ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

KREATIVNA SLOVA U KERAMICI

Povodom obeležavanja Dana evropske baštine, dana 26. i 27. septembra 2014. godine (petak i subota), Turistička organizacija opštine Temerin i udruženje građana TAKT organizuju radionice izrade keramike pod nazivom “Kreativna slova” za đake u Temerinu, u etno-kući Tajhaz, ulica JNA br.126.

Dani evropske baštine su zajednički projekat Saveta Evrope i Evropske komisije, koji se svake godine u septembru mesecu održavaju u 50 evropskih zemalja. Tema ovog evropskog projekta u 2014. godini jeste jezik i pismenost. Manifestacija ima za cilj da prikaže raznolikost kulturne baštine Evrope, da pokažemo nasleđe svojih prostora i čime se ponosimo.

  • Dani EU batine 2014 Temerin

Kako bismo odgovorili na temu, u Temerinu će deca na glinenim pločicama prikazati svoje pismo, ćirilicu i latinicu. U ovoj prvoj fazi, radionica podrazumeva izradu glinenih pločica, uz pomoć stručnih lica. Nakon završenih radionica, pločice će biti pečene i bojene, a biće i upriličena izložba radova u novoj galeriji u dvorištu etno-kuće Tajhaz. U sklopu radionica, deca će se upoznati sa procesom izrade predmeta od keramike, poslušati kratko ilustrativno predavanje, iskazati kreativnost u prikazivanju svog pisma.

Predviđeno je da u programu učestvuju đaci trećih razreda, koji su zainteresovani i imaju sklonosti ka ovakvoj vrsti umetnosti. Broj učesnika je ograničen zbog prirode samih radionica. Učestvuju đaci iz OŠ “Slavko Rodić” iz Bačkog Jarka, OŠ “Danilo Zelenović” iz Siriga, OŠ “Kokai Imre” i OŠ “Petar Kočić” iz Temerina. Trajanje radionice je od 9 do 13 časova. Kapije zavičajne kuće Tajhaz će biti otvorene za posetioce, zato dobro nam došli!

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica