ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Filter
 • DEČJE IGRALIŠTE U BAČKOM JARKU

  Na radost najmlađih stanovnika Bačkog Jarka, 24.01.2014. godine, postavljeno je dečje igralište ispred Brvnare. Izradu i postavljanje mobilijara je izvršilo JP Nacionalni park „Fruška gora“, a postavljene su ljuljaške, klackalice, penjalica, konjić, klupe, kante za smeće i ograda.

  {gallery}fotografije/decjeigralistebrvnara{/gallery}

 • PRED 17. “MEĐUNARODNI JANUARSKI SAJAM VINA”

     Međunarodni januarski sajam vina održaće se po 17. put u Sportskoj hali u Temerinu u subotu 25. januara od 11 časova. Sajam okuplja brojne vinare i udruženja, kako iz zemlje i inostranstva. Organizator Društvo prijatelja bašte Temerin (Temerini Kertbarátkör) poziva sve zainteresovane na degustaciju vina iz Srbije, Mađarske, Ruminije i Makedonije. Ove godine predato je 627 uzoraka na ocenjivanje, a stručni međunarodni žiri sastavljen je od iskusnih ocenjivača iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Mađarske i Rumunije. Vina predana na ocenjivanje nalaze se u “belim” flašama, bez etikete i pod šifrom, te je nemoguće prepoznati čije je vino. Najviše je predatih uzoraka Italijanskog rizlinga, zatim Župljanke i Sauvignon Blanc od belih vina, a od crvenih Frankovke, Vranca, Game-a, Cabernet Sauvignon-a, Merlot-a. Takođe je na ocenjivanje predat i velik broj uzoraka Rose-a. Sajam vina svake godine okupi preko 1.000 posetilaca - ljubitelja vina, koji uz simboličnu naknadu mogu da degustiraju vina. Doprinos koju ova manifestacija daje u promociji vina i vinske kulture je izuzetan.

   

   

 • “NOĆ KUPOVINE” DOBRO POSEĆENA

     Turistička organizacija opštine Temerin organizovala je po prvi put u Temerinu događaj “NOĆ KUPOVINE” dana 28. decembra 2013. godine od 18-23 časa. Posetioci Temerina i potrošači su   mogli da iskoriste brojne POPUSTE, AKCIJE, POKLONE koje su obezbedili brojni butici, robne kuće i ostali učesnici ovog događaja u samom centru Temerina. Na delu pešačke zone u Novosadskoj ulici, održan je i “Novogodišnji mini vašar” kao sastavni deo manifestacije, na kom su predstavljeni proizvodi lokalnih proizvođača - vino, med, ručni radovi udruženja žena i razne druge novogodišnje drangulije. Društvo prijatelja bašte promovisalo je predstojeći "Januarski sajam vina", a svi vinari su kuvali vino za posetioce. Nadamo se da smo sugrađanima i posetiocima naše opštine bar malo ulepšali praznike.

   

 • ODRŽANA MANIFESTACIJA “NOVOGODIŠNJE SVEČANOSTI”

     Turistička organizacija opštine Temerin i ove godine je organizovala manifestaciju “Novogodišnje svečanosti” u centru Temerina, koja je održana u ponedeljak 23.12.2013. godine. Osnovna ideja manifestacije jeste druženje dece i predstavljanje običaja za vreme Božićnih i Novogodišnjih praznika. Deca su u parkiću u centru Temerina okitila jelkice ukrasima koje su sami izradili i poželeli svojim sugrađanima najlepše želje u Novoj godini. Udruženja žena (Aktiv žena Bački Jarak, HU Složne sestre i Klub ljubitelja ručnih radova I Mesne zajednice Temerin) su priredila razne poslastice za decu i prolaznike, a Izviđački odred Temerin je pripremio čaj. TOO Temerin je obazbedila jelke sa busenom za svaku školu, a nakon praznika će biti zasađene u dvorišta škola. Učestvovala su deca iz svih škola sa teritorije naše opštine i iz predškolske ustanove. TOO Temerin se posebno zahvaljuje JKP Temerin, čiji će radnici obaviti sadnju jelki nakon praznika. 

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА