ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

U TEMERINU ODRŽAN STRUČNI FORUM I RADIONICA PREKOGRANIČNOG PROJEKTA „COOLING CUBES”

Agencija za razvoj opštine Temerin, u saradnji sa partnerima: Univerzitetom u Segedinu, opštinama Morahalom i Ada i Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, realizuje projekat COOLING CUBES koji za cilj ima izradu integrisane strategije razvoja banja smeštenih na području oko glavnih saobraćajnica madarsko-srpskog pograničnog regiona. Sredstva u iznosu od 117.000 evra obezbedena su iz 3. poziva prekogranicne saradnje Madarska-Srbija, a Evropska unija finansira 85% vrednosti projekta. Projekat traje od marta 2013. do juna ove godine.

  • IMG_01
  • IMG_02
  • IMG_03
  • IMG_04
  • IMG_05
  • IMG_06
  • IMG_07
  • IMG_08
  • IMG_09

Na Stručnom forumu predstavljeni su dosadašnji rezultati revizije pojedinih banjskih potencijala, govorilo se na temu planova u ekonomsko-turistickoj oblasti, lokalnim prioritetima vezanim za razvoj banjskog turizma i prednostima i nedostacima postojecih banjskih kapaciteta. Forumu su prisustvovali predstavnici projektnih timova, rehabilitaciono-zdravstvenih centara i banja koje su ucestvovale u istraživanju, lokalnih samouprava, pokrajinskih institucija, medija, turistickih organizacija i mnogi drugi za koje je tema banjskog turizma interesantna.

U ime domaćina, prisutnima se obratio predsednik SO Temerin Gustonj Andraš. Projekat Cooling Cubes je predstavio projekt menadžer  Dr Nadj Zoltan, profesor Univerziteta u Segedinu.

Planove razvoja ekonomsko-turističkih potencijala za period 2014-2020.god. i aktivnosti koje preduzima Vlada AP Vojvodine predstavio je zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Juhas Balint. Prioritete banjskog turizma u strategijama razvoja lokalnih samouprava predstavio je stručni saradnik u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju AP Vojvodine, Dr Željko Bibić.

Nakon toga predstavljeni su postojeći kapaciteti, mogućnosti i ciljevi daljeg razvoja kupališta u opštinama Ada, Bečej i Temerin. Rekreacioni centar „Adice“ u Adi predstavio je v.d. direktora JP „Adica“ Ada, g-din Juhas Tibor. Plan razvoja banjskog turizma u opštini Bečej predstavila je direktorka Turističke organizacije opštine Bečej, g-đa Gordana Džigurski. Ciljeve i mogućnosti razvoja temerinskog bazenskog kompleksa predstavio je Dr Imre Nađ, profesor Univerziteta u Novom Sadu.

Na kraju su razmotrene predstojeće aktivnosti na izradi integrisane strategije razvoja banja smeštenih na području oko glavnih saobraćajnica madarsko-srpskog pograničnog regiona.

Autor: Miroslav Tepić, asistent projektnog menadžera

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica