свако може бити херој“ до сада је у обрачун са смећем кренуо велики број грађана наше земље, са жељом да Србија буде чистије место за живот. Кампању „Треш изазов Србија“  покренули су „Ekostar Pak“ i „Trash Hero Srbija“са жељом да мотивишу грађане, организације и компаније да очисте своју околину и инспиришу друге на акцију. 

Како све више грађана наше општине користи ову стазу за рекреацију, желимо да припремимо стазу за предстојеће лепо време и да ово време на стази и у заштићеном подручју парка природе буде што квалитетније и здравије проведено – без смећа.

Овом акцијом такође желимо да апелујемо на све који користе овај путни правац да не бацају смеће из аутомобила, као и да скренемо пажњу надлежнима на проблем формирања дивље депоније на излазу из насеља Темерин. Надамо се да ћемо допринети макар смањењу проблема загађености, као и да ћемо допринети да се овакво загађење животне средине више и не дешава.

Окупљање учесника је код бензинске пумпе (аутобуске окретнице) на излазу из Темерина у недељу 7. априла 2019. године у 9 часова. Организатор обезбеђује кесе за скупљање смећа, као и хигијенске рукавице. Позивамо све који су вољни да нешто промене у свом окружењу да се прикључе акцији. 

Контакт и информације:

Туристичка организација општине Темерин

021/844-655

temturorg@hotmail.com

 

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica