ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

ВИНАРИЈЕ

Темерин је у прошлости био познат по производњи вина. Делови општине који су на вишим надморским висинама, вековима су били под виноградима. Узгајале су се квалитетне сорте винове лозе, коришћене за справљање вина и продају грожђа. После краћег застоја у развоју виноградарства, након II Светског рата, седамдесетих година прошлог века, један број љубитеља вина се враћа узгоју винове лозе, тако да данас темеринска вина заузимају значајно место у винској понуди Војводине.

Винарија Аџић

Винарија Аџић је породична винарија са вишегодишњим искуством у узгајању винове лозе и производњи вина. Виногради породице Аџић се налазе у Чортановцима, док се подруми налазе у породичној кући у Темерину. Винарија Аџић у својој понуди има следећа вина:Chardonnay, Merlot, Cabernet sauvignon, Розе, Жута тамјаника,Траминац и Бермет.

Адреса: Бошка Бухе 8, Темерин

Контакт особа: Илија Аџић

Тел: +381 (0)63 102 81 25

E-mail: vinarijaadzic@gmail.com

www.facebook.com/Vinarija Adzic

Винарија Виндуло

  • Vinski sala Vindulo 1
  • vindulo1
  • vindulo2

Винарија Виндуло је породична винарија којом управља др Ласло Дујмовић. Вина су страст ове породице, а многа од њих су овенчана и шампионским пехарима на такмичењима у земљи и иностранству. У широком асортиману винарије посебно се издвајају: Мирна Бачка,Pannonia, Rosanna, Three star и Слатка Ева.

Поред производње вина, Винарија Виндуло се бави и винским туризмом, који укључује обилазак винограда и винарије, упознавање са процесом производње, дегустацију вина уз одабране бачке специјалитете и одличну забаву. Дегустације вина за 15 и више особа се организују према унапред заказаним терминима. Зимски капацитет сале за дегустацију је 60 особа, док лети аутентично бачко двориште и тераса може да прими око 100 гостију.

Адреса: Салаш 84, Бечејски пут, Темерин

Тел: +381 (0)21 843 773; +381 (0)63 523 673

www.vindulo.com

Винарија Кабач

Винарија Кабач постоји више од 30 година. Уз дугу традицију, винарија се може похвалити и вишеструко награђиваним винима. Винарија Кабач Вам препоручује:Cabernet sauvignon, Chardonnay, Sivi burgundac i Širaz

Адреса: Народног фронта 14, Темерин

Контакт особа: Кабач Јанош

Тел: +381 (0)21 844 224; +381 (0)63 860 99 15

E-mail: kabacs.janos@gmail.com

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА