ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Članci

Filter
 • Новогодишње свечаности у Темерину

  У петак 23.12.2016 са почетком у 10.30ч у "Паркићу" у центру општине Темерин одржане су традиционалне "Новогодишње свечаности". Учешће су узели ученици из О.Ш."Петар Кочић", О.Ш"Кокаи Имре", О.Ш"Славко Родић", О.Ш"Данило Зеленовић" и С.Ш"Лукијан Мушицки", као и предшколци из П.У."Вељко Влаховић".

  Деца су се дружила са Славицом аниматорком и Деда Мразом,погледала представу драмске радионице "Цврчак", а сви смо заједно имали прилику и да уживамо у наступу хорова П.У."Вељко Влаховић" и С.Ш."Лукијан Мушицки".Након тога уследило је кићење новогодишњих јелки са украсима које су деца  сама направила.

  {gallery}fotografije/svecanosti2016I{/gallery}

  Учесници манифестације су се потом угрејали уз топао чај који су нам припремили "Извиђачи Темерин" а могли су се  послужити  слаткишима и сланишима из посластичарнице "Hofy Cuki" из Темерина.

  Јавна библиотека "Сирмаи Карољ" је у оквиру манифестације омогућила ликовни кутак у коме су деца показала своју креативност.

  Канцеларија за младе из Темерина је пружила логистичку помоћ  у припреми и изводјењу "Новогодишњих свечаности".

  Захваљујемо се свим учесницима ,спонзорима и пријатељима манифестације.

  {gallery}fotografije/svecanosti2016II{/gallery}

 • Одржана Ноћ куповине и мини вашар

  У петак 23.12.2016. у центру Темерина одржане су манифестације Ноћ куповине и новогодишњи мини вашар на ком су били постављени продајни штандови са новогодишњим дрангулијама и производима из домаће радиности. Манифестацију је подржала Општина Темерин.

  {gallery}fotografije/vasar2016{/gallery}

 • Одржан новогодишњи коктел туристичке организације Војводине

  22.12.206. је у Скупштини АПВ одржан новогодишњи коктел Туристичке организације Војводине. Уз пригодан уметничко-забавни програм гостима се обратила и директорка Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић, која је изразила задовољство и захвалност досадашњом сарадњом са партнерима из туристичког сектора, те је рекла: “Број одазваних гостију нам говори о квалитету заједничког пословања и почетку остварења визије да је Војводина заиста јединствена туристичка дестинација.” Између осталог, истакла је да је визија Туристичке организације Војводине да постоје јасно дефинисани туристички производи, који свакако укључују и већ чувене дестинације, али и оне нове неоткирвене микро дестинације. Такође, нагласила је значајност сарадње партнера из свих општина и градова широм Војводине, те да је то једини исправан начин даљег развоја туризма.

  {gallery}fotografije/koktel2016{/gallery}

  Туристичка организација општине Темерин је присуствовала Новогодишњем коктелу у организацији Туристичке организације Војводине и том приликом смо добили Захвалницу за пословну сарадњу са ТОВ. Догађају је присуствовао и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

 • Новогодишње свечаности за децу у центру Темерина

  Туристичка организација општине Темерин и ове годинe организује манифестацију „Новогодишње свечаности” у центру Темерина, која ће се одржати у петак 23.12.2016. године у паркићу у центру Темерина са почетком у 10.30h. Основна идеја манифестације јесте дружење деце и представљање обичаја за време Божићних и Новогодишњих празника. Такође, битан акценат се ставља на промовисање куповине јелки са бусеном, јер се при том не угрожава животна средина и не учествује се у бесправној сечи стабала.

  Деца у паркићу у центру Темерина ките јелкице украсима које сами израде и на тај начин својим суграђанима пожеле све најлепше у Новој години. Извиђачи Темерина традиционално припремају извиђачки чај за све учеснике и посетиоце манифестације. ТОО Темерин обезбеђује јелке са бусеном за сваку установу која учествује у манифестацији, а након празника јелке ће бити засађене на договорене локације. Учествују деца из свих школа са територије општине Темерин, као и из предшколске установе и Дневног центра за децу.

  Спонзор манифестације је посластичарница „HOFY CUKI“, а манифестацију је подржала Општина Темерин.

 • Пријаве за Новогодишњи мини вашар су у току!

  „Новогодишњи мини вашар“ ће се одржати у петак 23. децембра 2016. од 09:00 до 22:00h у центру Темерина (пешачка зона) у склопу манифестације „Ноћ куповине“. Мини вашар је излагачко-продајног карактера, а предност имају традиционални занати и ручни рад. 

  Све информације везано за пријаве можете добити на број телефона 021/844-655, путем e-maila temturorg@hotmail.com или лично у просторијама Туристичке организације општине Темерин, Новосадска 352 у периоду од 8 до 15 часова.

  Позивамо све заинтересоване излагаче да се пријаве до 21. децембра, а сву потребну документацију могу пронаћи у прилогу. Котизација за учешће на манифестацији за излагаче износи 500,00 RSD по једном излагачком месту.

 • Ноћ куповине 23. децембра у центру Темерина

  Туристичка организација општине Темерин најављује четврти по реду догађај „НОЋ КУПОВИНЕ”, који ће се одржати у петак 23. децембра 2016. године. Посетиоци могу да очекују ПОПУСТЕ, ПОКЛОНЕ, ЗАНИМЉИВЕ АКЦИЈЕ које ће обезбедити бројни бутици и робне куће у самом центру Темерина. Радно време свих објеката који учествују у „Ноћи куповине“ биће продужено до 22 часа.

  НОЋ КУПОВИНЕ 2016

  На делу пешачке зоне у Новосадској улици, истог дана биће постављен „Новогодишњи мини вашар”, на ком ће бити продајни штандови са новогодишњим дрангулијама и производима домаће радиности.

  У вечерњим часовима Друштво пријатеља баште и винари наше општине промовисаће предстојећи Јануарски сајам вина и делити кувано вино посетиоцима у центру Темерина.

  Манифестацију је подржала Општина Темерин.

  Овом манифестацијом желимо да нашим суграђанима улепшамо празнике и пожелимо срећну и успешну Нову 2017. годину!

  За учешће у „НОЋИ КУПОВИНЕ” до сада су се пријавили следећи продајни објекти:

  BEBA– ПОПУСТ 20% НА ОДРЕЂЕНЕ АРТИКЛЕ

  DUGA STEP– ПОПУСТ 10-20%

  DUGA FASHION– ПОПУСТ 10-70%

  JEANSOMANIA – ПОПУСТ 10%

  MAXERS – ПОПУСТ 10-30%

  MAXI STILL– ПОПУСТ 10-30%

  ELITE STYLE– ПОПУСТ 10%

  ПОГЛЕД ПАРФИМЕРИЈА – редован ПОПУСТ 7% уз картицу и ПОКЛОН УЗ КУПОВИНУ

  INTIMO– ПОПУСТ 10-20%

  ALEXANDAR COSMETICS– ПОПУСТ 30% НА ОДРЕЂЕНЕ АРТИКЛЕ, 5% НА ЦЕО АСОРТИМАН, ПРОМОТИВНО ШМИНКАЊЕ

  ПИНОКИО – ПОПУСТ 20% НА ЦИПЕЛЕ И ЧИЗМИЦЕ

  БУТИК ANNA– ПОПУСТ 10%

  ДЕЧИЈИ САН - РАСПРОДАЈА

  АЗИЈСКА РОБНА КУЋА – ПОКЛОН УЗ КУПОВИНУ

  FASHION POINT – ПОПУСТ 30-50%

  TREND TEXTIL ПОКЛОН УЗ КУПОВИНУ

  S-BONUM – ПОПУСТ 10% И ПОКЛОН УЗ КУПОВИНУ

  PAPILLON – ПОПУСТ 10%

  Како је до сада било на овој манифестацији погледајте на фотографијама у прилогу:

  {gallery}fotografije/NAJAVANOCKUPOVINE2016{/gallery}

  ДОБРОДОШЛИ!

 • Темерин добио хотел са две звездице

  Моја чарда на Јегричкој од новембра месеца 2016. године званично je проглашена за хотел категорисан са две звездице. Надамо се да ће се тиме додатно подићи ниво туристичке понуде опшине Темерин и привући већи број туриста.
  Хотел Моја чарда је прави бисер на обали речице Јегричке, налази се у непосредној близини Информативног центра Парка природе Јегричка. Располаже са 14 модерно уређених соба. На јеловнику ресторана налази се велики избор хране из домаће кухиње, јела са роштиља, јела испод сача, рибе, вруће лепиње и сомуни из пекаре која је у склопу ресторана, као и велики избор слатких јела и колача. Моја чарда је идеално место и за прославе са капацитетом сале од 80 места и 100 места у башти.

  Желимо пуно успеха у даљем раду!

  www.mojacarda.rs

  {gallery}fotografije/mojacarda{/gallery}

 • ТОО Темерин на Сајму туризма у Крагујевцу

  Осми Међународни сајам туризма и сеоског туризма одржан је од 24. до 26. новембра 2016. у Крагујевцу у организацији Шумадија сајма и Градске туристичке организације Крагујевац.
  Међу бројним излагачима попут националне, регионалних и општинских туристичких организација нашла се и Туристичка организација општине Темерин.

  {gallery}fotografije/sajamkg16{/gallery}
  ТOO Темерин представила је свеобухватну туристичку понуду наше општине кроз брошуру “ТемерИН” и Илустровани водич и панорамски план општине Темерин. Посебно су представљени Парк природе Јегричка са Информативним центром, објекти “Моја чарда” и “Буцин салаш”, ресторан “Троглав” и манифестација “Просто к’о пасуљ”.

 • Дани меда 10. децембра

  Манифестација "Дани меда", једанаеста по реду, одржаће се 10. децембра 2016. године у Дому омладине у Темерину у организацији Пчеларског удружења "Сигети Шандор". Пчелари из Темерина и окружења представиће свој мед и производе од меда, пчеларски прибор и опрему. Биће отворена и изложба дечијих радова под називом "Волим мед" у којој учествују основне школе са територије општине као и предшколска установа.
  Врата Омладинског дома биће отворена за посетиоце манифестације од 10 до 18 часова, а улаз је бесплатан.

  Како је ранијих година било на овој манифестацији можете погледати на фотографијама у прилогу.

  {gallery}fotografije/danimedanajava2016{/gallery}

 • Планинарски бал у Темерину

  Планинарско смучарски клуб Сириг организује ПЛАНИНАРСКИ БАЛ који ће се одржати у суботу 26. новембра 2016. године. Сиришки планинари овом приликом угостиће преко 100 представника и чланова бројних планинарских друштава и клубова са територије Војводине и шире.

 • ТОО Темерин на "Регионалној конференцији о биодиверзитету, нискокарбонском туризму и локалном економском развоју"

  Туристичка организација општине Темерин учествовала је на "Регионалној конференцији о биодиверзитету, нискокарбонском туризму и локалном економском развоју", која је одржана 18. и 19. новембра 2016. године у Скупштини АП Војводине у организацији Центра за истраживања и студије туризма, а уз подршку Покрајинске владе АП Војводине, Министарства трговине, туризма и телеколмуникација, Немачке организације за међународну сарадњу - ГИЗ, Централне европске иницијативе (ЦЕИ) и Града Суботице.

  {gallery}fotografije/regkonfnov2016{/gallery}

 • Јесењи вашар Темерин 2016

  Манифестација ЈЕСЕЊИ ВАШАР У ТЕМЕРИНУ, због најављених неповољних метеоролошких услова, одржаће се 27. и 28. октобра 2016. године,  уместо како је првобитно било објављено 20. и 21. октобра.

  Манифестација ЈЕСЕЊИ ВАШАР организује се већ другу годину за редом, самим тим полако прераста у традицијалну, а замишљена је да окупи произвођаче, удружења, занатлије и друге који ће излагати и продавати своје производе: цвеће, мед, вино, рукотворине, колаче, бомбоне итд.

  med   vasar

  ЈЕСЕЊИ ВАШАР 2016 - БРОШУРА

 • XVIII Јужнобачки фестивал лудаје

  05. и 06. октобра 2016. године у Темерину ће се одржати XVIII Јужнобачки фестивал лудаје. Фестивал ће се одржати на више локација у Темерину.

           ludajа1  ludajа2

  Сатница и програм фестивала су следећи:

  05.10.2016 (среда)

  8.00 - 17.00 - Припрема изложбе, пријем бундева (најтежа бундева, најдужа бундева и бела бундева) и композиција од тикава

  Место: Пијачни трг - Првомајска улица

 • Дани европске баштине 2016

   

  Дани европске баштине 2016, традиционална манифестација ове године одржаће се у Дворцу Сечен 23.09.2016. године од 17:00 - 19:00 часова са темом "Културно наслеђе и заједнице - живети са наслеђем".

  Plakat Dani evropske bastineKB

 • 1. Тортијада и мини сајам хране, пића и ручних радова

  Удружење Дете Темерина ове године тачније 11.септембра у спортској хали у Темерину организује прву манифестацију "ТОРТИЈАДА И МИНИ САЈАМ ХРАНЕ,ПИЋА И РУЧНИХ РАДОВА" под називом СЛАТКИ ДАН! Имате прилику да се покажете на делу и направите најлепшу и најбољу торту. Такмичење ће бити подељено у три категорије Свечана торта, Дечија торта и Шлаг торта! Обезбеђене вредне награде за најбоље такмичаре а поклоне ће такође добити и сви учесници ове манифестације. Такође сви који желе да изложе своје производе, а да су то храна и пиће као и ручне радове могу да нам се обрате на телефон 063/531-832.

     Decija torta   Svecana torta   Slag torta

  Пријава треба да садржи Име и презиме учесника, број личне карте, број телефона као и адресу становања. Пријаве шаљите на mail адресу DETETEMERINA@YAHOO.COM Пријаве се примају до 1.септембра, све додатне информације можете добити на горе поменути телефон!

 • Дођите чекамо Вас!

  Пријаве за традиционално такмичење у кувању чорбастог пасуља су у току! Котизација се наплаћује и износи 2.000,00 динара по такмичарском месту. Број места је ограничен. Све информације можете добити на број телефона 021/844 655 или нас посетите лично на адреси Новосадска 352 или у нашој Сувенирници у центру Темерина. Чекамо Вас да се дружимо, забавимо и наравно освојимо вредне награде.

 • Пријаве за "Просто к'о пасуљ"

  Манифестација "Просто к'о пасуљ" - традиционално такмичење у кувању пасуља одржава се 03. и 04. јуна на темеринском вашаришту. Очекује вас дружење, забава, богат културно уметнички програм, бесплатни концерти (у петак концерт групе "Кики Лесендрић и Пилоти", а у суботу концерт групе "Гарави сокак"), Улица старих заната, Гурмански кутак, као и вредне награде. Пријаве су већ у току!

 • Пешачимо у природи-Јегричка 2016

   

  Flajer strana 1

  Позивамо Вас да дођете у недељу 17.04.2016. године и да заједно са нама и планинарско-смучарским клубом идемо у дружење и шетњу поред речице Јегричке. Окупљање је у 9 часова код мотела "Јелен" на излазу из Сирига. Видимо се!

   

 • Позив спонзорима и партнерима манифестације

  Манифестација ''Просто к'о пасуљ'' ове године ће се одржати 03. и 04. јуна 2016. године (петак и субота) на темеринском вашаришту. Основна идеја јесте промовисање наше општине кроз забаву, дружење, игре и наравно такмичење у кувању најбољег пасуља.

  Овим путем позивамо све заинтересоване партнере и спонзоре да се укључе у организацију манифестације. Све додатне информације можете погледати у фајлу (доле) или нас контактирати путем телефона.

 • 38. Међународни сајам туризма у Београду

  Туристичка организација општине Темерин је и ове године имала штанд у оквиру заједничког наступа Туристичке организације Војводине на 38. Међународном сајму туризма у Београду од 18-ог до 21-ог фебруара 2016. године. Припремили смо и поделили разноврстан пропагадни материјал о Темерину, брошуре, мапе и флајере. Промовисали смо манифестацију "Просто к'о пасуљ" и једнодневне излете у Темерину. Имали смо и излагаче на штанду - представнике темеринске туристичке понуде. За посетиоце смо припремили и поделили разне поклон кесе са темеринским сувенирима...

 • XIX ЈАНУАРСКИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ВИНА, 23.01.2016.године

  Удружење "Друштво пријатеља баште" из Темерина организује XIXЈАНУАРСКИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ВИНА који ће се одржати 23. јануара 2016.године, у темеринском спортском центру. Дођите, чекамо Вас!

  POZIVNICA sajam srpski.pdf

  MEGHIVO 2016 hungarian.pdf

 • Srecni praznici

 • Gledajte nas u emisiji "Razglednice" RTV1 u 17:50

  Turistička organizacija opštine Temerin želi i ovim putem da se zahvali svima onima koji su došli da učestvuju i podrže našu manifestaciju "Novogodišnje svečanosti" i da Vas obavestimo da prilog sa današnjeg dešavanja možete pogledati na programu RTV1 u emisiji "Razglednice" 23.12.2015. godine od 17:50 časova

 • Manifestacija "Novogodišnje svečanosti"

  Turistička organizacija opštine Temerin i ove godine organizuje manifestaciju "Novogodišnje svečanosti" 23. decembra 2015. godine sa početkom u 11 časova u parkiću u centru Temerina. Dođite da i ove godine kitimo jelke i družimo se sa Deda Mrazom uz čaj i kolače.

  Novogodišnje svečanosti.jpg

 • Gledajte nas u emisiji "Knjiga utisaka" 28.11.2015. u 11:30h RTS2

  Ekipa RTS-a je i ove nedelje bila u našoj opštini da snima priloge o turizmu u Temerinu i sa ponosom je Turistička organizacija pokazala lepote našeg kraja. U subotu 28.11.2015. na RTS2 u 11:30h, repriza ponedeljak 10:30, će se emitovati prva priča o turističkim potencijalima Temerina. GLEDAJTE NAS !!!!

 • Snimanje emisije "Knjiga utisaka" RTS2, subota 11 i 30

  U Temerinu se 16. i 17. novembra 2015. godine snimala emisija "Knjiga utisaka" koja se prikazuje na RTS2 u premijernom terminu subotom u 11 i 30h, a u repriznom ponedeljkom. Tema emisije je promocija turizma u Srbiji. TOO Temerin se potrudila oko organizacije i pripreme ove emisije. U tome smo imali podršku Opštine Temerin. institucija, firmi, udruženja, i pojedinaca koji doprinose kreiranju turističke ponude Temerina. Ovim putem im se zahvaljujemo na saradnji.

 • JESENJI VAŠAR U TEMERINU

  JKP Temerin po prvi put organizuje "Jesenji vašar" koji će se održati 30. i 31. oktobra 2015. godine u centru Temerina. Ideja manifestacije je da okupi proizvođače cveća, meda, vina, rukotvorina itd i prodajnog je karaktera. Organizator za svakog izlagača obezbeđuje izložbeni prostor u vidu šatora-paviljona, dok stolove ili police izlagači sami obezbeđuju. Kotizacija za učešće na manifestaciji je 1400.00 dinara za oba dana, a zainteresovani izlagači se mogu prijaviti u prostorijama JKP Temerin, ili na brojeve telefona 021/843-666,  062/10-82-110 - Desa Stupar  i  062/80-54-539 - Dragan Rakić. 

   

 • OBELEŽENO 10 GODINA OD PROGLAŠENJA PARKA PRIRODE “JEGRIČKA”

  JVP “Vode Vojvodine” su prigodnim programom u septembru mesecu proslavile 10 godina od osnivanja Parka prirode “Jegrička”. Jegrička je stavljena pod zaštitu 2005. godine i to zajedničkom inicijativom Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu prirode, JVP “Vode Vojvodine” i opština kroz koje Jegrička protiče: Bačka Palanka, Vrbas, Temerin i Žabalj.

 • RAZVOJ PROSTORNE INFRASTRUKTURE TEMATSKE CELINE TAKT TEMERIN

  U sklopu projekta „Razvoj prostorne infrastrukture tematske celine TAKT, Temerin“ završeni su građevinski radovi na uređenju potkrovlja likovnog ateljea koji su obuhvatili izgradnju i završne radove na uređenju soba za smeštaj posetilaca.

 • "PROSTO K'O PASULJ" NA VAŠARIŠTU 6. JUNA

  Manifestacija pod nazivom "Prosto k'o pasulj" održaće se na temerinskom vašarištu u subotu 6. juna 2015. godine u organizaciji Izviđača Temerina, a uz pokroviteljstvo Opštine Temerin. 

  Prijave za takmičenje "Ko će skuvati najbolji pasulj?" počinju u ponedeljak 18.05.2015. i traju do 03.06.2015. godine, a svoju ekipu možete prijaviti u Suvenirnici - Info-centru u centru Temerina radnim danom od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 13 časova. Informacije vezano za manifestaciju i prijavu ekipe možete dobiti na broj telefona: 062/805-45-41.

  {gallery}fotografije/prostokopasulj15{/gallery}

  PROGRAM MANIFESTACIJE

  9.00-10.00 Raspored ekipa

  10.00 Svečano otvaranje

  10.15 – 14.30 Kuvanje pasulja (prateći zabavni program, koncert lokalnih KUD-ova i izviđačke igre)

  12.00 PODELA 3000 BESPLATNIH PORCIJA PASULjA

  13.30-16.00 Koncert tamburaškog orkestra Temerinski biseri

  16.00-17.30 Koncert grupe Apsolutno romantično

  17.30-18.00 Proglašenje pobednika

  18.00-20.00 Koncert tamburaškog orkestra Merak

   

 • POČINJU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OBJEKTA MZ BAČKI JARAK

  Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je sredstva opštini Temerin u iznosu od 2.750.000,00 dinara za realizaciju radova na rekonstrukciji objekta Mesne zajednice Bački Jarak, a po osnovu konkursa za finansiranje i sufinasiranje projekata u oblasti kulture.

  Dodeljena sredstva se odnose na 1. fazu projekta i njome je obuhvaćena rekonstrukcija krova objekta. Projektno tehničku dokumentaciju je izradio Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, a ukupna vrednost radova je 4.250.000,00 dinara. U tu namenu Budžetom opštine Temerin za 2015. godinu obezbeđeno je 1.500.000,00 dinara.

  {gallery}fotografije/mzjarak{/gallery}

 • CVETNA PIJACA U TEMERINU

  Povodom organizovanja akcije “Najlepše uređeno dvorište”, opština Temerin, ove godine prvi put organizuje cvetnu pijacu pod nazivom “Temerin u cvetu”.

  Svi zainteresovani građani mogu doći u subotu 16. maja na parking pijačnog trga u ulici Petefi Šandora od 8-18 časova da kupe cveće za svoje dvorište ili samo da posete cvetnu pijacu.

  Ako želite učestvovati sa prodajom svojih proizvoda, svoje učešće možete potvrditi do 14. maja na broj telefona 021/844-010.

  {gallery}fotografije/cvetnapijaca15{/gallery}

 • ODRŽANA MANIFESTACIJA "ĐURĐEV DANAK, HAJDUČKI SASTANAK"

  U subotu 09. maja 2015. godine u Etno-parku „Brvnara“ održana je, po prvi put, manifestacija „Đurđev danak, hajdučki sastanak.“ u organizaciji momačke i devojačke pevačke grupe KUD-a „Dr Mladen Stojanović“ iz Bačkog Jarka.

  {gallery}fotografije/djurdjevdanak2015{/gallery}

 • MAJSKI SUSRETI 2015 - Pokrajinska smotra dečijeg scenskog stvaralaštva

  Zavod za kulturu Vojvodine i Kulturni centar opštine Temerin pozivaju Vas na 58. Smotru scenskog stvaralašva dece Vojvodine. MAJSKI SUSRETI održavaju se od 06-08. maja 2015. godine u sali bioskopa Kulturnog centra opštine Temerin. Više informacija u prilogu...

  {gallery}fotografije/majskisusreti2015{/gallery}

 • SAJAM RAKIJE 2015 U TEMERINU

  Društvo prijatelja bašte Vas poziva na VI Vojvođanski i XVI Temerinski sajam rakije, koji će se održati u subotu 09. maja 2015. godine u Omladinskom domu u Temerinu. Kompletan program možete pogledati u prilogu.

  {gallery}fotografije/sajamrakija2015{/gallery}

 • PEŠAČIMO U PRIRODI - JEGIČKA 2015

  Dugogodišnja akcija "Pešačimo u prirodi- Jegrička 2015" u organizaciji planinarskog kluba "Sirig" održaće se u nedelju 19. aprila po 19. put, duž obala rečice Jegričke na teritoriji opštine Temerin. Šetnja je ove godine organizovana na dve staze - kraća od 8 km i duža od 15 km, a za najmlađe učesnike organizovano je amatersko takmičenje u orijentaciji.

  Iz planinarskog kluba poručuju da su svi dobrodošli, ali uz molbu da planinarski klubovi i organizovane grupe najave svoj dolazak do 14.04.2015. sa okvirnim brojem učesnika.

  {gallery}fotografije/jegricka2015najava{/gallery}

  Plan akcije:

  09:00 Okupljanje učesnika kod motela "Jelen" na izlazu iz Siriga ka Srbobranu

  10:00 Polazak na pešačenje

  10:30 Takmičenje u orijentaciji

  15:00 Ručak

  16:00 Dodela zahvalnica i priznanja

  Staze:

  1. staza (15 km) - Start kod motela, nizvodno desnom obalom Jegričke, preko mosta na malom kanalu pa do salaša "Mali Kojot". Potom se nastavlja obalom Jegričke pa preko mosta na levu obalu, dalje se ide uzvodno pored Hevirovog salaša i nazad do motela.
  2. staza (8 km) - Start kod motela, uzvodno obalom Jegričke 4 km do crpne stanice i nazad do motela.

  Obezbeđen je ručak - planinarski pasulj, i to po ceni od 200 dinara za odrasle i 100 dinara za decu.

  Napomene:

  - Potrebna je adekvatna obuća i odeća u zavisnosti od vremenskih uslova (zaštita od kiše, vetra ili sunca).

  - Porcija za ručak (posuda i kašika).

  - Poneti dovoljnu količinu vode i hrane do ručka.

  - Vodiči organizovanih grupa pripremiće spiskove članova svoje grupe.

  - Svi učesnici su obavezni da poštuju instrukcije vodiča.

  Kontakt tel: 065 26 24 222
  planinarski.klub.sirig@gmail.rs

   

 • NOĆ KUPOVINE I NOVOGODIŠNJI MINI VAŠAR U TEMERINU

  Turistička organizacija opštine Temerin, drugu godinu za redom, organizuje događaj "Noć kupovine" u subotu 27. decembra 2014. godine, kada će veliki broj robnih kuća, butika i prodavnica produžiti radno vreme do 22 časa i svojim kupcima ponuditi novogodišnje popuste!

  {gallery}fotografije/nockupovine2014{/gallery}

  Učesnici “Noći kupovine”:

  Robna kuća BEBA – POPUST 10%

  Robna kuća DUGA fashion, DUGA KIDS i DUGA STEP – POPUST 10%

  Butik ELITE – POPUST

  Butik DIL – POPUST

  MAXERS – POPUST 10-30 %

  Butik МАЈА – POPUST

  Butik NINJA (BONATTI) - POPUST 10%

  MINI HOME (DEČIJI SAN) - POPUST

  Butik INTIMO – BILICZKI – POPUST 10-50%

  Obuća S-BONUM – POPUST 30% na određeni asortiman i POKLON UZ KUPOVINU

  Takođe u subotu 27. decembra Društvo prijatelja bašte promovisaće Januarski sajam vina u večernjim časovima na Novogodišnjem mini vašaru, gde će deliti kuvano vino za posetioce.

  "Novogodišnji mini vašar" se ove godine održava 26. i 27. decembra (petak i subota) od 11 do 20 časova u centru Temerina u pešačkoj zoni. Posetioci će na mini vašaru moći da pazare domaća vina, med, proizvode od meda, ručne radove udruženja žena, novogodišnje drangulije...

  Dobrodošli!

 • POČELE PRIJAVE ZA NOVOGODIŠNJI MINI VAŠAR

  Turistička organizacija opštine Temerin, drugu godinu za redom, organizuje događaj "Novogodišnji mini vašar" koji se ove godine održava 26. i 27. decembra (petak i subota) od 11 do 20 časova u centru Temerina u pešačkoj zoni. Mini vašar zamišljen je kao manifestacija koja promoviše tradicionalne zanate, proizvodnju tradicionalnih i zdravih proizvoda, preduzetništvo žena... U subotu 27. decembra Društvo prijatelja bašte promovisaće Januarski sajam vina u večernjim časovima. Takođe u subotu, održaće se i "Noć kupovine", kada će veliki broj robnih kuća, butika i prodavnica produžiti radno vreme i svojim kupcima ponuditi novogodišnje popuste i akcije.

  {gallery}fotografije/minivasarnajava{/gallery}

  Pozivamo sve zainteresovane izlagače da se prijave za učešće na manifestaciji. Pravilnik o učešću i prijavni list možete pronaći u dokumentu u prilogu.

 • MANIFESTACIJA DANI MEDA U TEMERINU

  Deveta po redu manifestacija "Dani meda" održaće se u subotu, 6. decembra u Omladinskom domu u Temerinu. Ulaz se ne naplaćuje, a manifestacija traje od 9 do 18 časova. Pčelari iz Temerina i iz okruženja predstaviće svoj med i proizvode od meda, pčelarski pribor i opremu. Cilj same manifestacije je da promoviše pčelastvo kao važnu granu poljoprivrede, ali i da predstavi posetiocima najzdraviju hranu - med i pčelinje proizvode.

  {gallery}fotografije/danimeda2014{/gallery}

 • OBELEŽENO 100 GODINA OD POČETKA PRVOG SVETSKOG RATA

  U organizaciji udruženja dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca „Staro Đurđevo“ Temerin i „Vidovdan“ Sirig, u opštini Temerin je obeleženo 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Program obeležavanja godišnjice posvećen je srpskim dobrovoljcima, učesnima Velikog rata.

  {gallery}fotografije/100godrataakademija{/gallery}

 • MITROVDANAK, HAJDUČKI RASTANAK 2014

  KUD "Dr Mladen Stojanović" iz Bačkog Jarka dva puta godišnje pravi Krajiško veče. Jednom u julu, kao podršku za odlazak u Strmicu na Sijelo Tromeđe, a drugi put u novembru, kao reklamu i podršku za pjevačku manifestaciju "Hajdučki Rastanak". Krajiško veče održaće se na Mitrovdan 8. novembra 2014. u 20 časova u u prostorijama KUD "Dr Mladen Stojanović" u Bačkom Jarku.

  Za kraj uspešne sezone, KUD "Dr Mladen Stojanović" poziva na manifestaciju "Hajdučki Rastanak" koja će se održati 15. novembra u 19 časova u prostorijama KUD-a.

  "Završavamo uspešnu i plodnu sezonu, idemo jatacima, gde ćemo pjevati uz slavsku sveću i pucketanje vatre. Završavamo sezonu u kojoj smo ostvarili većinu predviđenog, a ponešto i neplanirano! Kao i uvek, publika će uživati u vrhunskim pjesmama, izvedbama iskusnih vukova, ali i mladih izvođača. Dođite 15. novembra u prostorije KUD "Dr Mladen Stojanović" u 19h uveče. To je vreme za pjesmu." - poručuju organizatori.

  {gallery}fotografije/kudrastanak{/gallery}

 • IZLOŽBA SA 35. TAKT-ove KOLONIJE

  Izložba radova sa 35. TAKT likovne kolonije održane od 29. juna do 09. jula u prelepom ambijentu Hevirovog salaša u Temerinu biće otvorena 7. novembra 2014. godine sa početkom u 19 časova. Centralna tema kolonije bila je glina. Postavka je u Etno kući u ulici JNA br. 126. Dobrodošli!

  {gallery}fotografije/taktizlozba2014{/gallery}

 • POVODOM 100 GODINA OD POČETKA VELIKOG RATA

  Svečana akademija povodom 100 godina od početka velikog rata održaće se u subotu u centru Temerina u KIC "Lukijan Mušicki" sa početkom u 19 časova. Organizatori su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca "Staro Đurđevo" iz Temerina i Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca "Vidovdan" iz Siriga.

  {gallery}fotografije/100GODRATAPLAKAT{/gallery}

  Na dnu plakata možete videti značku koja predstavlja simbol pobede u Velikom ratu - Natalijinu ramondu:

  "Prvi svetski rat je završen potpisivanjem primirja sa Nemačkom, 11. novembra 1918. godine. Dan primirja u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Srbiji. Tog dana i u nedelji koja mu prethodi se na reveru nosi amblem na kome je cvet Ramonda Serbica (Natalijina ramonda), sa pozadinom u bojama trake Albanske spomenice.

  Natalijina ramonda je cvet koji raste u istočnoj Srbiji i ima višestruku simboliku, koja rečito govori o srpskom narodu i iskušenjima kroz koja je prošao. Nazvan po kraljici Nataliji Obrenović u botanici poznat je i kao biljka feniks, koja može da oživi i kada se potpuno osuši. On je odabran u znak sećanja na vaskrs Srbije, koja se iz pepela Prvog svetskog rata uzdigla i nastavila svoj put.

  Albanska spomenica, medalja za spomen na povlačenje srpske vojske preko Albanije, jeste jednostepeno državno vojno i civilno odlikovanje koje su stekli svi pripadnici srpske vojske koji su se povlačili preko Albanije u zimu 1915/1916. godine. Medalja je nošena o svetlozelenoj traci sa crnim prugama."

 • ODRŽAN 16. JUŽNOBAČKI FESTIVAL LUDAJE

  Manifestacija Južnobački festival ludaje koja se održava u Temerinu u organizaciji udruženja građana Društvo prijatelja bašte ima već 16 godina dugu tradiciju. Cilj same manifestacije je podsticanje poljoprivrednih proizvođača, očuvanje starih običaja i dobra zabava. Takmičari su se nadmetali u četiri kategorije: džinovska i kobasičarska bundeva, bela ili siva bundeva i takmičenje u najlepšim dekorativnim kompozicijama od bundeva. 

  {gallery}fotografije/festivalludaje2014{/gallery}

 • DEČJA NEDELJA U TEMERINU

  Dečija nedelja u Temerinu ove godine održava se od 06. do 10. oktobra 2014. godine. Program će se odvijati u centru Temerina u organizaciji KIC "Lukijan Mušicki". Ove godine centralna tema događaja jesu štrumpfovi, a u ponedeljak 06. oktobra biće otvorena zanimljiva izložba pod nazivom "Štrumpfovi su se uslelili u Kulturni centar" kolekcionara dr Miroslava Žunjića. Bogat program podrazumeva lutkarske predstave, kao i niz projekcija crtanih filmova tokom nedelje, a Dečja nedelja se završava maskenbalom i dodelom nagrada za najoriginalnije kostime u dvorištu kulturnog centra.

  Kompletan program i satnicu možete pogledati u prilogu.

  {gallery}fotografije/decjanedelja2014{/gallery}

 • DEČJE RADIONICE U DANIMA EVROPSKE BAŠTINE 2014

  Radionice izrade keramike pod nazivom “Kreativna slova” za đake, održane su 26. i 27. septembra u etno-kući Tajhaz u Temerinu. Učestvovali su đaci trećih razreda OŠ "Danilo Zelenović" iz Siriga, OŠ "Slavko Rodić" iz Bačkog Jarka, OŠ "Kokai Imre" i OŠ "Petar Kočić" iz Temerina.

  Dani evropske baštine su zajednički projekat Saveta Evrope i Evropske komisije, koji se svake godine u septembru mesecu održavaju u 50 evropskih zemalja. Tema ovog evropskog projekta u 2014. godini jeste jezik i pismenost. Kako bismo odgovorili na temu, u Temerinu su deca na glinenim pločicama prikazala svoje pismo, ćirilicu i latinicu. U ovoj prvoj fazi, radionica podrazumeva izradu glinenih pločica, uz pomoć stručnih lica. Nakon završenih radionica, pločice će biti pečene i bojene, a biće i upriličena izložba radova u novoj galeriji u dvorištu etno-kuće Tajhaz.

  U sklopu radionica, deca su upoznala proces izrade predmeta od keramike, poslušali kratko ilustrativno predavanje, iskazali kreativnost u prikazivanju svog pisma.

  Organizatori: Turistička organizacija opštine Temerin i udruženje građana TAKT

  {gallery}fotografije/danibastineodrzani14{/gallery}

 • USPEŠNA AKCIJA VOŽNJE BICIKLIMA DO JEGRIČKE

  Akcija „Bicikl vozimo-planeti pomozimo“ održana je u sredu 24. septembra, a učesnici su se provozali najdužom ulicom u Srbiji, od Bačkog Jarka kroz Temerin, pa sve do Informativnog centra PP "Jegrička". U organizaciji Eko-centra "Vodomar05" uz podršku Opštine Temerin i TOO Temerin na najefektniji mogući način, vožnjom u dužini od oko 15 kilometara i promocijom bicikla kao prevoznog sredstva, obeležen je Svetski dan bez automobila.

  Učesnici akcije su u centru Temerina izmerili protok saobraćaja u iznosu od oko 200 automobila za svega 10 minuta. Deca su crtala po asfaltu u centru i ispisivala ekološke parole, čime su dali svoje viđenje upotrebe bicikla u saobraćaju. U nastavnom centru PP "Jegrička" deca su imala priliku da poslušaju predavanje TOO Temerin o cikloturizmu i postave pitanja cikloturisti Vladimiru Medenici iz Novog Sada, koji je ove godine po treći put na temerinskoj biciklijadi, a koji je biciklom obišao Hrvatsko primorje i obalu Crne Gore.

  {gallery}fotografije/akcijabicikl2014{/gallery}

 • ODLOŽENA AKCIJA "BICIKLO VOZIMO-PLANETI POMOZIMO"

  Ekocentar "Vodomar05" obaveštava da je akcija "Biciklo vozimo - planeti pomozimo" odložena i održaće se u sredu 24.09.2014, a usled pogoršanja vremena i najavljenih padavina. Satnica i program ostaju nepromenjeni.

 • KREATIVNA SLOVA U KERAMICI

  Povodom obeležavanja Dana evropske baštine, dana 26. i 27. septembra 2014. godine (petak i subota), Turistička organizacija opštine Temerin i udruženje građana TAKT organizuju radionice izrade keramike pod nazivom “Kreativna slova” za đake u Temerinu, u etno-kući Tajhaz, ulica JNA br.126.

  Dani evropske baštine su zajednički projekat Saveta Evrope i Evropske komisije, koji se svake godine u septembru mesecu održavaju u 50 evropskih zemalja. Tema ovog evropskog projekta u 2014. godini jeste jezik i pismenost. Manifestacija ima za cilj da prikaže raznolikost kulturne baštine Evrope, da pokažemo nasleđe svojih prostora i čime se ponosimo.

  {gallery}fotografije/danibastine2014{/gallery}

 • AKCIJA "BICIKLO VOZIMO - PLANETI POMOZIMO" 22. SEPTEMBRA

  Udruženje građana “Ekocentar Vodomar 05” iz Temerina treću godinu za redom organizuje ekološko edukativnu akciju “Biciklo vozimo-planeti pomozimo”. Akcijom se obeležava Međunarodni dan bez automobila, kada se promotivnom vožnjom biciklima ukazuje na problem aerozagađenja, ali i na problem biciklističkih staza, bezbednosti biciklista u saobraćaju, saobraćajnih gužvi i slično.

  {gallery}fotografije/biciklo2014{/gallery}

 • LIKOVNA KOLONIJA TAKT 35. PUT

  Likovna kolonija TAKT održana je 35. jubilarni put, od 29. juna do 09. jula, u prelepom ambijentu Hevirovog salaša u Temerinu. Svake godine kolonija okupi desetine umetnika, među njima i starih i novih učesnika ove kolonije (Ede Šinković, Robert Đuriš, David Utcai...). Planirane su izložbe radova sa kolonije u Budimpešti u avgustu i na jesen u Temerinu. 

  Ove godine centralna tema kolonije bila je glina, a u okviru IPA-a projekta „Vizuelna umetnost u razvoju turizma regije Bačke“ u kojem pored Temerina učestvuje Bačka Topola i Janošhalma iz Mađarske. Rad sa glinom je predvodio vajar Robert Đuriš, a mnogi od učesnika su se prvi put oprobali u vajarstvu.

  {gallery}fotografije/takt2014hevir{/gallery}

  Fotografije: Kantardzic Agi, Emma Pesti, Utcai Dávid, Szép Hedvig, Triznya Dóra

 • PROJEKAT "VIZUELNA UMETNOST U RAZVOJU TURIZMA REGIJE BAČKE"

  U opštini Temerin je zahvaljujući udruženju TAKT u toku projekat pod nazivom „Vizuelna umetnost u razvoju turizma regije Bačke“. Ovaj projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, a partneri na projektu su Opština Janošhalma iz Mađarske, Opština Bačka Topola i TAKT iz Temerina. Ukupan budžet je 37.025,50 evra, a projekat se realizuje od 01. oktobra 2013. godine do 31. januara 2015. godine.

   {gallery}fotografije/taktkeramika{/gallery}

 • VII MOTO SHOW U TEMERINU

  VII po redu MOTO SHOW u organizaciji moto kluba M.C. PATRIOTS iz Temerina održaće se od 09. do 13. jula na Temerinskom vašarištu. Pored atraktivnih događaja tokom dana, organizatori su svako veče obezbedili bogat muzički program za posetioce - nastupaju KALAPACS (četvrtak), Partibrejkers (petak) i Kerber (subota). Ulaznica koja važi za sve dane događaja može se kupiti na ulazu u vašarište po ceni od 500 dinara. Za moto klubove ulaz je besplatan.

  {gallery}fotografije/motoshow2014{/gallery}

 • USPEŠAN SAJAM PREDUZETNIŠTVA I INOVACIJA U TEMERINU

  U vremenu od 27. do 29. juna 2014. godine, u sklopu zajedničkog EU IPA projekta pet opština partnera iz Republike Hrvatske i Republike Srbije - „Mreža Centara za razvoj preduzetništva i prekograničnu saradnju“, realizovana je krunska manifestacija prekogranične saradnje - Sajam preduzetništva i inovacija u sportskoj hali u Temerinu.

  {gallery}fotografije/odrzansajam2014{/gallery}

 • PREDSTOJEĆI VIKEND U BAČKOM JARKU U ČAST PETRA KOČIĆA

  Bogat kulturno-umetnički program pripremljen je u Bačkom Jarku 12. i 13. jula u dvorišnom prostoru Etno-parka “Brvnara”.

  {gallery}fotografije/petarkocic2014{/gallery}

  Na Petrovdan, 12. jula održaće se tradicionalna manifestacija “Petru za Petrovdan”, posvećena liku i delu Petra Kočića. Svojevrsno književno veče na kome su učešće potvrdili brojni književnici, počinje u 19 časova, a posetiocima će se pridružiti i predstavnici Ministarstva kulture i informisanja i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. Organizatori - Opština Temerin i Zadužbina “Petar Kočić Banja Luka-Beograd” dodeliće nagradu “Kočićevo pero”. Program će svojim nastupom oplemeniti kulturno-umetničko društvo "Dr Mladen Stojanović" iz Bačkog Jarka i ansambl "Žubor" iz Kotor Varoša.

  Predstava “Jazavac pred sudom” u režiji Žanka Tomića (Gradski teatar Novi Sad) održaće se takođe u dvorišnom prostoru Etno-parka “Brvnara” u nedelju 13. jula sa početkom u 17 časova. U slučaju lošeg vremena, predstava će se održati u bioskopskoj sali u Bačkom Jarku (kod crkve, ulaz iz dvorišta).

 • KAMP 48 SATI SALAŠA PO DRUGI PUT U TEMERINU

  U prelepom ambijentu na obali rečice Jegričke na salašu ''Mali kojot'' od 04.07. do 06.07.2014. održaće se drugi po redu otvoreni kamp. Kamp ima i humanitarni karakter ove godine, jer je za svaki obrok na kampu potrebno poslati SMS na 1003 za pomoć ugroženima od poplava. 

  {gallery}fotografije/48satisalasa{/gallery}

 • SAJAM PREDUZETNIŠTVA I INOVACIJA U TEMERINU

  U subotu i nedelju 28. i 29. juna 2014. godine od 10.00 do 18.00 h u Temerinu se održava Sajam preduzetništva, poljoprivrede i inovacija. Sajam će se održati u Sportskoj hali u Temerinu, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

  {gallery}fotografije/sajaminovacija{/gallery}

 • KONCERT “SRBIJA U RITMU EVROPE” U TEMERINU 19. JUNA

  Završni koncert manifestacije "Srbija u ritmu Evrope" za mališane iz Temerina održaće na Vašarištu, u četvrtak, 19. juna sa početkom u 20.30 časova. Na koncertu će nastupiti deca koja su proteklih meseci pohađali obuke u sekcijama hor, moderan ples, folklor i solo pevanje. Na velikoj bini svoje umeće i talenat pokazaće i gosti, kulturno umetničkog društva “Branko Radičević” i "Vuk Karadžić", mađarsko kulturno umetničko društvo "Sirmai Karolj", plesni klub "Maestro", kulturni centar "Lukijan Mušički" i Kolibri Star. Specijalno iznenadjenje večeri biće medvedić Lino koji će kao i predhodne godine deliti poklone.

  {gallery}fotografije/uritmu{/gallery}

 • OTVARANJE TEMERINSKOG BAZENA

  Kupališna sezona na temerinskom bazenu počela je u petak 13. juna. U neposrednoj blizini Starog parka, nedaleko od samog centra Temerina smešten je kompleks bazena, kojeg tokom leta poseti oko 100.000 kupača. Pored olimpijskog bazena, u ponudi su i dva bazena sa termalnom lekovitom vodom temperature 37°C, tereni za odbojku na pesku, igralište za decu, nekoliko ugostiteljskih bašti...

  {gallery}fotografije/bazen{/gallery}

 • U SUBOTU ODRŽAN ZLATNI KOTLIĆ TEMERINA

  Na Temerinskom vašarištu se u subotu 14. juna u popodnevnim satima oko 80 ekipa nadmetalo u kuvanju riblje čorbe. Vreme je poslužilo organizatore USR Karaš i TSK iz Temerina, pa je uživanje u jelima od ribe bilo potpuno.

  {gallery}fotografije/kotlicnenadglisic{/gallery}

 • SMOTRA DEČJEG STVARALAŠTVA „CVRČAK I DRUGARI“

  II SMOTRA DEČJEG STVARALAŠTVA „CVRČAK I DRUGARI“

  KIC „Lukijan Mušicki“ Temerin

  14.06.2014.

  SUBOTA

   {gallery}fotografije/cvrcak2014{/gallery}

 • ZLATNI KOTLIĆ TEMERINA U JUNU

  Manifestacija "Zlatni kotlić" Temerina održaće se u subotu, 14. juna 2014. godine na temerinskom vašarištu. Pomeranje datuma manifestacije usledilo je zbog vanredne situacije u zemlji. Propozicije i program će se realizovati prema prema prvobitno predviđenom planu, zato ponesite lepo vreme i raspoloženje i vidimo se!

  Organizatori: USR „Karaš“ i Fudbalski klub „TSK“

 • ZLATNI KOTLIĆ TEMERINA 2014

  USR „Karaš“ i Fudbalski klub „TSK“ 17.05.2014. godine organizuju na Temerinskom vašarištu takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Kotizacija za takmičenje iznosi 3000,00 dinara, a organizator obezbeđuje: 3 kg očišćene kvalitetne ribe, mesto za 8 osoba pod zajedničkim šatorom, mesto za kuvanje, ogrev, majicu, 2 vekne hleba i vredne nagrade. Okupljanje takmičara i podela ribe počinju u 15.00 časova, paljenje vatre u 16.00 časova, a uzimanje uzoraka u 18.00 časova. Proglašenje pobednika zakazano je za 20.00 časova, a nakon toga za sve posetioce organizovano je druženje uz muziku.

  {gallery}fotografije/zlatnikotlic{/gallery}

 • "PEŠAČIMO U PRIRODI - JEGRIČKA 2014."

  Planinarsko-smučarski klub "Sirig" po 18-ti put 13. aprila 2014 godine organizuje akciju "Pešačimo u prirodi - Jegrička 2014".  Okupljanje učesnika je 13. aprila u 9 časova ispred Doma kulture u Sirigu. Pešači se od sela kroz atar do Parka prirode Jegrička  i nazad. Kraća staza je duga 8 kilometara, a duža 14 kilometara. I ove godine će biti organizovano takmičenje u orijentaciji, za one koji ne pešače i počeće u 10 časova. Po završetku akcije će biti obezbeđen ručak, planinarski pasulj. 

 • POZITIVNI UTISCI SA BEOGRADSKOG SAJMA TURIZMA 2014

  Srbija je zanimljiva turistička destinacija i značajan činilac na turističkoj mapi Evrope - to je poruka koju su domaći izlagači, zahvaljujući raznovrsnim sadržajima, bogatoj kulturnoj baštini i interesovanju domaćih i stranih posetilaca preneli na 36. Međunarodnog Sajma turizma. Više od 800 izlagača iz Srbije predstavilo je svoje turističke potencijale, nove sadržaje i destinacije.

  {gallery}fotografije/sajambeograd2014{/gallery}

 • U TEMERINU ODRŽAN STRUČNI FORUM I RADIONICA PREKOGRANIČNOG PROJEKTA „COOLING CUBES”

  Agencija za razvoj opštine Temerin, u saradnji sa partnerima: Univerzitetom u Segedinu, opštinama Morahalom i Ada i Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, realizuje projekat COOLING CUBES koji za cilj ima izradu integrisane strategije razvoja banja smeštenih na području oko glavnih saobraćajnica madarsko-srpskog pograničnog regiona. Sredstva u iznosu od 117.000 evra obezbedena su iz 3. poziva prekogranicne saradnje Madarska-Srbija, a Evropska unija finansira 85% vrednosti projekta. Projekat traje od marta 2013. do juna ove godine.

  {gallery}fotografije/strucniforumcoolingcubestemerin{/gallery}

 • POČEO 36. BEOGRADSKI SAJAM TURIZMA

  36. Međunarodni sajam turizma u Beogradu počeo je u četvrtak 27. februara i traje do nedelje 2. marta. Broj posetilaca kao i broj izlagača raste iz godine u godinu, čime je Beogradski sajam turizma poneo epitet najveće turističke manifestacije u zemlji i jugoistočnoj Evropi. Porukom “Ispunjavamo želje” najveće turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata posetiocima će ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu. Posetioci će imati priliku da dobiju First Minute ponude za leto 2014, sa popustima i do 40 odsto. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Indonezija, najrazuđenija ostrvska zemlja na svetu, sa 17.000 ostrva. U sklopu ovog sajma, održavaju se još i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme – HORECA, Sajam suvenira “Posetite Srbiju” i Međunarodni sajam vina.

 • ZAVRŠEN 17. MEĐUNARODNI JANUARSKI SAJAM VINA

  Društvo prijatelja bašte Temerin (Temerini Kertbarátkör), u subotu 25. januara od 11 časova priredilo je po 17. put festival vina u Sportskoj hali u Temerinu. Preko hiljadu posetilaca imalo je priliku da degustira čak 627 uzoraka vina!

  {gallery}fotografije/sajamvina2014{/gallery}

 • DEČJE IGRALIŠTE U BAČKOM JARKU

  Na radost najmlađih stanovnika Bačkog Jarka, 24.01.2014. godine, postavljeno je dečje igralište ispred Brvnare. Izradu i postavljanje mobilijara je izvršilo JP Nacionalni park „Fruška gora“, a postavljene su ljuljaške, klackalice, penjalica, konjić, klupe, kante za smeće i ograda.

  {gallery}fotografije/decjeigralistebrvnara{/gallery}

 • PRED 17. “MEĐUNARODNI JANUARSKI SAJAM VINA”

     Međunarodni januarski sajam vina održaće se po 17. put u Sportskoj hali u Temerinu u subotu 25. januara od 11 časova. Sajam okuplja brojne vinare i udruženja, kako iz zemlje i inostranstva. Organizator Društvo prijatelja bašte Temerin (Temerini Kertbarátkör) poziva sve zainteresovane na degustaciju vina iz Srbije, Mađarske, Ruminije i Makedonije. Ove godine predato je 627 uzoraka na ocenjivanje, a stručni međunarodni žiri sastavljen je od iskusnih ocenjivača iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Mađarske i Rumunije. Vina predana na ocenjivanje nalaze se u “belim” flašama, bez etikete i pod šifrom, te je nemoguće prepoznati čije je vino. Najviše je predatih uzoraka Italijanskog rizlinga, zatim Župljanke i Sauvignon Blanc od belih vina, a od crvenih Frankovke, Vranca, Game-a, Cabernet Sauvignon-a, Merlot-a. Takođe je na ocenjivanje predat i velik broj uzoraka Rose-a. Sajam vina svake godine okupi preko 1.000 posetilaca - ljubitelja vina, koji uz simboličnu naknadu mogu da degustiraju vina. Doprinos koju ova manifestacija daje u promociji vina i vinske kulture je izuzetan.

   

   

 • “NOĆ KUPOVINE” DOBRO POSEĆENA

     Turistička organizacija opštine Temerin organizovala je po prvi put u Temerinu događaj “NOĆ KUPOVINE” dana 28. decembra 2013. godine od 18-23 časa. Posetioci Temerina i potrošači su   mogli da iskoriste brojne POPUSTE, AKCIJE, POKLONE koje su obezbedili brojni butici, robne kuće i ostali učesnici ovog događaja u samom centru Temerina. Na delu pešačke zone u Novosadskoj ulici, održan je i “Novogodišnji mini vašar” kao sastavni deo manifestacije, na kom su predstavljeni proizvodi lokalnih proizvođača - vino, med, ručni radovi udruženja žena i razne druge novogodišnje drangulije. Društvo prijatelja bašte promovisalo je predstojeći "Januarski sajam vina", a svi vinari su kuvali vino za posetioce. Nadamo se da smo sugrađanima i posetiocima naše opštine bar malo ulepšali praznike.

   

 • ODRŽANA MANIFESTACIJA “NOVOGODIŠNJE SVEČANOSTI”

     Turistička organizacija opštine Temerin i ove godine je organizovala manifestaciju “Novogodišnje svečanosti” u centru Temerina, koja je održana u ponedeljak 23.12.2013. godine. Osnovna ideja manifestacije jeste druženje dece i predstavljanje običaja za vreme Božićnih i Novogodišnjih praznika. Deca su u parkiću u centru Temerina okitila jelkice ukrasima koje su sami izradili i poželeli svojim sugrađanima najlepše želje u Novoj godini. Udruženja žena (Aktiv žena Bački Jarak, HU Složne sestre i Klub ljubitelja ručnih radova I Mesne zajednice Temerin) su priredila razne poslastice za decu i prolaznike, a Izviđački odred Temerin je pripremio čaj. TOO Temerin je obazbedila jelke sa busenom za svaku školu, a nakon praznika će biti zasađene u dvorišta škola. Učestvovala su deca iz svih škola sa teritorije naše opštine i iz predškolske ustanove. TOO Temerin se posebno zahvaljuje JKP Temerin, čiji će radnici obaviti sadnju jelki nakon praznika. 

 • NOĆ KUPOVINE U TEMERINU

  NOĆ KUPOVINE PRVI PUT U TEMERINU
  28. decembar 2013. od 18-23h
  Turistička organizacija opštine Temerin predstavlja NOĆ KUPOVINE U TEMERINU! Posetioci mogu da očekuju brojne POPUSTE, AKCIJE, POKLONE... Butici, robne kuće i ostali učesnici ovog događaja istaknuti su na plakatu, a kako će Vas obradovati... Obavestićemo uskoro!

  {gallery}fotografije/nockupovine{/gallery}

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica