ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

Filter
 • ТОО Темерин на Сајму туризма у Крагујевцу

  Осми Међународни сајам туризма и сеоског туризма одржан је од 24. до 26. новембра 2016. у Крагујевцу у организацији Шумадија сајма и Градске туристичке организације Крагујевац.
  Међу бројним излагачима попут националне, регионалних и општинских туристичких организација нашла се и Туристичка организација општине Темерин.

  {gallery}fotografije/sajamkg16{/gallery}
  ТOO Темерин представила је свеобухватну туристичку понуду наше општине кроз брошуру “ТемерИН” и Илустровани водич и панорамски план општине Темерин. Посебно су представљени Парк природе Јегричка са Информативним центром, објекти “Моја чарда” и “Буцин салаш”, ресторан “Троглав” и манифестација “Просто к’о пасуљ”.

 • Дани меда 10. децембра

  Манифестација "Дани меда", једанаеста по реду, одржаће се 10. децембра 2016. године у Дому омладине у Темерину у организацији Пчеларског удружења "Сигети Шандор". Пчелари из Темерина и окружења представиће свој мед и производе од меда, пчеларски прибор и опрему. Биће отворена и изложба дечијих радова под називом "Волим мед" у којој учествују основне школе са територије општине као и предшколска установа.
  Врата Омладинског дома биће отворена за посетиоце манифестације од 10 до 18 часова, а улаз је бесплатан.

  Како је ранијих година било на овој манифестацији можете погледати на фотографијама у прилогу.

  {gallery}fotografije/danimedanajava2016{/gallery}

 • Планинарски бал у Темерину

  Планинарско смучарски клуб Сириг организује ПЛАНИНАРСКИ БАЛ који ће се одржати у суботу 26. новембра 2016. године. Сиришки планинари овом приликом угостиће преко 100 представника и чланова бројних планинарских друштава и клубова са територије Војводине и шире.

 • ТОО Темерин на "Регионалној конференцији о биодиверзитету, нискокарбонском туризму и локалном економском развоју"

  Туристичка организација општине Темерин учествовала је на "Регионалној конференцији о биодиверзитету, нискокарбонском туризму и локалном економском развоју", која је одржана 18. и 19. новембра 2016. године у Скупштини АП Војводине у организацији Центра за истраживања и студије туризма, а уз подршку Покрајинске владе АП Војводине, Министарства трговине, туризма и телеколмуникација, Немачке организације за међународну сарадњу - ГИЗ, Централне европске иницијативе (ЦЕИ) и Града Суботице.

  {gallery}fotografije/regkonfnov2016{/gallery}

 • Gledajte nas u emisiji "Knjiga utisaka" 28.11.2015. u 11:30h RTS2

  Ekipa RTS-a je i ove nedelje bila u našoj opštini da snima priloge o turizmu u Temerinu i sa ponosom je Turistička organizacija pokazala lepote našeg kraja. U subotu 28.11.2015. na RTS2 u 11:30h, repriza ponedeljak 10:30, će se emitovati prva priča o turističkim potencijalima Temerina. GLEDAJTE NAS !!!!

 • Snimanje emisije "Knjiga utisaka" RTS2, subota 11 i 30

  U Temerinu se 16. i 17. novembra 2015. godine snimala emisija "Knjiga utisaka" koja se prikazuje na RTS2 u premijernom terminu subotom u 11 i 30h, a u repriznom ponedeljkom. Tema emisije je promocija turizma u Srbiji. TOO Temerin se potrudila oko organizacije i pripreme ove emisije. U tome smo imali podršku Opštine Temerin. institucija, firmi, udruženja, i pojedinaca koji doprinose kreiranju turističke ponude Temerina. Ovim putem im se zahvaljujemo na saradnji.

 • OBELEŽENO 100 GODINA OD POČETKA PRVOG SVETSKOG RATA

  U organizaciji udruženja dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca „Staro Đurđevo“ Temerin i „Vidovdan“ Sirig, u opštini Temerin je obeleženo 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Program obeležavanja godišnjice posvećen je srpskim dobrovoljcima, učesnima Velikog rata.

  {gallery}fotografije/100godrataakademija{/gallery}

 • MITROVDANAK, HAJDUČKI RASTANAK 2014

  KUD "Dr Mladen Stojanović" iz Bačkog Jarka dva puta godišnje pravi Krajiško veče. Jednom u julu, kao podršku za odlazak u Strmicu na Sijelo Tromeđe, a drugi put u novembru, kao reklamu i podršku za pjevačku manifestaciju "Hajdučki Rastanak". Krajiško veče održaće se na Mitrovdan 8. novembra 2014. u 20 časova u u prostorijama KUD "Dr Mladen Stojanović" u Bačkom Jarku.

  Za kraj uspešne sezone, KUD "Dr Mladen Stojanović" poziva na manifestaciju "Hajdučki Rastanak" koja će se održati 15. novembra u 19 časova u prostorijama KUD-a.

  "Završavamo uspešnu i plodnu sezonu, idemo jatacima, gde ćemo pjevati uz slavsku sveću i pucketanje vatre. Završavamo sezonu u kojoj smo ostvarili većinu predviđenog, a ponešto i neplanirano! Kao i uvek, publika će uživati u vrhunskim pjesmama, izvedbama iskusnih vukova, ali i mladih izvođača. Dođite 15. novembra u prostorije KUD "Dr Mladen Stojanović" u 19h uveče. To je vreme za pjesmu." - poručuju organizatori.

  {gallery}fotografije/kudrastanak{/gallery}

 • IZLOŽBA SA 35. TAKT-ove KOLONIJE

  Izložba radova sa 35. TAKT likovne kolonije održane od 29. juna do 09. jula u prelepom ambijentu Hevirovog salaša u Temerinu biće otvorena 7. novembra 2014. godine sa početkom u 19 časova. Centralna tema kolonije bila je glina. Postavka je u Etno kući u ulici JNA br. 126. Dobrodošli!

  {gallery}fotografije/taktizlozba2014{/gallery}

 • POVODOM 100 GODINA OD POČETKA VELIKOG RATA

  Svečana akademija povodom 100 godina od početka velikog rata održaće se u subotu u centru Temerina u KIC "Lukijan Mušicki" sa početkom u 19 časova. Organizatori su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca "Staro Đurđevo" iz Temerina i Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca "Vidovdan" iz Siriga.

  {gallery}fotografije/100GODRATAPLAKAT{/gallery}

  Na dnu plakata možete videti značku koja predstavlja simbol pobede u Velikom ratu - Natalijinu ramondu:

  "Prvi svetski rat je završen potpisivanjem primirja sa Nemačkom, 11. novembra 1918. godine. Dan primirja u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Srbiji. Tog dana i u nedelji koja mu prethodi se na reveru nosi amblem na kome je cvet Ramonda Serbica (Natalijina ramonda), sa pozadinom u bojama trake Albanske spomenice.

  Natalijina ramonda je cvet koji raste u istočnoj Srbiji i ima višestruku simboliku, koja rečito govori o srpskom narodu i iskušenjima kroz koja je prošao. Nazvan po kraljici Nataliji Obrenović u botanici poznat je i kao biljka feniks, koja može da oživi i kada se potpuno osuši. On je odabran u znak sećanja na vaskrs Srbije, koja se iz pepela Prvog svetskog rata uzdigla i nastavila svoj put.

  Albanska spomenica, medalja za spomen na povlačenje srpske vojske preko Albanije, jeste jednostepeno državno vojno i civilno odlikovanje koje su stekli svi pripadnici srpske vojske koji su se povlačili preko Albanije u zimu 1915/1916. godine. Medalja je nošena o svetlozelenoj traci sa crnim prugama."

 • ODRŽAN 16. JUŽNOBAČKI FESTIVAL LUDAJE

  Manifestacija Južnobački festival ludaje koja se održava u Temerinu u organizaciji udruženja građana Društvo prijatelja bašte ima već 16 godina dugu tradiciju. Cilj same manifestacije je podsticanje poljoprivrednih proizvođača, očuvanje starih običaja i dobra zabava. Takmičari su se nadmetali u četiri kategorije: džinovska i kobasičarska bundeva, bela ili siva bundeva i takmičenje u najlepšim dekorativnim kompozicijama od bundeva. 

  {gallery}fotografije/festivalludaje2014{/gallery}

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА