ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

POČINJU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OBJEKTA MZ BAČKI JARAK

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je sredstva opštini Temerin u iznosu od 2.750.000,00 dinara za realizaciju radova na rekonstrukciji objekta Mesne zajednice Bački Jarak, a po osnovu konkursa za finansiranje i sufinasiranje projekata u oblasti kulture.

Dodeljena sredstva se odnose na 1. fazu projekta i njome je obuhvaćena rekonstrukcija krova objekta. Projektno tehničku dokumentaciju je izradio Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, a ukupna vrednost radova je 4.250.000,00 dinara. U tu namenu Budžetom opštine Temerin za 2015. godinu obezbeđeno je 1.500.000,00 dinara.

  • MZ Backi Jarak_SKICA

Podignuta 1904. godine, sa elementima tradicionalnog graditeljstva i stilske arhitekture koji svedoče o građenju i urbanizaciji Bačkog Jarka tokom 19. i prve polovine 20. veka, zgrada Mesne zajednice predstavlja značajnu tačku identiteta naselja, i kao takva, evidentirana je u Registaru evidencije objekata pod prethodnom zaštitom.

Predviđena je zamena ili rekonstrukcija svih trulih i dotrajalih delova krovne konstrukcije, zamena biber crepa i letve novim uz dačanje konstrukcije i postavljanje hidroizolacije, ugradnja slemenjaka, svih limarskih elemenata i snegobrana. Radovi će otpočeti po izboru izvođača u postupku javne nabavke. Kako je u pitanju objekat pod merama predhodne zaštite, građevinski radovi se sprovode u skladu sa tradicijom zanatstva i graditeljstva AP Vojvodine uz primenu mera za ostvarenje energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Realizacijom radova na rekonstrukciji objekta Mesne zajednice Bački Jarak utiče se na očuvanje nepokretnog nasleđa zajednice i ostvaruje doprinos negovanju kulture sećanja i razvoju programa turističke valorizacije nepokretnog nasleđa u opštini Temerin. Stvaraju se prostorni uslovi za dostupnost postojećih i kreiranje novih sadržaja i usluga u okviru objekta.

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica