Autómentes Világnap Temerinben 2024. szeptember 22-én.

A Temerin község lakói idén is kerékpáros túrával ünneplik az Autómentes Világnapot Szerbia leghosszabb utcáján.

A Temerin Idegenforgalmi Szervezete 2024. szeptember 22-én, vasárnap hagyományos kerékpáros eseményt szervez, amely Járektól indul, és a „Jegrička”-ig tart, összesen körülbelül 15 kilométer hosszú útvonalon.

Ezen a napon a kerékpározás és más nem motoros közlekedési eszközök népszerűsítése a cél, mind városi, mind vidéki utakon. Az autómentes nap a gyalogosok, görkorcsolyázók, gördeszkások, rolleresek és kerékpárosok napja, akik mind hozzájárulnak a környezet védelméhez és a városi nyugalom megőrzéséhez.

Az autók jelentős légszennyezést okoznak, ami nemcsak globálisan hat a Föld légkörére, hanem közvetlenül is veszélyezteti a sűrűn lakott területeken élő emberek egészségét. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a légszennyezés negatív hatásaira az egészségre és a környezetre, hangsúlyozva, hogy a közlekedési eszközök terén egyéni cselekvéseinkkel is javíthatunk a helyzeten.

Minden évben ez a szép akció sok résztvevőt vonz, fiatalokat és idősebbeket egyaránt. A rendszeres résztvevők csatlakozhattak a 2022-ben bevezetett hűségprogramhoz. Minden résztvevő hűségkártyát kap, amelyen nyilvántartják az évenkénti részvételt. A hűségkártya 2026-ig érvényes, ezért fontos, hogy megőrizzék, és minden évben magukkal hozzák az akcióra a részvétel igazolásához. A legaktívabb kerékpárosokat a begyűjtött bélyegek száma alapján jutalmazzuk.

Az érdeklődő résztvevők számára tematikus előadást is szervezünk az Anteró tanyán a pihenőidő alatt. Idén Nedejlko Đukić, kerékpáros túrázó és elismert sportoló, osztja meg tapasztalatait  kerékpáros utazásairól. Eddigi kalandjai során több ezer kilométert tett meg két keréken.

A Temerin Idegenforgalmi Szervezete harapnivalót és frissítő italokat biztosít.

Hívjuk Önöket, hogy élvezzük együtt a különleges alkalmat, amikor kerékpározhatunk a főutcán, és ezzel hozzájárulhatunk a kerékpározás jótékony hatásainak népszerűsítéséhez. A kerékpározás és a gyaloglás segít a stressz levezetésében, és jótékonyan hat az egészségünkre a fizikai aktivitás révén. Akinek lehetősége van rá, ezen a napon legyen „két keréken”!

Hívunk mindenkit, hogy éljünk ezzel a különleges alkalommal, amikor kerékpározhatunk a főutcán, és ezzel hozzájárulhatunk a kerékpározás jótékony hatásainak népszerűsítéséhez. A kerékpározás és a gyaloglás segít a stressz levezetésében, és jótékonyan hat az egészségünkre a fizikai aktivitás révén. Akinek lehetősége van rá, ezen a napon legyen „két keréken”!

Az útiterv a következő:

10:00 indulás Járek központjából

10:10 a kolóniai kerékpározók csatlakoznak a csapathoz

10:30 gyülekező Temerin központjában

10:45 indulás Temerin központjából

11:00 a kerékpárúton folytatjuk utunkat

11:15 pihenő az Anteró tanyán

12: indulás vissza a kerékpárúton

 

FONTOS MEGJEGYZÉSEK:

Kérjük, hogy minden résztvevő, aki csatlakozik a kerékpározáshoz, ezt az alábbi három gyülekezőhely egyikén tegye meg – Járek központja, Kolonia  központja vagy Temerin központja, a közbiztonság érdekében. A kerékpároknak megfelelő állapotban kell lenniük, működő fékkel. Hozzanak magukkal ivóvizet. Javasoljuk, hogy viseljenek védőmellényt. Várjuk a családokat, iskolai csoportokat, fiatalokat, nyugdíjasokat, mindenkit, aki úgy érzi, hogy képes egy könnyű kerékpározásra.

Kérjük, hogy a 10 főnél nagyobb csoportok részvételét legkésőbb szeptember 20-ig jelentse be azz Idegenforgalmi Szervezetnél a 021/844-655 telefonszámon.

A közlekedési rendőrség figyelemmel kíséri majd a kerékpárosokat az Újvidéki utcán történő kerékpározás során.  A visszatérés önállóan történik,  a kerékpárúton, szervezett kíséret nélkül.

A rendezvény szervezője: Temerin Idegenforgalmi Szervezete
A rendezvényt támogatja: Temerin Község, CAPRIOLO

You may also like...